Susie Wolff, promovată ca pilot de teste la Williams în 2015

de Daniel Popescu
Vineri, 28.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Susie Wolff va fi pilotul de teste al celor de la Williams şi va participa în două sesiuni de antrenamente şi două sesiuni de teste în sezonul 2015.

Esential 2012 este anul in care a inceput colaborarea lui Susie Wolff cu Williams
2 este numarul sesiunilor de antrenamente in care a concurat Susie Wolff in 2014
Williams a anunţat vineri extinderea parteneriatului cu Susie Wolff, pilotul de sex feminin care în acest an a îndeplinit rolul de pilot de dezvoltare.

Ca urmare a plecării lui Felipe Nasr la Sauber, postul de pilot de teste al echipei i-a fost increditat lui Wolff. În plus, Williams a confirmat că Wolff va participa la două sesiuni de antrenamente şi la două sesiuni de teste pe parcursul sezonului următor, pe lângă munca pe care o va îndeplini în simulatorul echipei.

Totuşi, nu este clar dacă ea va concura pentru Williams în cazul în care unul dintre piloţii titulari va deveni indisponibil, întrucât echipa nu a menţionat nimic despre rolul de pilot de rezervă.

Sunt încântată că Williams recunoaşte progresele mele şi că performanţa este cea care contează.

Susie Wolff
pilot de teste Williams
"Acesta este un alt pas în drectia potrivită pentru mine. Sunt încântată că Williams recunoaşte progresele mele şi că performanţa este cea care contează. Williams este într-un stadiu entuziasmant al istoriei sale şi ne îndreptam spre 2015 cu un avânt fantastic, astfel că sunt mândră să fac parte din echipă. Îmi voi folosi poziţia pentru a lucra îndeaproape cu Felipe Massa şi Valtteri Bottas pentru a mă asigura că FW37 continua pe baza performanţelor arătate de monopostul FW36", a declarat ea.

Potrivit şefului adjunct Claire Williams, Wolff a fost promovată pe acest post datorită progreselor demonstrate pe parcursul celor peste doi ani de când colaborează cu echipa.

"Şi-a crescut treptat timpul petrecut în monopost de când ni s-a alăturat în aprilie 2012, iar numirea ca pilot oficial de teste a fost o progresie naturală", a precizat ea.

Wolff este soţia lui Toto Wolff, directorul departamentului de motorsport al Mercedes.

Ea a concurat în acest an în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marilor Premii din Marea Britanie şi Germania, devenind astfel prima femeie care concurează în Formula 1 după o pauză de 22 de ani.

▶ Poveştile motorsportului: Femeile care au concurat în Formula 1

Femei în motorsport - Secretele succesului femeilor într-o lume a bărbaţilor

Via Williams

Comentarii (7)

  • Dacă mai ia Toto un titlu cu Merțanul ajunge pilot oficial în 2016? :))
    S-au prostit ăia de la Mercedes. O tot promovează pe asta ca să-și întărească parteneriatul cu Mercedes. Nu văd de ce ar pune-o pilot de teste, că n-are experiență în F1 și nici cu monoposturile, ca să ofere informații concrete. Cel mult poate spune că nu se poate machia în oglindă :))
    8 4
  • *S-au prostit ăia de la Williams.

    Da, oboseala. Nici Mircea nu mai e pe aici să mă amuze... construiește imperii logo.
    6 2
  • Se vede ca echipa este condusa de o femeie ... feminitatea in adancuri este la mare nivel , si considera egalitatea de sanse , cu toate ca Susie nu prea are experienta pentru teste si feedback .

    Asa a fost si cu Monisha Kaltenborn de la Sauber ... viseaza numai bani si nu stie cum sa managerieze corect ... macar Claire l-a avut pe tac`su Sir Frank alaturi sa-i spuna ce si cum (Peter Sauber in schimb se retrasese si a revenit cand era jale) .
    6 1
  • "Date domne la o parte, de ce ? , pai vine Susie Wolff si vrei sa ne muste :)).
    1 1
  • Ferrari
    @ingerulol vezi ca si tu ai mama ca doar nu te-ai nascut din doi tati, mai usor cu misoginismul!
    4 0
  • Ma gandesc ca Williams nu-si permite aceste motoare si una dintre "intelegeri" sa fie... ca ms Wolff sa fie pilot de teste. Evident am o parere buna despre dumneai, este frumoasa, slaba, cred ca se descurca decent intr-un monopost, dar intr-o cursa... este cu totul altceva. Nu vad prea multe femei care s-ar descurca intr-o cursa de F1, sau de orice altceva, in care ar trebui sa conduca constant pentru xx tururi. Dar n-ar fi rau s-o vedem intr-o cursa, sau o sesiune de antrenamente sa vedem cum sa descurca dupa 20-50-100 de ture. Aia ar fi o proba de foc foarte interesanta :P
    10 0
  • @Ferrar,femeile nu pre au ce cauta in acest sport,cel putin din postura de pilot.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru