Sutil vrea să termine cel puţin o cursă pe podium în 2013

de Daniel Popescu
Luni, 18.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Sutil şi-a stabilit ca obiectiv să obţină cel puţin un podium în acest sezon după prestaţia remarcabilă din Marele Premiu al Australiei.

Adrian Sutil a fost una dintre revelaţiile primei curse de Formula 1 din noul sezon, reuşind să ajungă în două rânduri lider deşi a plecat de pe locul 12 al grilei de start.

Pilotul echipei Force India a fost avantajat de strategia de a începe cursa cu pneuri medium, însă în acelaşi timp a reuşit să-şi păstreze prima poziţie în ciuda faptului că Sebastian Vettel concura în imediata sa apropiere.

Germanul a admis că este entuziasmat de parcursul sau la revenirea în competiţie după un an de absentă, chiar dacă a terminat în cele din urmă doar pe locul şapte.

Urmareste Automarket
"Nu mă aşteptam, dar am revenit pentru a face o treabă mai bună şi a fost grozav să fiu acolo sus.
A fost incredibil că am putut fi în frunte. Am revenit pe primul loc după primul pitstop, aşa că forma noastră era reală. Poate că Vettel a concurat prea aproape de mine şi şi-a distrus pneurile, dar am fost în formă. Ştiam că vom pierde câteva poziţii pentru că eram pe strategia opusă, însă locul şapte după ce am condus cursa foarte mult demonstrează de ce suntem capabili"
, a declarat el.

În urma prestaţiei bune din Australia, Sutil este încrezător că poate obţine cel puţin un podium în acest sezon, întrucât Force India deţine acum un monopost competitiv.

"Am demonstrat că suntem suficient de puternici pentru a câştiga puncte şi obiectivul meu este să obţin primul meu podium, de mult timp vreau să fac asta. Indiferent când se va întâmpla, vreau să fiu pregătit, este un obiectiv bun pentru acest an. Poate se va întâmpla, poate nu, dar voi forţa pentru asta", a adăugat el.

Via Force India

Comentarii (4)

  • Interesant e faptul ca desi au avut strategii diferite cei doi piloti Force India au terminat pe pozitiile 7 si 8 la 3,5 secunde diferenta. Sutil cu doua iesirii la boxe ca si Kimi.
    10 0
  • Pablo, depinde si de stilul de abordare la gume cat si puterea de motor la fiecare in parte.
    6 1
  • M-a impresionat placut Sutil :) si Force India
    7 0
  • fgt da si nu prea. Uita-te la diferenta Kimi vs Grosjean. Ai raspunsul aici de ce lui Jean nu i-a mers. E probabil aceeasi chestie si in cazul lui di Resta.
    E mult prea mare influenta pneurilor. Aici se castiga sau pierd curse.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru