Soc: ING renunta la sponsorizarea Renault!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 16.02.2009
Banca olandeza ING a anuntat oficial ca nu va prelungi contractul de sponsorizare cu Renault ce expira la finalul anului 2009.

Renault F1 Team a primit luni dimineata o grea lovitura financiara, dupa ce banca olandeza ING a anuntat ca renunta la orice implicare comerciala in Formula 1 incepand din 2010.

Prin intermediul unui comunicat de presa transmis presei, ING a anuntat ca nu va prelungi contractul de sponsorizare cu Renault F1 Team, contract ce expira la finalul sezonului 2009.

In plus, ING va renunta si la celelalte programe de sponsorizare incepand din acelasi an. Mai mult decat atat, ING a confirmat pentru prima oara ca a diminuat suma alocata echipei Renault in 2009 cu 40%.

"In lumina recent anuntatul program de reducere a costurilor, ING confirma astazi ca nu va reinnoi contractul de sponsorizare pe 3 ani (2007-2009) cu Renault F1 Team si ca isi va incheia prezenta in Formula 1 dupa sezonul 2009", se arata in comunicatul de presa al institutiei bancare.

"Participarea ING in Formula 1 a fost primul proiect de sponsorizare global destinat sa aduca venituri si sa creasca valoarea brandului, in special in pietele cheie ale companiei.

In ultimii doi ani, ING si-a atins cu succes obiectivele pentru sponsorizarea F1, crescand valoarea brandului cu 16% (din martie 2007 pana in noiembrie 2008). F1 ramane o afacere puternica chiar si intr-un climat economic dificil. In timp ce Renault a redus cu 40% costurile de sponsorizare ale F1 in ultimul an, veniturile ce geereaza oportunitati vor fi principala preocupare in 2009".

"ING s-a bucurat de relatia cu Renault F1 si va continua sa lucreze indeaproape cu echipa pe parcursul ultimului an de sponsorizare".

Potrivit unor surse din piata bancara, contractul de sponsorizare dintre ING Bank si Renault este estimat la aproximativ 30 de milioane de euro pe sezon. In plus, ING este sponsorul principal a patru Grand Prix-uri din sezonul 2009 si desfasoara activitati de marketing la aproape toate cursele din calendarul competitional.

In acest context, participarea Renault in Formula 1 ar putea fi pusa sub semnul intrebarii, dupa ce constructorul francez a anuntat pierderi masive si un amplu program de reducere a costurilor.

Via | ING Group

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru