Stewart: "F1 nu poate pierde MP al Marii Britanii"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.02.2009
Fostul campion mondial Jackie Stewart crede ca Formula 1 nu isi poate permite sa piarda Marele Premiu al Marii Britanii din calendarul competitional.

Circuitul de la Donington Park a primit acordul FIA de a gazdui Marele Premiu al Marii Britanii incepand din sezonul 2010, in detrimentul circuitul de la Silverstone.

Totusi, organizatorii de la Donington Park nu au fost scutiti de probleme, iar in prezent planeaza suspiciuni legate de faptul ca acestia nu vor avea resursele financiare necesare pentru a moderniza circuitul la standardele F1.

In acest context, fostul campion mondial Jackie Stewart crede ca F1 ar trebui sa revina la Silverstone in cazul in care la Donington Park nu vor fi indeplinite conditiile necesare. "Ar fi foarte rau daca MP al Marii Britanii nu ar fi sustinut. Daca Donington nu va putea, iar eu sper sa poata, dar in caz ca nu vor putea sper sa cei de la Silverstone vor fi solicitati sa organizeze din nou Marele Premiu al Marii Britanii", a declarat Stewart pentru BBC.

In sprijinul afirmatiilor sale, fostul campion mondial aduce ca argument ca Marea Britanie a gazduit prima cursa de Formula 1 din istoria F1 in 1950.

"Bernie Ecclestone este un britanic mandru si nu cred ca nu vrea sa vada un Mare Premiu al Marii Britanii. Cred ca ar fi un eveniment negativ asupra lui si a oamenilor din jurul sau. Nu am nimic impotriva celor de la Donington, dar mi-ar placea sa fiu sigur ca va exista un Grand Prix in Marea Britanie. Il avem din 1950. Este cel mai vechi Grand Prix din lume si ar fi teribil sa il pierdem".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru