Montezemolo: "Decizia de a-l favoriza pe Alonso a fost corectă"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 01.10.2010
Luca di Montezemolo consideră că decizia Scuderiei Ferrari de a-şi concentra eforturile de a câştiga titlul pe Fernando Alonso a fost una corectă.

Marele Premiu al Germaniei din luna iulie a produs numeroase polemici în Formula 1 pe tema ordinelor de echipă, după ce Felipe Massa i-a cedat victoria coechipierului său Fernando Alonso.

După ce a câştigat şi ultimele două curse din Italia şi Singapore, cele 7 puncte suplimentare trecute în contul lui Alonso la Hockenheim îşi demonstrează acum importanta, pilotul Scuderiei Ferrari fiind la numai 11 puncte de liderul Mark Webber.

Din acest motiv, Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, crede că decizia de a merge exclusiv pe mâna lui Alonso a fost una corectă. "Decizia de a ne concentra pe Alonso s-a dovedit a fi corectă. Este extrem de puternic şi foarte apropiat de echipă şi a fost capabil să se integreze din prima zi", a declarat italianul în cadrul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

În strictă legătura cu acest caz, Montezemolo l-a avertizat pe Massa că trebuie să-şi îmbunătăţească rezultatele pentru a ajuta Ferrari în clasamentul constructorilor.

"Am aşteptat din partea lui Felipe o mai mare perseverenţă în ultimele patru curse. Vreau un Massa puternic care să "radă" din punctele rivalilor. Cei care pilotează pentru Ferrari nu pilotează pentru ei înşişi, ci pentru culorile Ferrari. Cel care vrea să piloteze pentru el însuşi va avea de-a face cu această echipă", a mai precizat el.

Declaraţiile lui Montezemolo vin în contextul în care Ferrari ocupa un modest loc 3 în clasamentul constructorilor, diferenţa faţă de liderul Red Bull Racing fiind de 67 de puncte.

Via | GMM

Comentarii (26)

  • fernando a.
    Era de asteptat ca Alonso sa fie nr 1 in echipa, nici nu-l putem compara cu Massa.bafta ALONSO.
    21 8
  • Bye bye
    Massa.....Cam asta ii spune Monte....Si cum lui Massa, dupa victoria cedata catre Alonso in Ger, nu-i prea convine(sa fie pilot nr 2), cred ca la un moment dat se va satura si-si va lua talpasita...cam cum a facut si Bari....
    11 14
  • Ferrari
    prea isi bat joc in ultimul hal de "pilotul 2" din cadrul echipei lor. Pe langa faptul ca ii batjocoresc pe circuit, ii mai fac sa se simta prost si in media, in fata publicului care urmareste F1...Rusinoasa atitudine, cred ca-s cei mai nesimtiti atunci cand vine vorba despre respectul fata de angajatii lor(ma refer la echipele participante in F1)
    15 15
  • ctlnmihai
    Decizia de a-l favoriza pe Alonso a fost corectă"
    eu văd partea bună a acestei decizii .Niciun pilot mai valoros nu va ajunge la ferrari atît timp cât alonso este acolo
    10 14
  • ctlnmihai
    Decizia de a-l favoriza pe Alonso a fost corectă"
    atât*
    5 12
  • @ctlnmihai
    Pai Alonso este cel mai valoros..cine sa mai ajunga?
    16 7
  • ctlnmihai
    dmd
    Hamilton par example...
    6 18
  • ctlnmihai
    dmd
    Si dacă Alonso devine indisponibil ce face Ferrari? poate păţeşte vreun accident ca Schumi sau Montoya..cine ştie..
    9 12
  • fernando a.
    dmd
    Asa e 'dmd' ai dreptate, cine sa ajunga la Ferrari, altul decat Alonso?....nu e nimeni altul mai bun, asta e adevarul.bafat ALONSO.
    15 11
  • Schumy fan 4 ever
    Bai voi delirati aici. Stirea se referea la altceva, pentru cei care nu au vrut sa recunoasca nici in ruptul capului: In Germania au fost "ordine de echipa".
    11 5
  • Montezemolo: bla, bla, bla - cam asta este mesajul lui. Intr-un campionat normal trebuiau depunctati atat Ferrari cat si cei 2 piloti, dar ... este vorba de cea mai veche echipa din F1.
    Alonso? Hm, mai are cam 2 ani si pleaca, iar peste toate astea mai are si concurenta acerba: Vettel, Kubica, Hamilton.
    8 6
  • Niculae
    Si dintre toti locotenentii doar Irvine de fapt merita respect. Pentru ca a fost si singurul care si-a facut treaba perfect si desi a plecat la alte echipa singurul lui regret a fost ca nu a mai pitotat pentru Ferrari. Barrichello saracul... sa-i pupe mana lui Schumacher pentru cele 2 titluri de vicecampion si pe sansa de a pilota unele dintre cele mai bune masini ale ultimilor ani. Totusi problema cu Massa este asta... nu are de gand sa se trezeasca? La Monza nu a fortat (este de inteles), dar la Spa a dormit total, mult sub nivelul celeilalte masini rosii. La Singa... nu si-a adaptat strategia desi o putea face prin prisma celor 2 SC-uri... sa inteleg ca doarmea prea mult. Pacat, pentru ca poate mai mult. Ferrari sperau altceva la inceputul sezonului si pana acuma, le-a inselat asteptarile intr-o foarte mare masura.

    Cat despre ordine de echipa... nu nimic de recunoscut. FIA a spus ca nu se pot interzice ordinele de echipa... nu ca vor interzice schimbarile de pozitie intre pilotii aceleiasi echipe.
    10 4
  • ctlnmihai
    michael_schumacher
    păi şi atunci după cursă Montezemelo a declarat ,că ,ce s-a făcut s-a făcut pentru echipa ..da FIA s-a făcut că ignoră această probă..
    6 11
  • ctlnmihai
    Montezemolo:
    După declaraţia asta Montezemelo parcă o ia pe urma lui Jiji Becali.. din câte îmi amintesc eu ,pe vremea cuplui schumi -barichello era mai diplomat în declaraţii..anyway massa îşi merită soarta..anul trecut cel puţin Barichello chiar a criticat pe faţă tratamentul preferanţial acordat lui button ..massa n-a scos niciun cuvinţel..ba chiar a susţinut că n-a fost silit de nimeni să-i cedeze locul 1 la hockenheim..
    7 9
  • @ctlnmihai
    Hamilton? Face numai prostii in ultima vreme.
    20 4
  • ctlnmihai
    dmd
    da ,dar le face din dorinţa de a câştiga.. e uşor să stai ca Button şi să faci o cursă liniştită.. şi alonso a făcut tâmpenii anul ăsta..a ratat startul într-o cursă, într-alta a plecat mai devreme şi ca o ultimă greşeală, într-o cursă a intrat aiurea în liuzzi într-o luptă ptr. locul 10..asta că să nu menţionez faza când s-a grăbit să-l depăşească pe robert kubica şi a tăiat şicana..per total Hamilton a greşit mai puţin decât alonso anul ăsta..lui neputând să i se impute decât greşelile din ultimele curse..
    6 13
  • ctlnmihai
    dmd
    * ultimele 2 curse
    6 11
  • @ctlnmihai
    Asa este, Alonso a gresit mai mult pentru a avut o masina mai slaba si a trebuit sa forteze mai mult, dar LH a gresit ca atunci cand masina lor batea tot, nu a scos maxim(ca punctaj marefer) de puncte cu ea, nu?
    18 5
  • ctlnmihai
    baronu_albastru
    Monopostul Mclaren ,bătea tot?..greşeşti.. dacă mclaren ar fi fost aşa de buni la Monza şi Singapore ar fi plecat din pole position...sau Button ar fi reuşit să se distanţeze de Alonso (la Monza)..sau n-ar fi fost nevoie ca Hamilton să forţeze aiurea.. deci hamilton a greşit în condiţii similare ca alonso..
    7 10
  • mobius (cel autentic)
    "favorizarea" lui Alonso
    Bineanteles ca decizia de a-l "favoriza" pe Alonso a fost una buna (echipa trebuie sa-si apere interesele), dar a venit, in ciuda unor alte pareri, dupa multe curse in care Alonso a muncit din greu sa acumuleze un numar mare de puncte in plus fata de Massa. In calitatea sa de pilot numarul doi (era pilot secund chiar inainte de Hokenhaim dupa numarul de puncte acumulate, cand inca nu-l declarase nimeni asa), Massa ar putea sa dea mai mult pentru echipa, pentru ca Ferrari are nevoie de puncte si la constructori, dar probabil ca ori nu vrea, ori nu poate mai mult. In ambele situatii, prezenta sa la Ferrari nu mai este justificata si probabil nici multa vreme dorita. In loc sa fi procedat in maniera ostentativa pe care a adoptat-o la depasirea lui de catre Alonso (depasire care oricum s-ar fi produs pana la sfirsitul cursei), ar fi fost cu mult mai apreciat daca s-ar fi mentinut la sapte puncte (cele pe care el si multi altii pretind ca i-au fost luate prin ordine de echipa si date lui Aalonso), in spatele acestuia. Toata lumea ar fi spus, da Massa poate mai mult dar nu-l lasa echipa care-l favorizeaza pe Alonso.
    6 2
  • Schumy fan 4 ever
    "decizia de a-l "favoriza" pe Alonso a fost una buna"
    Frate tu te auzi ce spui? Daca Alonso vrea sa castige campionatul prin furtisaguri treaba lui, dar voi, ca fani ai idiotulului ala nu va inteleg cum va complaceti cu situatia asta. Pentru un pilot cu motivatie atat de redusa Massa a adus suficient de multe puncte; nu este acelasi om ca in 2008, dar e bine si asa.
    Hai sa va spun eu pe cine a ajutat Massa in Germania: pe ALONSO NU pe Ferrari, punctele la constructori le luau oricum. Mizeriile astea marca "Ferrari" ar fi trebuit penalizate. Halal exemplu. Sa va fie rusine ca acceptti asa ceva. Daca Alonso era asa rapid in Germania il depasea, cu riscul unui acrosaj, dar nu a fost, a preferat sa fie las. Inca o victorie primita pe tava nemeritat per=ntru geniul Formulei 1, Alfonzo.
    RUSINEEEEEEEEEEE!
    3 7
  • ferrari
    Ferrari a fost o echipa care a favorizat si promovat ordinele de echipa inca din anii '30 cand Scuderia Ferrari conducea echipa de curse Alfa. Au urmat apoi episoadele: Ascari(oricum era prea dominant), Regazzoni in 1974, Lauda-75-76, Scheckter-79, Prost-90 si Schumacher(neamtul a fost prea bun pt coechipierii sai, dar oricum avea statut de nr.1).
    Asa ca promovarea lui Alonso nu mira doar prin prisma faptului ca Massa a fost copilul rasfatat al echipei intre 2006 si 2009
    8 2
  • mobius (cel autentic)
    cand se "intunericeste"
    Draga "michael-schumacher", consider ca ti-am raspuns deja. Enervarea ta se explica usor prin aceea ca nu-l suporti pe Alonso (de, fiecare dintre noi are limitele sale) si asta iti intuneca mintea.
    6 4
  • Schumy fan 4 ever
    Draga mobius (cel autentic) daca ai fi un domn ai posta si tu logat.
    ce simt eu pentru Alonso nu e treaba ta, dar o sa iti fac pe plac... Mi se pare al naibii de antipatic si arogant, in declaratii, in pilotaj in gesticulatie, dar nu neg ca are aptitudini de pilot, insa in nici un caz nu are valoare pe care el insusi nu se sfieste sa si-o afiseze. Mi se pare un parvenit, in lupta dupa bani, victorii ar face orice si asta spune multe despre un om; ajung asftfel la ultimul punct, de departe ce nu imi place la el este faptul ca are mentalitate de ja...a

    Nu imi spune ca mi se intuneca mintea, nici macar nu ma cunosti; poti sa te apuci sa faci declaratii, nu ai decat nu te opreste nimeni.
    Eu in locul oricarui pilot, fie Schumy, fie alonso, nu as putea sa dorm si nu as putea sa mai dau fata cu lumea Formulei1 de rusinea castigarii unui mare premiu prin alte mijloace altele decat cele corecte.
    Iar ca fan as suporta rusinea favoritului meu impreuna cu el. (stai fara grija ca am avut parte de acest lucru.)
    Ce m-a deranjat cel mai mult la acest (hai sa-i spun incident) este ca FIA a stat cu mainile in san si i-au lasat sa plece nepedepsiti, nu ma intelege gresit, putea fi oricine, la fel as fi procedat pentru ca NU ESTE CORECT! Sunt multi bani la mijloc, iar genul asta de scandaluri are un efect intarziat insa sigur. Nu uitati cati constructori au abantonat Formula1, credeti ca daca nu ar fi fost asa de mult favorizate in ultimii 10ani echipele din top si din coada s-ar mai fi retras? eu nu as fi asa de sigur.

    Inchei cu o declaratie de pace pentru toti cei pe care i-am ofensat (sau pe favoritul lor) cu declaratiile mele.
    4 7
  • michael_schumacher
    Ai cele mai inteligente si mai documentate postari.Imi face o deosebita placere sa le citesc!Nu te lasa, ai potential, si atatea de spus..
    2 0
  • Schumy fan 4 ever
    ms RBR.
    Fac si eu ce pot...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru