Spania, antrenamente 1: Hamilton domina autoritar

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.05.2010
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente din Spania, devansandu-i cu peste o jumatate de secunda pe Jenson Button si Michael Schumacher.

McLaren Mercedes a debutat in forta in Marele Premiu al Spaniei, dominand cu autoritate prima sesiune de antrenamente de pe circuitul de la Barcelona.

Intr-o sesiune lipsita de orice fel de incidente, Lewis Hamilton a fost cronometrat cu 1:21.134 si a fost cu peste o jumatate de secunda mai rapid decat coechipierul sau Jenson Button.

Intre timp, Michael Schumacher a oferit o replica puternica in urma criticilor pentru prestatia din China si a stabilit al treilea timop al sesiunii, reusind in premiera sa-l invinga pe coechipierul sau Nico Rosberg, plasat pe locul 6. Intre cei doi s-au intercalat cei doi piloti ai echipei Red Bull Racing, Mark Webber si Sebastian Vettel.

Renault a continuat prestatiile excelente din debutul sezonului si s-a pozitionat pe locurile 7 si 9 prin Robert Kubica si Vitaly Petrov, in timp ce Fernando Alonso s-a intercalat intre ei pe locul 8.

Paul di Resta si-a indeplinit din nou rolul de pilot de teste si a terminat pe locul 13 pentru Force India, inlocuindu-l astfel cu succes pe Adrian Sutil.

La randul sau, Christian Klien a revenit la volanul unui monopost de Formula 1 la numai cateva zile dupa ce a fost numit pilot de teste la Hispania Racing, inlocuindu-l astfel pe Karun Chandhok.

Williams a fost echipa cea mai afectata de probleme tehnice, intrucat Rubens Barrichello s-a confruntat cu o scurgere de ulei, in timp ce Nico Hulkenberg s-a oprit pe circuit din cauza unei presupuse probleme la motor. Ghinionistul diminetii a fost Pedro de la Rosa, care a completat doar trei tururi de instalare din cauza unei defectiuni la cutia de viteze.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

Comentarii (14)

  • puncte?
    o intrebare... cum ramane cu Sutil? dc 0 puncte?
    1 1
  • puncte?
    o intrebare... cum ramane cu Sutil? dc 0 puncte?
    1 3
  • schumi
    In sfarsit..
    5 2
  • @21bos
    Sutil nu a participat in prima sesiune de antrenamente. A fost inlocuit de pilotul de rezerva Paul di Resta, conform anuntului de aici: http://formula1.automarket.ro/stiri/di-resta-va-pilota-in-antrenamentele-de-la-barcelona-30201.html
    3 0
  • un link unde se poate vedea ant. 2???daca stiti multumesc
    2 1
  • Offtopic : "Atentie!" ?
    Ce inseamna oare multitudinea de triunghiulete mici de culoare galbena cu un semn de exclamare in interior si cu mesajul "Atentie" pe care le regasesc in F1CHAMP langa punctaje ?
    Atentie...la ce...?
    1 0
  • sutil
    stiu sa a fost inlocuit ...dar atunci inseamna ca nu mai primesc pucte cei care au optat pe Sutil?asa nu este corect.. dc nu apare si pilotul care l-a inlocuit...nu e bine asa sau macar jumatate de puncte sa dati pt pilotul ca a fost inlocuit ... si inca ceva mai sunteti datori cu 55 pucte stiti voi.. cand se remediaza problema ?
    2 1
  • rayn380
    @Join
    poti urmari antrenamentele pe www.atdhe.net

    Sper sa domine tot weekendul cei de la McLaren. Multa bafta! Se pare ca s-a cam suparat Schumi, pai pana cand sa devina el, campion mondial de 7 ori un subaltern si mai ales cui, lui Rosberg. Bafta Schumi in continuare.....
    6 4
  • cine ce sa domine
    Vom vedea in calificari cine cum domina.
    5 3
  • multumesc dar de nenumarate ori am incercat pe atdhe si nu a mers poate azi merge vedem....
    0 3
  • sutil
    in regulament nu este scris nimic despre inlocuire de pilot ... trebuia sa apara si la voi in lista de piloti Paul di Resta... daca socotesc deja sunt in lipsa 90pct + 55 pct = 145pct ... asa este greu sa mai urci in clasament. di Resta a terminat pe 13 = 90pct.. va rog in numele tuturor care au optat pe Sutil sa ne dat puncte! (macar jum.).
    2 4
  • @21bos
    se stia de ceva vreme ca Sutil nu participa, daca erai baiat destept nu il selectai in FP1 :)
    3 1
  • sutil
    se stie ca sunt echipe care in FP1 sau chiar FP2 opteaza pt pilotii de teste...asa ca e riscant si trebuie ales bine inainte de etapa!
    3 0
  • Sutil
    Totusi, eu ii dau dreptate lui 21bos.
    Mai e si Chandhok care a fost inlocuit de Klien in Practice 1.

    Nu e corect sa nu se acorde puncte pentru cei care au avut Sutil si Chandhok in Practice 1 atata timp cat sistemul din F1 Champ nu a permis sa selectezi pilotii care i-au inlocuit.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru