Presă: Hulkenberg îl va înlocui pe Sutil la Force India în 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.10.2011
Nico Hulkenberg a semnat un contract cu Force India pentru sezonul 2012 şi va fi noul coechipier al lui Paul di Resta în locul lui Adrian Sutil, potrivit presei britanice.

Nico Hulkenberg, pilotul de rezervă al echipei Force India, va reveni în Formula 1 anul viitor după ce a fost promovat ca pilot titular pentru sezonul 2012, potrivit unor informaţii dezvăluite joi de publicaţia britanică Autosport.

Sursa citată susţine că germanul a semnat deja contractul pentru a deveni pilotul echipei anul viitor, situaţie în care se regăseşte şi scoţianul Paul di Resta. Force India avea opţiune de prelungire pentru cei doi piloţi, însă aceasta a expirat săptămâna trecută, iar echipa a preferat să prelungească contractele celor doi pentru ca aceştia să nu aibă posibilitatea de a pleca la o altă echipă.

"Sursele indică faptul că opţiunile pe care Force India le avea pentru Hulkenberg şi di Resta au expirat weekendul trecut, dar contractele lor au fost prelungite", precizează Autosport.

Hulkenberg a debutat în Formula 1 în sezonul 2010 pentru Williams şi a obţinut la Interlagos primul pole position-ul al britanicilor după o pauză de cinci ani, însă echipa a renunţat la serviciile sale în favoarea banilor primiţi din partea lui Pastor Maldonado.

Ulterior, germanul a fost recrutat de Force India ca pilot de rezervă.

Decizia îl lasă pe Adrian Sutil fără un loc sigur pentru sezonul 2012, însă germanul reprezintă o ţintă atractivă pentru cei de la Williams datorită experienţei acumulate în Formula 1 în ultimii cinci ani. Echipa britanică are de ales între Sutil şi o revenire spectaculoasă a lui Kimi Raikkonen, în cazul în care finlandezul va reuşi să aducă sponsori importanţi.

Cel mai probabil, Force India va anunţa linia de piloţi pentru sezonul 2012 în luna decembrie, potrivit unui anunţ făcut anterior de Vijay Mallya, coproprietarul echipei.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru