Cursa de la Spa-Francorchamps ar putea avea loc doar o dată la doi ani

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.08.2010
Cursele de la Spa-Francorchamps şi Nurbugring s-ar putea desfăşura în alternanţă o dată la doi ani, din cauza problemelor financiare întâmpinate de organizatori.

Marele Premiu al Belgiei este unul dintre cele mai aşteptate din întregul calendar competiţional, datorită particularităţilor inedite ale circuitului de la Spa-Francorchamps. Cu toate acestea, viitorul acestui Mare Premiu în Formula 1 este în continuare incert, din cauza numeroaselor probleme financiare întâmpinate de organizatori.

Actualul contract cu Bernie Ecclestone expiră la finalul sezonului 2012, însă organizatorii cauta alternative pentru viitor după ce cursa din acest an va atrage pierderi estimate de agenţia de presă Reuters la trei milioane de euro.

În acest context, organizatorii analizează oportunitatea ca Marele Premiu al Belgiei să se desfăşoare numai o dată la doi ani, în alternanta cu circuitul de la Nurburgring.

"Nu ştim ce se va întâmpla în viitor. Ne jucam cu ideea de a alterna cursa cu un circuit din apropiere (n.r - Nurburgring). Aşa stau lucrurile în prezent. Discuţiile cu Bernie Ecclestone se bazează pe faptul că noi credem că avem un deficit prea mare şi că trebuie să remediem asta.

Nu putem spune că acest lucru are drept cauză criza economică".

"Ştim că, având în vedere preţurile (n.r - biletelor), nu putem atinge cifrele pe care le dorim din cauza costurilor. Prin urmare, există două elemente: 2012 este sub contract, iar 2011 este în calendar. Ce vom face sau nu după 2012 face parte din întreaga discuţie. În acest moment există mai multe neclarităţi", a declarat Etienne Davignon, preşedintele circuitului de la Spa-Francorchamps.

Circuitul de la Spa-Francorchamps are o istorie îndelungată în Formula 1, găzduind curse încă de la primul sezon al competiţiei în 1950. Problemele financiare ale circuitelor tradiţionale din Europa au devenit deja de notorietate şi constrasteaza puternic cu sumele mari investite în special de arabi şi asiatici în facilitaţi somptuoase care au pătruns sau vor pătrunde în curând în calendarul Formulei 1.

Via | GPUpdate

Comentarii (1)

  • money
    Pai da pentru ca lu' MIZERIA de Bernie nu-i convine. Nu aduce destul profit prin marketing si atunci la arabii e mai bine...RUSINE
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru