OFICIAL: Williams va utiliza motoare Renault din 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.07.2011
Williams a anunţat oficial că va utiliza din nou motoare Renault în Formula 1 în sezoanele 2012 şi 2013, cu posibilitate de prelungire pentru 2014.

Williams şi Renault vor reface parteneriatul de succes din prima jumătate a anilor '90, după ce cele două părţi au dezvăluit luni semnarea unui nou contract pentru utilizarea motoarelor construite de francezi.

Astfel, Williams va beneficia de motoare Renault în sezoanele 2012 şi 2013, iar parteneriatul ar putea fi prelungit şi după sezonul 2014, când va intra în vigoare noul regulament tehnic pentru unităţi turbo în şase cilindri.

Echipa britanică va renunţa astfel la actualul parteneriat cu Cosworth după numai două sezoane, ca urmare a performanţelor nesatisfacatoare ale unităţii.

"Suntem încântaţi de noul nostru parteneriat cu Renault. Acesta reuneşte echipa cu un constructor de top şi întregeşte relaţia noastră cu Jaguar. În acelaşi timp, le suntem recunoscători celor de la Cosworth: au fost un partener corect şi fiabil atât pe circuit, cât şi în afara lui în ultimii doi ani şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm alături de ei în afacerile noastre de viitor", a declarat Frank Williams, şeful echipei Williams.

Williams a mai utilizat motoare Renault între 1989 şi 1997, perioadă în care echipa britanică a cucerit patru titluri mondiale la piloţi şi cinci titluri la constructori.

Prin noul parteneriat, Renault va furniza în 2012 motoare pentru patru echipe, Williams adăugându-se pe lista formată din Red Bull Racing, Renault şi Lotus.

"Renault rămâne în Formula 1 pentru a obţine succes într-o manieră eficientă de costuri, iar parteneriatul cu Williams are potenţialul de a se adaugă rezultatelor pe care le-am obţinut în ultimii ani cu alte echipe partenere. Faptul că vom avea patru parteneri din 2012 ne pune în faţa oricărui alt producător în termeni de cotă de piaţă, iar în afara circuitului asta ne va permite să să folosim şi mai mult Formula 1 ca instrument de marketing pentru compania-mamă", a declarat Bernand Ray, directorul Renault Sport.

Williams nu a mai câştigat niciun titlu mondial de la încheierea parteneriatului cu Renault în 1997, iar ultima victorie a echipei datează de la Marele Premiu al Braziliei din 2004.

Via | Williams | Renault

Comentarii (2)

  • Williams Renault
    Papa Frank can dream again
    7 1
  • Sabina F1
    Williams Renault
    Ce frumos suna, Williams Renault, dar ma tem ca unde Williams sta prost este la capitolul aerodinamica, nu motor, desi motorul Renault dupa parerea mea va aduce un castig de 2, poate 3 zecimi pe tur. As vrea sa vad Williams pe primele locuri, este trist locul pe care il opcupa acum o echipa de legenda precum Williams.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru