Spa-Francorchamps va găzdui curse de F1 cel puţin până în 2015

de Daniel Popescu
Luni, 09.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Marelui Premiu al Belgiei au anunţat că au ajuns la un acord de principiu cu Bernie Ecclestone pentru găzduirea curselor de F1 la Spa-Francorchamps până în 2015.

Esential 1950 este anul in care a debutat circuitul de la Spa-Francorchamps in calendarul Formulei 1
44 de curse de Formula 1 a gazduit circuitul de la Spa-Francorchamps
Viitorul Marelui Premiu al Belgiei în calendarul Formulei 1 a fost incert în ultima perioadă din cauza faptului că actualul contract cu Bernie Ecclestone urmează să expire la sfârşitul acestui sezon, iar înţelegerea cu circuitul de la Paul Ricard pentru a găzdui etapa în sistem rotaţional cu Marele Premiu al Franţei a eşuat.

Fanii Formulei 1 au primit însă luni primele veşti bune, după ce Jean-Claude Marcourt, ministrul economiei din regiunea Wallonia, a anunţat că a ajuns la un acord verbal cu Ecclestone pentru prelungirea contractului pe trei ani, după ce britanicul a acceptat o reducere a taxei de participare.

"Am fost capabili să negociem o prelungire de contract pentru 2013, 2014 şi 2015, ani în care va exista un Mare Premiu al Belgiei pe circuitul de la Spa-Francorchamps din regiunea Wallonia.

Am vrut să reducem costurile pentru bugetul regiunii Wallonia şi aş spune că ne-am îndeplinit misiunea. Era exclus să continuăm să pierdem la fel de mulţi bani ca până acum", a declarat el.

Am decis să semnăm un contract pentru încă trei ani

Jean-Claude Marcourt
ministrul economiei regiunii belgiene Wallonia
Ministrul a explicat că lipsa unui plan concret din partea autorităţilor franceze pentru o alternanţă între cursele de la Spa-Francorchamps şi Paul Ricard i-au determinat pe belgieni să negocieze pe cont propriu cu Ecclestone, chiar dacă înţelegerea cu Franţa ar fi presupus costuri mai mici.

"Planul iniţial a fost luat în calcul la cererea prietenilor noştri francezi. Din păcate sau din fericire, aceste propuneri nu au avut niciun efect, aşa că am decis să semnăm pentru încă trei ani", a adăugat el.

Spa-Francorchamps este unul dintre cele mai apreciate circuite din calendarul competiţional, în special pentru celebrul viraj Eau Rouge.

Via GMM

Comentarii (3)

  • Ma bucura vestea,mie personal imi place mult circuitul,poate fi considerat printre cele mai spectaculoase din program,fara probleme.Au fost multe curse memorabile aici in decursul anilor.
    11 0
  • Adevarat. E circuitul meu preferat si scoaterea lui din calendar ar fi fost o alegere extrem de proasta. Daca nu cel mai, in mod sigur unul dintre cele mai frumoase. Merita tot suportul circuitul asta.
    10 0
  • Saptamana trecuta am fost la Spa,este incredibil de frumos,la tv se vede foarte putin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru