Ecclestone exclude transmiterea curselor de Formula 1 pe internet

de Daniel Popescu
Luni, 15.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a exclus posibilitatea transmiterii curselor de Formula 1 pe internet şi susţine că a introdus Coreea de Sud în calendar doar din motive legale.

Putem pune pe Youtube imaginile în care reporterii iau interviuri, pentru că asta nu afectează pe nimeni şi este ceva bun pentru că se întâmplă instant.

Bernie Ecclestone
Formula 1 a analizat în primăvara anului 2013 oportunitatea de a transmite curse în direct pe internet contra unei taxe lunare, însă planurile au fost ulterior abandonate după ce competiţia nu a mai fost listată la bursă.

Această idee a reapărut recent din partea presei ca urmare a importanţei tot mai mari a reţelelor sociale şi a scăderii audienţelor pe posturile clasice de televiziune, însă Bernie Ecclestone a exclus varianta ca fanii să poată viziona cursele pe internet. În cel mai bun caz, Formula 1 va transmite pe un canal oficial de Youtube interviuri cu piloţi, însă nu şi imagini din curse, cu scopul de a proteja investiţiile făcute de televiziuni în drepturile TV.

"Putem pune pe Youtube imaginile în care reporterii iau interviuri, pentru că asta nu afectează pe nimeni şi este ceva bun pentru că se întâmplă instant", a declarat britnaicul în vârstă de 84 de ani.

Şanse mici pentru Coreea de Sud şi Qatar

Esential 2016 este anul in care Qatar vrea sa patrunda in calendarul Formulei 1
Pe de altă parte, Ecclestone a făcut câteva comentarii interesante şi în privinţa calendarului Formulei 1.
Britanicul susţine că a inclus Coreea de Sud în calendar pentru că aceasta era o obligaţie legală, în condiţiile precedentului contract semnat pe cinci ani în 2010. Întrucât ediţia din 2014 nu a avut loc, Formula 1 era nevoită să includă Coreea de Sud în calendar pentru a nu fi acţionată în judecată.

"Avem un contract cu Coreea de Sud, trebuie să o punem în calendar. Dacă nu am fi făcut asta, ne-ar fi putut da în judecată. I-am lăsat un an în afara calendarului sub pretextul că vor reveni", a explicat el.

De asemenea, şi şansele Qatarului de a găzdui curse de Formula 1 din 2016 sau 2017 sunt reduse, din cauza faptului că Ecclestone are o înţelegere cu Bahrain, prima ţară din Orientul Mijlociu care a pătruns în Marele Circ.

"Am făcut o înţelegere cu oamenii din Bahrain, iar ei m-au întrebat dacă le garantez că nu va exista o altă cursă în zona Golfului. Am spus da", a adăugat el.

Via Motorsport, Reuters, Reuters

Comentarii (1)

  • Marius
    "Bernie Ecclestone a exclus posibilitatea transmiterii curselor de Formula 1 pe internet"
    Cursele de F1 se transmit pe Intenet la o rezolutie mai mica.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru