Șoc în Formula 1: Nico Rosberg își anunță retragerea la doar 5 zile de la primul său titlu de campion mondial

de Mircea Meşter
Vineri, 02.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg pune punct oficial carierei sale din Formula 1 la doar 31 de ani și la nicio săptămână de la câștigarea primului - și singurului - său titlu de campion mondial în Formula 1.

După un sezon plin de evenimente și de tensiuni în sânul echipei Mercedes, Nico Rosberg a reușit să câștige primul său titlu de campion mondial în Formula 1 la finalul unui duel cu suișuri și coborâșuri împotriva colegului său de echipă, Lewis Hamilton.

Bucuria fanilor pilotului german este însă tăiată brusc de un anunț pe care Nico Rosberg l-a făcut în cadrul conferinței de presă dinaintea Galei FIA de la Viena și pe care a ales să-l publice apoi pe propria pagină de Facebook: "Cursa din Abu Dhabi a fost ultima din cariera mea de pilot de Formula 1".

Conform declarațiilor proaspătului campion mondial, decizia nu este una de moment, fiind tatonată încă dinaintea ultimei curse a sezonului care tocmai s-a încheiat. 

Discursul complet al lui Nico Rosberg:

Esential 31 de ani are Nico Rosberg.
"După 25 de ani de curse, titlul de campion mondial în Formula 1 a fost visul meu, dorința mea. A fost ținta mea, pe care am atins-o prin multă muncă, prin suferință, prin sacrificii. Iar acum am reușit. Am urcat un munte, sunt acum în vârful său, deci ceea ce urmează să vă spun vine în momentul perfect. Sentimentele pe care le încerc acum sunt cele de mulțumire la adresă tuturor celor care m-au susținut pentru c aacest vis să mi se îndeplinească.

Vă spun: acest sezon a fost al naibii de greu. Am tras ca un nebun pentru a elimina dezamăgirile din ultimele două sezoane, pentru că acestea mi-au alimentat motivația de a atinge un nivel pe care nu l-am mai experimentat până acum.

Bineînțeles, acest lucru a avut un impact serios și asupra celor dragi mie, pentru că a fost un efort și un sacrificiu de familie, toate celelalte lucruri fiind date la o parte pentru atingerea acestei ținte. Nu găsesc destule cuvinte pentru a-i mulțumi soției mele, Vivian. A fost incredibilă, a înțeles că acest an este unul imens, fiind oportunitatea noastră de a ne atinge ținta. Și mi-a creat spațiul necesar pentru a mă putea recupera corect după fiecare cursă, având grijă de fiica noastră în fiecare noapte, preluând controlul când lucrurile deveneau complicate și așezând această ediție de campionat pe primul loc.

Când am câștigat cursa de la Suzuka, din momentul în care am înțeles că destinul titlului mondial depinde numai de mine, am început să simt o presiune fantastică și să mă gândesc dacă nu ar fi o idee bună să-mi închei cariera în cazul în care devin campion mondial. În dimineața zilei de duminică din Abu Dhabi, știam că aceasta va fi ultima mea cursă și acest sentiment a devenit din ce în ce mai clar înaintea startului. Am vrut să mă bucur de fiecare parte a experienței, știind că este ultima dată când fac acest lucru. Iar când s-au aprins luminile verzi, am trăit cele mai intense 55 de tururi din viața mea.

Am luat decizia finală în dimineața zilei de luni. După ce am reflectat timp de o zi, primele persoane cărora le-am spus despre ea au fost Vivian și Georg Nolte (n.r. component al echipei de management a lui Nico Rosberg), apoi lui Toto (n.r. Toto Wolff, directorul diviziei de motorsport Mercedes).

Singurul lucru care-mi îngreunează decizia este faptul că îmi pun familia din motorsport într-o situație grea.

Dar Toto a înțeles. A știut din prima că sunt absolut convins și a fost de partea mea. Reușita de care sunt cel mai mândru în motorsport este faptul că am câștigat titlul cu această echipă incredibilă a Săgeților Argintii.

Vreau doar să mă bucur de moment. Am timp să savurez totul în următoarele săptămâni, aă reflectez asupra sezonului și să mă bucur de orice altă experiență care mi se va deschide în față. După aceea, voi întoarce următoarea pagină a vieții și voi vedea ce mi se pregătește".

Massa, Button, Rosberg

Nico Rosberg este al treilea pilot care se retrage din Formula 1 la finalul sezonului 2016, după Felipe Massa și Jenson Button. Cei trei vor fi prezenți în seara zilei de vineri la Gala FIA, în cadrul căreia Nico Rosberg va primi trofeul pentru titlul mondial cucerit în acest an.

Mercedes nu a anunțat încă numele pilotului care-l va înlocui pe Rosberg și care urmează să devină colegul lui Lewis Hamilton începând cu sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Formula 1. 

"Pentru echipă, aceast situație este una neașteptată, dar în același timp una interesantă. Intrăm într-o nouă eră a regulamentelor tehnice și avem un loc de pilot liber pentru sezoanele care urmează. Ne vom rezerva timpul necesar pentru a ne evalua opțiunile și pentru a găsi calea perfectă pentru viitor", a declarat Toto Wolff într-un comunicat oficial publicat de Mercedes.

Comentarii (83)

  • aloalo
    Dacă vine Alonso în locul său îl bate pe Hamilton de îi sună apa în cap... Cred că și ăștia de la Mercedes s-au săturat de fițele lui Hamilton.
    8 6
  • Anonim
    Cele mai sincere urari de bine pentru Rosberg, are o fetita de crescut, lucruri de facut si timp de petrecut alaturi de sotie. Bravo lui! A vrut sa castige un titlu, este timp sa-si vada de ceea ce conteaza cu adevarat, bine ca si-a dat seama de ceea ce conteaza cu adevarat cand trebuie!

    Multa bafta in continuare si sanatate, Mr. Rosberg :P
    90 9
  • nu mi vine sa cred..ce i asta? pacaleala de 1 iunie - 1 dec??
    7 21
  • alonso in locul lui??
    28 12
  • Anonim
    "https://www.youtube.com/watch?v=PYdoMQ9828o" Cred ca este cel mai bucuros campion mondial care se retrage in plina glorie!
    21 2
  • Baiat destept. Sanse sa mai castige inca un titlu sunt mici, asa ca se retrage in plina glorie, decat sa alerge degeaba inca niste ani
    6 1
  • Felicitari Rosberg! O cariera frumoasa! Un caracter demn de urmarit si de luat ca model!
    52 10
  • reactii
    1. wtf? e gluma?
    2. can't believe it..
    3. dezamagit

    Acum trec la 4
    4. bai, ce naiba e asta? asa caracter puternic are? a dat de greu anul asta (si culmea! a reusit!!) si acum gata cedeaza? Papuselul ..
    18 51
  • Numai bine dle Rosberg! Nu mi-a placut deloc de el ca pilot, cred ca este la fel de sters precum Damon Hill si nu stiu daca la anul ar mai fi repetat performanta, asa ca a cam luat cea mai buna decizie. Sper ca Mercedes sa aduca langa Lewis un pilot ceva mai spectaculos.
    In alta ordine de idei sper ca celelalte echipe sa faca masini mai apropiate valoric de Mercedes.
    4 4
  • Bogdan
    :)))))))))))))
    Fantastic ...
    11 5
  • Andrei
    Un campion de carton .
    Un campion care stie ca a castigat ajutat fiar de noroc (si de Mercedes)
    Un campion care nu poate sa tina piept colegului de echipa.
    Un campion nemeritat .
    7 11
  • Chiar ca este o bomba..Wolff spune ca Alonso ar putea sa-l inlocuiasca pe Rosberg..
    2 2
  • Claudiu
    Respect si felicitari Rosberg! Multa bafta in continuare si spor la recuperat timpul alaturi de familie. Aici nu este vorba de a da de greu sau de a ceda din cauza presiunii(altfel nu devenea campion mondial), ci despre ce este prioritar in viata lui, asa cum si Hakkinen a ales familia in locul Formulei 1.
    8 0
  • Numai bine dle Rosberg! Nu mi-a placut deloc de el ca pilot, cred ca este la fel de sters precum Damon Hill si nu stiu daca la anul ar mai fi repetat performanta, asa ca a cam luat cea mai buna decizie. Sper ca Mercedes sa aduca langa Lewis un pilot ceva mai spectaculos.
    In alta ordine de idei sper ca celelalte echipe sa faca masini mai apropiate valoric de Mercedes.
    31 12
  • Max in locul lui...sa vezi ce bataie maninca HAm HAM :)))
    5 1
  • nu se mai intalnea a doua oara cu asa ocazie,a bagat coada intre picioare,a prins momentul oportun si a tulito,are coloana ce sa spun...
    1 3
  • Frumos ar fi sa spună si Hamilton, adio Mercedes :)) Cât despre Rosberg e cam cusuta cu ața albă câștigarea acestui titlu, exista niște clauze contractuale si nu cred ca Mercedes i-ar fi permis sa plece peste noapte daca nu ar fi știut de intențiile acestuia. Probabil a fost o înțelegere de mult agreata de ambele parti. Cred ca trebuia sa își apere titlul la anul dar a plecat ca un las. Sper sa fie doar o păcăleala.
    2 3
  • da...neasteptata decizie. Cand era liniste mai mare in formula 1 apare un nou loc liber...si ce loc??? cel mai bun. Acum sa vedem care din piloti are cel mai bun management. Nu cred ca mercedes o sa mearga pe mana vreunui tanar care nu a confirmat.
    3 0
  • Eu cred ca e vorba doar de o strategie. Probabil spera sa mai sara sefii in sus cu cateva milioane bune...

    Oricum performanta asta nu o va repeta in veci, nu stiu sa existe in istoria F1 alt campion mai slab decat el ! Asa ca mai bine s-ar retrage acum cand e pe cai mari !
    21 42
  • @bizzy A mai fost unul:Tatsu',Keke.
    2 1
  • Iata de ce trebuia sa castige titlul anul asta !!
    De asta a fost sabotat Hamilton, ca sa castige "EL", titlul....
    Acum toate se explica !
    Ce a ajuns, marea firma Mercedes... Pacat, si rusine ptr. ei ...
    28 46
  • alin S
    pascal wherlein o sa fie noul pilot mercedes amg!
    1 0
  • Marius
    Mercedes?
    Button
    2 0
  • kiminio
    kiminio nu se retragr?retragere de onoare-ca este penibil rau-tine locul ocupat la Ferrari
    2 5
  • Pe de alta parte, retragerea lui Rosberg aduce o provocare interesanta pentru Mercedes de a gasi un pilot pentru anul 2017. De principiu pilotii de top cam sunt contractati, dar asta nu ar fi problema principala. Dar oare pe cine ar inghiti Hamilton, intrucat este de stiut ca nu suporta parteneriate cu nimeni (exceptie Button care este un domn si cu care nu ai sanse sa te certi, si nu era in jurul castigului). Indiferent cine vine, sansele mari sunt ca iar sa inceapa scandalurile.... Numai Rosberg stie ce a avut de tras pe tema asta, pe langa ce s-a facut public...
    24 7
  • Era clar,mai mult de atat nu poate,ROS este un pilot mediocru cum a fost si HILL,a venit de la el,sau a venit de la altii,oricum a fost o miscare inteligenta din partea sa ori a altora.Multumim pt inca un titlu artificial,datorita numelui asemeni cazului HILL.As vrea din tot sufletul ca HAM, sa il aiba coechipier pe Alonso,pt ca a ramas aceea chestiune nerezolvata din acel sezon 2007,sa vedem care din cei doi e mai bun.Fara doar si poate la momentul actual insa ''the pure racer '' este VERSTAPEN JR.
    14 30
  • @flo, care sunt maretele tale realizari incat iti permiti sa il faci pe Rosberg mediocru? Asta in afara de a debita prostii pe AM?
    23 13
  • marius
    o analiza despre ce ar putea urma: http://www.skysports.com/f1/news/12536/10680496/who-will-replace-nico-rosberg-at-mercedes-in-2017
    15 1
  • klausnake
    Cred ca l-as prefera pe Hulk,in locul lasat liber.
    E un pilot care cu o masina de top,are mai multe sanse sa-l bata pe Hamilton decat ar mai fi avut vreodata,Rosberg...
    Si ar fii tot neamt...
    In rest,cumva ma asteptam la faza asta,era clar ca nu mai are destule cojones pentru la anul si cumva trebuiau sa o scoata la capat si Mercedes,cu ura tot mai mare dintre cei doi...clar,unul urma sa plece!
    9 11
  • klausnake
    foarte tare,analiza respectiva,multumim,marius!
    Eu pariez tot pe Hulk,chiar daca nu e trecut in analiza respectiva! :D
    8 4
  • Merita Alonso, dupa doi ani de monotonie (gp2 engine) .
    4 1
  • un privitor
    Una peste alta sa devii campion nu este la indemana oricui ,indiferent cat il aclamam unii sau il uram altii Rosberg va ramane campionul anului 2016. Nu ne ramane decat sa il felicitam si sa ii uram bun venit viitorului pilot Mercedes .
    1 0
  • a aratat ca este doar o fetita trisoare la fel ca fetel...nimeni nu-i va simti lipsa
    12 25
  • @klausnake
    Hulk a semnat un contract pe mai multe sezoane cu Renault, nu are cum sa ajunga la Mercedes.
    Din pacate majoritatea pilotilor au contracte pentru sezonul 2017, astfel nu ma astept la ca un pilot de top sa ajunga la Mercedes.
    2 0
  • @lol care esti de fapt bernie,fac pe cine vreau ce vreau bai frustratule,pot sa zic ce vreau pe aici sau e site-ul tau papagalule care esti.Nu te mai insemna cu mine bai saracie ca esti intr-o liga inferioara din toate punctele de vedere.
    1 15
  • Acum intelegeti si voi de ce Mercedes i-a oferit titlul lui Rosberg, se stia de la inceputul sezonului, au vrut sa ii faca un cadou inainte de plecare pentru devotamentul de vreo 7-8 ani la echipa? Nu zic ca nu-i pilot bun dar nu l-a batut niciodata pe Lewis si asta de cand erau colegi de camera in competitiile inferioare!
    Ce nu inteleg, de ce sa renunti la cariera de formula 1 la 31 de ani?
    15 9
  • @flo, noapte buna in noaptea mintii, evident ca poti sa zici ce vrei ca de aia ii o tara libera si s-a inventat "democratia"! Dar important este ce vorbesti, cum vorbesti si valoarea "nutritionala" a ceea ce ce vorbesti! Cat despre frustrarea mea.... lol... esti la fel de comic ca o caramida si pe langa asta mai si claxonezi sa te auda tot satu!

    Nu stiu cine ii numitul bernie si nici nu sunt curios dar daca te face sa fi mai fudul (sti tu prostul si fudulul) atunci da, sunt el, daca nu atunci raman la statutul de lol!



    P.S. Nu am fost si nu voi fi fan Rosberg sau Mercedes, nici unu nu se ridica la calitatea si valoarea sportului din era Senna!
    8 1
  • @flo, tocmai ce a fost ziua nationala, pariez ca ai ranjit, ai arborat un steag si te-ai dat mare roman mare asa ca incearca sa nu mai reinventezi limba romana si sa dai sensuri rumanesti cuvintelor pe care le debitezi pe unde umbii! Sau altfel spus "Decat cartofi" si "face sens"
    4 4
  • balatescu
    LA ANUL DACA FERRARI MERG BINE , IN 2018 VETEL O SA FIE COECHIPIER CU HAMILTON ! DACA NU O SA AIBE UN MONOPOST COMPETITIV FERRARI IL PIERDE PE VETEL SI VINE LA MERCEDES ! IN 2017 PASCAL VEHRLEIN SEMNEAZA CU MERCEDES PENTRU 1 AN ! RAMINE DE VAZUT DACA AM DREPTATE !!!
    8 5
  • klausnake
    Alonso deja e disperat sa prinda locul liber.
    Asa,cum o da el,mai in gluma,pe facebook dar e clar ca abia asteapta sa semneze cu Mercedes si pe undeva e de inteles,daca mai are sanse sa ia vreun titlu,doar acum e sansa lui,spre final de cariera,normal,cu conditia sa il bata pe Hamilton!
    6 4
  • klausnake
    Asa ca mai e de vazut daca apuca Vehrlein un post de titular...
    2 1
  • GrosJan
    Ok, sa zicem ca F1 nu e totul pe lumea asta si fiecare are dreptul sa faca ce vrea cu viata sa. Sa zicem.

    Dar daca nu zicem ... e las. Dupa ce castigi titlul e nasol rau sa fii tavalit din postura de proaspat campion mondial. Au patit-o Alonso si Vettel, Rosberg parca n-ar vrea sa treaca si el prin asta.

    Partea buna e ca se face liber langa Hamilton pentru cine are curaj sa incerce .... sa vedem ....

    ps: Alonsito, ai zis ca te ... cu Hami oriunde in afara de McLaren, eee, ce zici, zici pas?
    4 9
  • @klausnake
    exact, cu conditia sa il bata pe Ham, aceeasi conditie ca in 2007 cand nu a luat titlul iar acum nici macar nu mai e debutant Hamilton
    4 3
  • GrosJan
    Eu nu cred ca Alonso vrea la Mercedes, nu cu Hamilton. A ales sa-si salveze verbal imaginea plecand de la McLaren. De atunci pentru mine e doar tipul care isi face reclama verbal ca sa apere aparentele nu tipul care tace si face. Apoi ganditi-va cum a impus atatia ani pastrarea lui Massa la Ferrari, pana cand li s-a scarbit alora. Apoi cand sa vina Vettel iarasi bate in retragere. Nu, nu cred ca vrea Mercedes aka Hamilton.
    5 8
  • Eu cred ca are mai mult legatura cu conducerea Mercedes dacat cu decizia lui Rosberk. Ok, nu spun ca nu a fost si decizia lui, dar o decizie in urma negocierilor. Wolfie si ceilalti au dat cu pumnul in masa de ciuda de multe ori sezonul asta si la fel si in cele trecute. Nu mai voi doi cocosi in echipa mai ales asum cand nu se stie cum va fi la anul cu noul regulament tehnic. Pe Ham nu prea isi permit sa il piarda iar pentru Rosberg a fost momentul perfect sa se retraga din postura de campion mondial.
    7 7
  • Eh...mai exista vreun sustinator al lui Nico care sa creada ca el a castigat acest campionjat pe bune? Serios acum, jumbo, jugarule, de ce nu comentati nimic?
    Din pacate, Ferrari nu o sa iaba o masina competitiva in urmatorii ani, desi cred ca niciodata nu vor mai avea!
    10 19
  • Prima optiune, manifestata deja de T Wolf este Alonso. Daca spaniolul accepta atunci are o sansa buna la inca un titlu. A doua optiune este Vettel apoi Bottas. Werlain si Occon sunt variante de avarie. Poate si Sainz, de ce nu.
    9 0
  • kimisor
    kimisor nu-si da demisia de onoare...?? ocupa locul degeaba
    2 5
  • Sa-l ia pe Verstappen, altfel o sa planga sezoanele urmatoare.
    2 1
  • ce funny suna asta " Daca spaniolul accepta atunci are o sansa buna la inca un titlu" ... Adica avand sansa la titlu si sa nu accepte? Nu accepta cand intelege ca NU are sansa la titlu, probabil din cauza ca Hamilton ....
    deci haha
    0 1
  • GrosJan
    Alonso ii rupe gura lui Hami daca este alegerea Mercedes. Acolo maimuta cu lanturi nu mai are "sustineri neconditionate" ca la Mclaren in 2007. Dimpotriva. Iar in conditiile schimbarii regulamentului Mercedes au nevoie de piloti de exceptie cu mare experienta. Alonso trebuie sa isi rezolve contractul cu Mclaren.. Greu de crezut ca va putea pleca usor.
    18 11
  • bernie
    Daca e cineva care sa nu vrea cu Hamilton ala e Vettel. Pana si Bernie spune asta. Alonso daca poate sa mearga se va duce indiferent cine e coechipier. Foamea de racing cu o masina buna e prea mare in gatul lui.
    23 0
  • Alonso deja e in discutii cu Mercedes. Toto Wolf il vrea pe Alonso Lauda pe Verstapen.
    15 2
  • scenariu
    Ham pe faras pleaca la Mclaren. La Mercedes Alonso cu Sainz
    13 5
  • GrosJan
    Rosberg pleaca pentru ca Hamy sa poata lua cel putin inca 1 titlu, sa moara fetitza fetel de ciuda.
    3 14
  • marius
    io zic ca daca vine Max il bate pe Ham. oricum o sa fie o relatie greu de gestionat pentru Toto.
    24 5
  • oare ce a zis HAM despre asta?
    4 0
  • Niki Lauda exclude varianta unui pilot tanar si fara experienta. In carti sunt Alonso, Vettel, pilotii Red Bull.
    11 1
  • GrosJan
    Dar eu vreau ca Alonso sa ajunga la Mercedes cu Hamilton si sa aibe masina de titlu. Dar experienta ne spune altceva si pana nu o sa vad ca Alonso chiar va concura cu Hamilton pe aceeasi masina, nu cred ca Alonso vrea asta.

    Data trecuta a preferat sa plece si sa trancane din afara ringului. E ca si cum ai urca in ring cu mine, cobori ca sa eviti lupta si trancani ca esti mai bun. Pai mor de ciuda. Pe de o parte imi rapesti ocazia sa-ti rup fundul, pe de alta spui tampenii de pe margine. Cam asta i-a facut Alonso lui Hamilton.
    Favorizarile sunt basme ... este doar ceea ce spun pilotii care pierd, bagati asta la cap!!!
    5 12
  • GrosJan
    in alta dezordine de idei, mai intai cica va fi concediat Hamilton apoi isi da demisia Rosberg .... mai sa fie ...
    4 7
  • @grosajan
    La enormitatile debitate de tine nici chiar un hater Alonso nu poate visa. Debitai in trecut ipoteze cum ca pe Alonso nu-l mai vrea nici o echipa de top. Cei de la Ferrari deja il regreta pe Alonso. Caracterul lui Hamilton a iesit la ilumina acum. Nu mai e sub pulpana lui Ross. Gata cu favoritismul. Astept sa vad cum ii face fata lui Alonso acum. Personal mi-as dori sa ramana la Mclaren, sa continue munca acolo. Sigur vor avea o masina buna la anul. Insa ideea de a-i da o replica pacaliciului ma incanta.
    12 5
  • Anonim
    Alonso la Mercedes? N-ar fi o idee rea pentru cei de la Mercedes nu ii tin partea lui Hamilton ca cei de la McLaren, iar asta ar fi singur avantaj al lui Hamilton, o echipa care sa-l dezavantajeze constant pe Alonso. Alonso l-a McLaren isi pierde timpul, cei de la Honda mai au nevoie de ceva timp sa lucreze la motor, au ramas si fara partenerul de ulei si combustibil, trebuie sa dezvolte cu altcineva uleiul si combustibilul, n-ar fi o idee rea sa mearga la Mercedes. Pentru moment cei de la Mercedes au cea mai buna masina, si cred ca si in 2017 o sa fie in fata, cat de mult, vedem atunci. Dar Alonso nu mai este cel din 2007 care era ceva mai impulsiv in timp ce Hamilton are deja cateva crapaturi facute de Rosberg de-a lungul lui 2016. Suna interesant pentru 2017!
    4 1
  • GrosJan
    ca intotdeauna, vise umede. Fapte taica, FAPTE. Tu imi vorbesti despre ce speri tu ca va fi. Eu ti-am spus ce a fost, verificat. Alonso s-a ferit de Hamilton si apoi a repetat figura cu Vettel. Are gura mare dar in momentele cheie da chix. Poti sa crezi ca sunt hater. Dap, nu-mi plac oamenii astia pentru care aparenta e totul. Dar, nu e nimic batut in cui, Alonso daca vrea sa-mi demonstreze cu singura demonstratie cu care ma poate convinge: pe pista, fara vaicareli ca defavorizata & shit.
    2 3
  • kimi go gogogo home
    2 5
  • Hamilton nu va fi pedepsit pentru incidentul din Abu Dhabi..Desi la un moment dat Wolff ar fi declarat ca Alonso ar fi favorit , ulterior a spus ca Mercedes nu se gandeste nici Alonso nici la Vettel
    1 1
  • in 2007 era anul de debut al lui Hamilton iar Alonso in plina forma
    acum Hamilton e in plina forma iar Alonso pe picior de plecare
    deci .... daca atunci n-a reusit Alonso, acum nici atat
    0 3
  • Mai oameni buni, cine v-a bagat in cap ca Mercedes umbla dupa Alonso? Ce papucii mei sa caute asta la Mercedes? Mai are un an la Mclaren dar sincer, cred ca si aia s-au saturat de fitele lui, ar prefera sa faca altceva cu banii lui, adevarul ca oricare si-ar iesi din pepeni cu motorul de anul trecut!
    7 7
  • pif666
    cat de naivi pot sa fie uni dintre voi.
    si ma explic: alonso are un contract fabulos 30 mil €
    vettel 40mil dolari. si daca prin absurd mercedes ar dori sa le dea acest salariu,piloti trebui sa plateasca claua de reziliere contract 100 milioane de dolari.
    nu mai visati cu oci deschisi.
    locul acela va fi ocupat de 1 singur pilot : valteri bottas.
    are clauza sa fie lasat sa plece gratis la mercedes/ferrari/red bull
    agentul lui -manager-este insusi toto wolf.
    mutarea este deja facuta . o sa se anunte curand,dar din pacate cam greu se misca ai nostri cu stirile.
    pascal w. nu este deocamdata copt pt mercedes. nu il pot lasa singur pe hamilton in anul nou care este atat de nesigur datorita schimbarilor de reg.
    mercedes ca si ceilalti dealtfel,isi doresc in primul rand mondialul consructorilor. de acolo vin bani de la fosila de bernie.
    sutele de milioane.
    in fine ..sa speram ca vom avea spectacol anul de vine. si sa castige cel mai bun pilot. si nu cea mai buna masina .
    6 1
  • @grosajan
    Si ce ai spus tu... decat enormitățile debitate de alții, mai bine inepțiile tale! De ce sa ii facă fata lui Alonso? I-a făcut fata cumva lui Rosberg sau echipei, mintea ta redusă nu vede ca Hamilton chiar s-a luptat cu un monstru numit Mercedes si cu fia care la câte a făcut Rosberg anul asta chiar a contribuit substanțial in acordarea titlului. Pai dracu a făcut ma poze-position in era modernă a formulei 1 pe steag galben? Sau secundele alea de penalizare ce le primea la limita de a nu pierde puncte, sau ca pe vettel il retrograda in grila si el primea 5 secunde ce nu il afectau cu nimic.... sa fim serioși, pe bune in lupta cu Hamilton, Rosberg nu ieșeai campion niciodata.
    5 4
  • ovidiu15081982
    Unde te duci tu Nicusorule ?? Cui ne lasi tu Nicusorule ?? Erai asa tanar...Doamne ce bine ca s-a retras..cea mai buna veste pe ziua respectiva...un fatalau..cel mai slab campion mondial...cum sa te retragi dupa doar un titlu...asta da luptator...a dat-o pe familie....bine ca a plecat
    Oricat mi-as dori sa vina Alonso...nu se poate...alesul va fi Wehrlein///
    Sa ia Hamilton cat mai multe campionate.....e cel mai bun de pe grila la ora actuala...
    9 9
  • ovidiu15081982
    din punctul meu de vedere a fost un titlu nemeritat, Mercedes a tras toate sforile pentru a obtine titlul pt Rosberg..explozia motorului in Malaezia nu a fost un accident..precum si celelalte defectiuni...erau asa disperati in a avea un campion german...na ca au furat-o...
    10 10
  • @ovidiu15081982
    De ce au romanii fantezia asta atat de acuta, a scenaritelor! Ai tu vreo dovada care sa-ti sprijine afirmatiile? Sau esti doar un raspandac deprimat ca Hamilton n-a luat titlul. Cine l-a oprit pe Hamilton sa castige primele 5 curse ale anului? De ce a ratat startul in 3-4 curse cand pornea din pole? Probleme la masina da, a avut. Dar mai catre final. Probleme la masina a avut si Vettel. Si Rosberg in 2015. Toata lumea are. Si Alonso cu Button cu duiumul in ultimii 2 ani. Tu te uiti in oglinda cand faci afirmatiile alea? Cati anisori ai?
    13 7
  • ovidiu15081982
    Sa inteleg ca daca-mi exprim parerea sunt raspandac deprimat..interesant punct de vedere...poate tu ar trebui sa te uiti mai atent in oglinda cand faci declaratii la adresa unor oameni care nu-i cunosti.Sa inteleg ca esti fan al campionului de carton rosberg plangaciosu...sau esti doar un fan impartial care tine cu cel mai bun
    7 7
  • un privitor
    Doamne cati .... isi mai dau cu parerea ,pacat ca nu sunteti acolo in pielea celor implicati sa luati decizii la secunda, sa da-ti mana cu moartea in sfarsit sa va tachineze un mucos pe pista si atunci as vrea sa vad ce parere mai aveti despre cei care concureaza. Dar de noi romanii ...fara parerea noastra (ca nu putem privii linistiti la o cursa) ar intra in colaps formula 1
    1 0
  • klausnake
    http://www.tuttomotoriweb.com/2016/12/05/mercedes-pascal-wehrlein-pole-rosberg/
    2 0
  • un privitor
    Si poate cei care se ocupa de site reusesc sa mai linisteasca balcareala asta inutila si sa nu mai stearga mesajele de bun simt
    3 0
  • La cat a laudat Alonso progresele facute la Mclaren si cat de optimist e pentru 2017, mi-e greu sa cred ca va pleca. Poate se razgandeste Button si merge la Mercedes - orice e posibil.
    5 0
  • Ar fi ceva, sa ia Button un nou titlu cu Mercedes, dar greu ...f greu de crezut. 0.001% sanse de luat in considerare, nicidecum de realizat.
    2 0
  • prastie
    penibilul de kimi cind pleaca?
    4 9
  • GrosJan
    Da, Hamilton a avut cateva ghinioane anul asta care au contat si s-a trezit in ultima cursa ca Rosberg poate lua titlul cu un podium chiar daca el castiga. Asa si? In 2006 cum a fost? Dar 2005? Problemele tehnice ale altora i-au usurat sarcina lui Alonso.

    Eu cred ca ineptie e sa crezi ca Mercedes se autosaboteaza (cu un pilot, oricare) cand punctele inseamna bani ... multi. A fost sansa lui Rosberg, a dus-o pana la capat. Ham e o idee mai bun, dar ca pace de cursa Rosberg ii sufla in ceafa. Daca vine Bottas presimt (dar nu promit nimic) ca o sa fie surclasat clar de Hamilton.
    5 3
  • GrosJan
    In legatura cu deciziile FIA. Nu sunt astfel ca sa favorizeze un anumit pilot. Tot ce pot sa presupun e ca isi fac si ei socoteala cand penalizeaza pilotii in lupta pentru titlu incat sa pastreze lupta cat mai lunga, pana in ultima cursa daca se poate. Pentru ca spectacolul de care va vaitati voi ma!
    2 2
  • http://www.skysports.com/f1/news/12433/10684264/mclaren-confident-fernando-alonso-wont-leave-for-mercedes
    0 0
  • https://www.youtube.com/watch?v=HX8iAIMtQgk
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru