Symonds a refuzat sa raspunda la intrebari cheie

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.09.2009
Pat Symonds a refuzat sa precizeze daca i-a cerut lui Nelson Piquet Jr. sa provoace un accident in timpul Marelui Premiu al statului Singapore din sezonul 2008 pentru a favoriza victoria lui Fernando Alonso.

Presa internationala a intrat in posesia unor noi dezvaluiri legate de circumstantele accidentului lui Nelson Piquet Jr. de la Marele Premiu al statului Singapore din sezonul precedent.

Reprezentatii Federatiei Internationale de Automobilism l-au interogat pe Pat Symonds, directorul departamentului de inginerie al echipei Renault, pentru a afla opinia acestuia despre acuzatiile formulate de pilotul brazilian.

Symonds a afirmat initial ca insusi Piquet Jr. a venit cu propunerea de a comite un accident deliberat in startul cursei, insa britanicul a refuzat sa raspunda cand a fost intrebat daca stia ca brazilianul va provoca un accident in turul 14. Piquet Jr. a sustinut ca Symonds i-a aratat pe o harta locatia exacta in care trebuie sa produca accidentul, insa oficialul Renault a refuzat din nou sa comenteze aceasta acuzatiei. In plus, Symonds a refuzat sa mentioneze daca declaratia lui Piquet Jr. referitoare la justificarea locatiei accidentului este reala sau nu.

Pe de alta parte, presa internationala a intrat in posesia unor informatii potrivit carora Fernando Alonso mai avea 8 kg de combustibil in momentul in care a intrat la boxe, ceea ce inseamna ca in mod normal ar mai fi putut ramane pe circuit cel putin inca 3 tururi.

Renault a refuzat sa comenteze oficial accidentul de la Singapore, insa FIA a convocat o adunare extraordinara a Consiliului Mondial pentru ziua de 21 septembrie.

In cazul in care va fi gasita vinovata, Renault risca sa fie exclusa din Formula 1.

Via | Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru