Statul Qatar şi un american oferă 8 miliarde de dolari pentru o treime din acţiunile Formulei 1

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Statul Qatar şi compania americană de investiţii RSE Ventures vor să ofere aproximativ 8 miliarde de dolari pentru cele 35.5% din acţiuni deţinute de fondul american de investiţii CVC Capital Partners în Formula 1.

Esential 35.5% este pachetul de actiuni de CVC Capital Partners in Formula 1
Formula 1 şi-ar putea schimba acţionarul principal în viitorul apropiat, în cazul în care fondul american de investiţii CVC Capital Partners, care deţine un pachet de 35.5% din acţiuni, va accepta o viitoare ofertă din partea unui consorţiu.

Publicaţia Financial Times susţine că americanul Stephen Ross în vârstă de 75 de ani şi-a unit forţele cu compania de stat Qatar Sports Investments pentru a face o ofertă de 7-8 miliarde de dolari pentru pachetul de acţiuni deţinut de CVC Capital Partners.

▶ Acţionarii Marelui Circ - cine deţine, de fapt, Formula 1?

Din păcate, în acest moment nu putem face niciun comentariu.

Purtator de cuvant
RSE Ventures
Stephen Ross este proprietarul companiei RSE Ventures, care deţine printre altele şi echipa de fotbal american Miami Dolphins. Între timp, Qatar intenţionează să obţină controlul parţial asupra Formulei 1 prin intermediul companiei Qatar Sports Investments care face parte din fondul suveran de investiţii Qatar Investment Authority.
Acesta din urmă deţine, printre altele, 17% din Grupul Volkswagen, dar şi clubul de fotbal Paris Saint-Germain.

Planurile Qatarului vizează în continuare găzduirea unei curse de Formula 1, chiar dacă anterior vecinii din Bahrain s-au opus acestui proiect.

RSE Ventures şi Qatar lucrează în prezent la o ofertă finală pentru CVC Capital Partners, însă au refuzat să comenteze informaţiile. "Din păcate, în acest moment nu putem face niciun comentariu", a declarat un purtător de cuvânt al RSE Ventures pentru publicaţia Motorsport.

Via Motorsport

Comentarii (4)

  • lucky70
    Asta da schimbare,pleaca un senil si vine un altul!
    2 2
  • Orice schimbare are doua taisuri: poate fi schimbarea pe care o asteptam cu totii, sau declinul final. Daca posibilul nou proprietar urmareste profitul imediat cat de mare, atunci F1 se va desfiinta. Daca aduce un Ross Brawn sau un Horner, sau un om care priveste sportul pe termen lung care apoi oricum va genera profitul dorit, atunci e de bun augur.
    Oricum, ceva schimbare ne dorim cu totii
    9 0
  • probabil o sa imi cam iau voturi negative cu carul, sau cu monopostul.... dar nu stiu de ce sint unii asa de tare porniti impotriva lui BERNIE dar el ne-a ... creeat F1 , credeti ca nu ar vrea mai mult spectacol? poate mai mult ca noi , acum nu mai e ce a fost dar nu din cauza lui ci a evolutiei si ...talentului temporar al unor echipe care periodic ucid spectacolul mai mult decit el, asa vad io.....
    4 1
  • Toti cu Bernie in sus si jos da pina la urma el doar propune regulamentul tehnic si echipele voteaza pentru sau inpotriva.
    SI cu jegul asta de motor tot la fel a fost,cu aerodinamica si cu limitarea de buget tot echipele au votat.Momentan Matesiz este singurul sincer din F1 a spuso clar cat timp facem profit in F1 raminem daca nu plecam.
    Orcum parerea noastra a spectatorilor de oriunde nu este luat in considerare.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru