Ferrari i-a transmis lui Massa "să-i distrugă cursa lui Hamilton" în Singapore

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.10.2011
Ferrari i-a transmis lui Felipe Massa "să-i distrugă cursa lui Lewis Hamilton" din Singapore înainte de acroşajul dintre cei doi piloţi, potrivit unor înregistrări video publicate pe site-ul oficial al F1.

Controversele legate de stilul de pilotaj al lui Lewis Hamilton au luat amploare după Marele Premiu al statului Singapore, acolo unde acesta a fost implicat într-un incident de cursă cu Felipe Massa, în urma căruia a şi fost penalizat cu un drive-through.

Un rezumat al cursei publicat pe site-ul oficial al Formulei 1 pune însă acest incident într-o cu totul altă lumină. Înainte de coliziunea dintre cei doi piloţi, Rob Smedley, inginerul de cursă al lui Massa, i-a transmis brazilianului următorul mesaj: "Ţine-l pe Hamilton (n.r - în spate) cât de mult poţi. Distruge-i cursa cât de mult poţi".

Ulterior, după incident, Hamilton a fost informat că trebuie să treacă pe la boxe pentru a-şi ispăşi penalizarea, moment în care britanicul a replicat: "Bineînţeles că am primit un drive-through".

Niciunul dintre aceste mesaje nu a fost difuzat în timpul cursei. Rezumatul oficial al cursei din Singapore, care include şi aceste comentarii, poate fi urmărit pe site-ul oficial al Formulei 1.

Comentarii (20)

  • interesant...
    ... acum se pune intrebarea daca a fost semi intentionata iesirea un pic mai slaba din viraj a lui Massa sau chiar a fortat Hamilton.
    11 20
  • Asa,si...
    ...ce e cu asta?normal ca i s-a spus sa-i distruga cursa si sa-l tina cat poate,doar era un rival,nu ra sa-l lase sa treaca!dar asta nu inseamna ca i s-a transmis lui massa sa-l acroseze,nici nu avea cum,era in fata!asa si schumi la monza trebuia sa nu-l tina sau ce trebuia sa faca?!sa fim seriosi,astea sunt aberatii si rastalmaciri gazetaresti.
    39 19
  • Massa vinovat clar
    Poate ca Massa avea un dispozitiv de bruiat neuroni in masina.Ups, am folosit pluralul..
    19 30
  • ctlnmihai
    Massa
    Massa treptat treptat devine un Piquet Jr la Ferrari
    21 27
  • Stefan
    d-ale lu ctinmiahi
    Cat de idiot trebe sa fii ca sa afirmi asta:))--eu vad ca ham izbeste garduri si piloti si castiga Button.Cine e "piquet jr"?
    17 26
  • Ferrari-tactici gresite
    Nu e nevoie!Hamilton si-o distruge singur!!:)))
    25 22
  • Nu cred ca aceasta cerere catre Massa a fost vinovata pentru ce s-a intamplat.Mi se pare normal sa ii ceara sa il tina in spate pe Hamilton,isi apara astfe pozitia si poate chiar si pozitia lui Alonso.Ca Hamilton l-a lovit pur si simplu..e ceva absolut normal din partea lui si bine zicea RBR..Ham oricum isi distruge singur cursele,nu e nevoie sa i-o distruga altcineva.
    15 16
  • ctlnmihai
    Stefan
    Chiar daca Massa n-a provocat accidentul lui Hamilton, mesajul arata clar ca a devenit sclavul celor de la Ferrari..Poate Hamilton n-are minte dar Massa a dovedit ca si anul trecut ca a devenit o paiata la Ferrari.
    18 19
  • salutare
    nici macar cu adevarul in fata nu recunoasteti ca ar fi vina lui Massa si Ferrari!Asta spune totul despre caracterul vostru de oameni,cu de o moralitate si verticalitate indoielnica!!!Sunteti patetici!!!!!!!
    20 23
  • Andrei
    Mda...
    Deci Massa este vinovat ca Hamilton i-a provocat acea pana... Urata treaba. Dezamagitori baietii de la Ferrari, in loc sa-l blocheze si sa-l tina in spate pe Hamilton, trebuiau sa-l lase sa treaca cat mai repede cu putinta. O verticalitate foarte indoielnica, cel putin lafel de lipsita de orice moralitate ca si gesturile fanilor McLaren de mai sus. Dar deh minciuna, lovirea adversarilor sub centura, ordine de echipa mascate si dezavantajarea unor piloti este strategia celor de la McLaren, pe care fanii o odora.
    14 13
  • Mitica
    @mad79-obiectivism de fan Ham
    Patetic esti tu si amaratul ala de idol daca ajungi sa jignesti oameni care isi exprima un punct de vedere ce difera de al tau!Vezi ca sunt tribune goale in liga lui mitica!Si gasesti si seminte ca sa-ti poti astupa gurita!
    15 13
  • @mad79
    "nici macar cu adevarul in fata nu recunoasteti ca ar fi vina lui Massa si Ferrari!Asta spune totul despre caracterul vostru de oameni,cu de o moralitate si verticalitate indoielnica"-un simplu ordin primit de Massa de a-si apara cat de mult poate pozitia si o expresie metaforica, pentru tine reprezinta un mijloc de proba mai presus decat imaginea vazuta cu ochii tai? Bai omule, eu iti recomand 2 carti importante pentru a-ti dezvolta mai mult si bine rationamentul si spiritul analitic: "Criminalistica-Marian Cicerone Gavrilescu" si "Dr.Procesual Penal- Anca-Lelia Lorincz, Ed.Universul Juridic 2009". Daca tu crezi tot ce auzi dar nu si ce vezi....
    13 11
  • @Mclaren_Mircea_1984
    "Mai bine murea atunci in august 2009, si acuma sa putrezeasca la 2 metri sub pamant ca un vierme infect ce ii el."-bai omule tu pari a fi fan/ruda cu anticristul! Masoara-ti omule(zi mersi ca te mai numesc om) cuvintele!
    "suspensia Barichello"-cand i s-au implementat lui Barichelo suspensii?Nu stiam ca-n F1 concureaza un "robocop" cu numele de Barichelo ;))
    13 7
  • salutare
    @Mavrick
    este sub demnitatea mea sa iti raspund,daca vezi lucrurile doar cum vrei tu!
    7 12
  • @mad79
    Nu vad lucrurile cum vreau eu sau cum vrei tu ci cum ma invata cartile. Dar daca tu preferi sa vezi lucrurile numai prin "ochelarii" aia pe care-i porti din cauza celor 2 defecte ("foamea" de suprematie si placerea de a judeca numai dupa cum vrea pipota ta), risti sa ai zile in care n-o sa vezi ce scoti si ce bagi pe gura!
    11 6
  • @mad79
    "Asta spune totul despre caracterul vostru de oameni,cu de o moralitate..." -sa-mi spui cand te-ai hotarat: ori "de o moralitate" ori "cu o moralitate".Stiu omule, stiu: observi clar ca toate cele ce ti-am scris iti definesc numeroase defecte si ca sangele-ti e deja in clocot insa nu-mi pare rau de ce-am facut! Asta-i placerea sau "boala"(cum vrei tu s-o numesti) de a va da cu adevarul peste fata voua astora iubitori de conflicte si voitori de a nu accepta lumea reala si adevarurile din ea.
    8 5
  • o parere
    Cred ca aici aveti o problema , ce trebuia sa-i spuna lui Masa "opreste monopostu ca vine Ham" normal ca i-a spus sa faca ot ce este posibil sa-l tina in spate (avand in vedere ca sunt constienti ca monopstul lui Ham este superior ) dar asta nu inseamna ca Masa este de vina ptr. acel incident asta daca v-ati uitat la cursa. Orice pilot face tot ce poate in limitele regulamentului incat sa fie cat mai in fata , probabil sau mai bine spus sigur am fi spus ca Massa nu are sange de campion ptr. ca a cedat locul prea usor daca se lasa depasit usor.
    Eu zic ca trebuie analizat acest caz dupa ce s-a intamplat pe pista si nu dupa indicatiile care au venit de la boxe.
    Aveti dreptate Massa din acest motiv este pastrat la echipa ptr, ca este un pilot de mana a doua care accepta ordinele de echipa si este convins ca daca ar pleca de la Ferrari ar fi pierdut si irecuperabil ptr. formula 1, parerea mea este ca orice pilot cu putin creier si fara singe de campion ar face la fel, deci nu este de condamnat sau de blamat
    8 5
  • mobius
    distragerea atentiei
    Daca cineva din presa (scrisa sau vorbita), de specialitate a putut sa interpreteze astfel o recomandare de la boxe, recomandare absolut normala pentru Massa in primul rand, dar si pentru echipa, de ce ne-am mira ca niste oameni obisnuiti gandesc asa (o mingie la fileu oferita gratuit pentru ei). Este evident ca Massa nu a avut nici o vina in producerea accidentului, si la fel de evident ca recomandarea de la boxe a fost una cat se poate de obisnuita in astfel de situatii. Probabil rolul unei asfel de interpretari, a fost sa mai ridice presiunea de pe Hamilton si cu siguranta nici cel ce a scornit-o nu o crede.
    5 4
  • Massa & Hamilton
    Nimeni nu este sfant. Din pacate... incepe sa lipseasca si sportivitatea. Ma gandesc ca totusi, mesajul care ar fi fost normal de dat lui Massa ar fi fost "incearca sa iti aperi pozitia la maximum", asta indiferent cine ar fi fost in spate. Nu cred ca este un sport in care sa iti iei dreptatea in mana, ceva de genul, daca cursa trecuta te-a trosnit X, acum baga-te si tu in el. Nu ar fi deloc bine asa. Si totusi, indiferent ce mesaj a primit de la boxe, nu l-am vazut sa fie agresiv la adresa lui Hamilton. Da, a incercat sa ii "distruga" cursa, dar eu am inteles-o prin a-l tine in spate pe britanic cat mai mult, nicidecum sa aiba loc o coliziune. Iar Hamilton... nu stiu daca trebuiesc luate foarte multe masuri in privinta lui, daca continua tot asa, singur o sa inceapa sa se calmeze, sau o sa ii impuna echipa, caci in mod evident nu va mai puncta incat sa poata lupta pentru titlu, plus de asta, o sa isi consolideze antipatia, atat fata de ceilalti piloti, cat si fata de spectatori. Da la agreseivitate si determinare, dar facute cerebral, spectaculos, cu cap.
    9 0
  • hakkinen
    nu dori altuia,ca ti se poate intampla tie....
    l-au indemnat pe massa sa-i distruga cursa lui Hamilton, dar massa a cazut si el victima.Nu pot spune ca Lewis i-a distrus-o lui ,ca nu-l vedeam pe massa mai sus de locul 10 oricum.In schimb Lewis putea termina 2-3 pozitii mai sus.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru