Teoria conspiraţiei: Hamilton susţine că "cineva nu vrea să câştig titlul", Mercedes neagă orice legătură între defecţiunile motoarelor

de Daniel Popescu
Marti, 04.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton este convins că "cineva" din cadrul propriei sale echipe nu vrea să cucerească un nou titlu mondial, însă Mercedes se apără şi insistă că nu există nicio legătură între numeroasele defecţiuni la motoare.

Lewis Hamilton se îndrepta spre o victorie relativ facilă în Marele Premiu al Malaysiei care i-ar fi permis să redevină lider în clasamentul general, însă a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecţiuni la motor.

Aceasta a fost doar ultima dintr-un lung şir de curse în care pilotul britanic a pierdut motoare, motiv pentru care la finalul cursei a răbufnit şi a suspectat chiar o conspiraţie împotriva sa.

"Întrebarea mea este pentru Mercedes. Motoarele mele sunt singurele care au defecţiuni în acest an. Cineva trebuie să-mi ofere răspunsuri bune pentru că este inacceptabil. Luptăm pentru titlu şi doar motoarele mele cedează. Sunt multe curse decisive, dar aceasta este una dintre ele. Cineva nu vrea ca eu să câştig titlul în acest an, dar nu mă voi da bătut", a declarat el.

Urmareste Automarket
Oficialii Mercedes au exclus însă orice posibilitate ca Hamilton să fie sabotat în cadrul propriei sale echipe, iar directorul de motorsport Toto Wolff afirmă că defecţiunile la motoare nu au legătură între ele.

"Interesant este ca cele mai multe defecţiuni nu au legătură între ele.

Sunt defecţiuni diferite, fie în cadrul lanţului de furnizare a componetelor, fie au fost probleme cu materialele folosite, fie o problemă de asamblare sau pur şi simplu o greşeală de design sau oboseala. Nu putem identifica niciun punct comun", a explicat austriacul.

Cu cine etape înainte de finalul sezonului, Rosberg are un avans de 23 de puncte în faţa lui Hamilton în clasamentul general. 

Comentarii (26)

  • Punctul comun e Ham....Sa zica merci ca i-au dat 2 titluri mondiale. Ca puteau merge la Rosberg din start. Ei, acum vede ciucalaul asta cum e sa fii "pilot de casa"!
    43 26
  • De principiu de acord cu @baciu desi foarte probabil ca de data asta nu a avut nicio vina. (Poate exista si posibilitatea sa fi setat el ceva mai agresiv decat era cazul in momentul ala, motiv pentru care sa puste motorul.)
    Dar, cum nu ii merge ceva bine lui Ham imediat scandal si teoria conspiratiei, dar uita cum l-a denuntat pe propriul coechipier pentru turul rapid, uita cum l-a denigrat pe Rosberg ca nefiind participant in tara natala la MP al Germaniei, uita cum s-a comportat Rosberg sau oricare alt pilot de pe grila de cate ori a avut probleme tehnice, si uita de cate ori i s-au facut favoruri in defavoarea lui Rosberg.
    Sincer la cat PR se face in jurul lui Ham, este exclusa teoria conspiratiei in jurul lui.
    32 22
  • Eu l.as da afară ....dar nu e tragic pt el ca il ia ferrari a doua zi....și sincer l.as vrea coleg cu vettel.....
    14 8
  • Raikko
    Agresiv conduce, agresiv vorbeste! P.S. Hamilton :)
    Raikk a avut astfel de probleme, dar n-a marait macar odata. Conducea la fel pan motorul se facea muci.
    E bine cunoscuta aceasta metoda. La START pui o caramida pe pedala de acceleratie si o scoti tocmai la FINISH. Ce draq, astia n-au motoare?! ))))
    Ahhh! o nedumerire, cum nu-I amuteste gura de atata vorbaraie???
    26 20
  • E un pilot talentat dar tembel. Si asta face cand nu castiga. Se comporta ca un tembel.(prea dotat intelectual nu e). Asa cum o face si in viata extrasportiva, dar asta nu ma intereseaza. Insa de cand e in F1 n-a avut decat meciuri de impartit cu diversi piloti, situatii. Deja e penibil. Sa taca din gura si sa il bata pe Rosberg ca nu e o diferenta atat de mare daca e bun. Daca echipa voia sa-l saboteze nu ii desfaceau motorarele alea la kil. Sau nu ii satisfaceau toate poftele.
    29 15
  • Unui fan prea invartosat @lcr: Pot fi si manelisti care sa nu-l iubeasca pe blacky insa sa stii ca alea sunt exceptii. La ce comportament are si ce muzica asculta ;) manelistii il adora.
    21 13
  • erata:.... "sa-l iubeasca"
    9 7
  • Costyn
    Rosberg schimba ștacheta .good bye hamilton
    8 2
  • ACDC- sa fiu sincer nici iubitorii lui Bach nu apreciaza muzica Hard Rock..asta daca e sa judecam oamenii dupa gusturi muzicale :))
    5 7
  • Nu stiu cati din astia considerati buni, stiu sa seteze o masina inginereste cum o facea Schumacher si altii, joystikarii gen hamiltom isi vor pune si vor da din umeri de fiecare data cand vor avea probleme, ba din contra cand echipa le sugereaza ceva ei zic: stiti a trebuit sa ,merg asa de incet ca nici eu nu stiu de ce... pai nu stii ca daca n-ai cunostinte si esti 0 barat.
    14 9
  • @ZZZ stii tu ca iubitorii de clasica nu asculta muzica hard rock? Ai tu vreo analiza facuta pe tema asta? iti spun eu, care am absolvit un liceu de muzica, te inseli profund. Daca e sa nu asculte un gen muzical da, exista. Aia e maneaua dragule.
    10 1
  • Intrebarea mea este pentru mercedes?(scris voit m).
    Ce podium frumos , ce spectacol am avut, ce trist am fost ca a spart , ce bucuros ca nu a fost EL acolo si am avut.....
    EL trebuie sa-si ia cateva peste gura....creier ioc, pai nu a simtit ca red alearga in haita dupa el? nu el cerea solutii , asa cum si colegu a cautat solutii mai daunezi cand a fost alergat in haita? A ales si el ..solutia proasta, crezand ca motorul nou acopera inca o data ....
    El daca mai vorbeste de mercedes, va fi trimis sa o caute... scuze.. rima...
    7 9
  • @ZZZ...Te inseli baietas...Sunt foarte multi iubitori de muzica clasica care asculta si apreaciaza diferite stiluri de muzica rock, inclusiv hard rock..Sunt sute de dovezi in acest sens care constau in colaborarea trupelor rock cu diverse filarmonici, tenori sau soprane celebre care se bucura de un mare succes atat in randul rockerilor dar si iubitorilor de muzica clasica..Un exemplu elocvent ar fi Metallica si orchestra filarmonica din San Fransisco,iar altul mai aproape de noi ar fi Iris si Felicia Filip ]....Dar nu stiu ca vreun cocalar [rapper sau manelist sa fi colaborat cu cineva din muzica clasica...In privinta F1 nu cred ca sunt multi iubitori de muzica clasica care urmaresc acest fenomen , in general ei avand alte preocupari ,dar sunt sigur ca foarte multi rockeri urmaresc F1...Sunt si multi cocalari rapperi si manelisti care urmaresc F1 , dar nu prea inteleg fenomenul la fel cum acest Hamilton nu intelege prea mult din F1..De fapt intelege numai ce-i convine lui si ce este in interesul lui..In viziunea lui el este miezul din ..... in F1 [asemeni lui mayweather alt cocalar din box ] si toata lumea trebuie sa se prosterneze in fata lui...Subscriu si eu celor ce au postat mai sus si sunt total de acord cu ei , iar fanii lui Hamilton [cei adevarati care iubesc F1 in general ] pe care ii salut cu respect trebuie sa inteleaga ca nu e vorba de nici o conspiratie impotriva lui si ca titlul inca se joaca tinand cont de faptul ca Rosberg ii este inferior ca pilot si gafeaza in conditii limita...
    10 3
  • Apropos de cocalari...Cei care au fost la curse de F1 sau moto GP va pot confirma ce muzica se asculta in timpul liber dintre antrenamente,calificari si curse pe circuitele europene,americane si australiene in general...Daca este cneva care ne poate confirme ca i-a auzit pe guta,salam,50 cent snoop dog etc il rugam sa ne spuna unde si cand a auzit acest gen de 'artisti'...Va salut...
    11 4
  • Anonim
    Pe mine unul m-a dezamagit atitudinea lui Hamilton, inteleg ca era trist ca abandonat dar asa cum mecanicii de la McLaren nu-l placeau, poate se intampla la fel si la Mercedes. Comentariile lui de dupa cursa nu-si aveau rostul si poate isi cere scuze echipei desi ma indoiesc c-o va face. A avut trei ani cu Mercedes, pe care oricine i-ar dori, a castigat doua titluri si nu pe meritul lui, nu cred ca Hamilton a desenat masina sau a asamblat-o, putea sa fie un pic mai rezervat in declaratii si sa discute relaxat cu inginerii lui cateva ore mai tarziu.
    Nu s-a terminat inca campionatul mai sunt ceva curse, si poate recupera, chiar weekendul acesta in Japonia.
    13 4
  • Apropo preferinte muzicale, oftopic desigur, singurul cu adevarat rocker, dupa un scurt sondaj legat de preferinte muzicale, e...Kvyat, domnilor :)...poate ca-i din est?
    7 1
  • Rusii in general asculta rock; si scandinavii. ;)
    7 2
  • Alex @angusyoung
    Da, asa este, nu este meritul lui Hamilton ca a castigat 2 titluri mondiale la Mercedes, Este meritul echipei Meredes ca hamilton a sters pe jos cu Rosberg si este tot meritul echipei ca l-a depasit pe traseu de atatea ori desi asta din urma umbla cu chiumbuslucuri gen calificarile de la Monte Carlo din 2014 sau 2015 cand si-a oprit monnopostul intr-o zona periculoasa sau taierea cauciucului lui Hamilton.
    Da, asa este, faptul ca iti domini coechipierul in curse... Mai baieti, meritul echipei este ca au construit o masina atat de buna, faptul ca un pilot este mai bun decat celalalt, nu are nicio legatura.
    11 10
  • TITI F1
    RobY Roberto Rosbergica fost FCSB, Williams bmw, actual AMG este cel mai bun, de fapt in 2013,2014,2015 in masina cu nr. 44 era un manechin, Mos Teaca cu Toto stateau cu telecomenzile in mana si il comandau. Hamilton venea doar pe la premiere, il udau aia inainte cu sifon sa vada lumea ca e ud pe combinezon si sa para obosit. Robica e the best. Nu putem decat sa-l felicitam. Lui Ham propun sa-i puna un motor dci 1,5 de fabricatie Renault, cu turbina distrusa, sa iasa Roby campion made in Germany!
    8 10
  • Asa, asa, sariti cu manutele rosii, o sa castigati ceva ca dati voi rosu=))
    3 3
  • @angusyoung LA Moto GP nu ma pot pronunta ca n-am fost, dar la F1 nu se asculta numai rock. Cel mai bun exemplu - Rihanna, care numai rock nu este. E adevarat ca n-am auzit 50 Cent sau Snoop Dog. Oricum, nu cred ca are nici o relevanta ce genuri de muzica asculta un pilot sau altul sau cei care posteaza pe aici. Asa si salam sau guta sau minune sau toti trei au cantat la ateneu... Si? Ii face lucrul asta mai culti pe fanii lor? :))
    Legat de Hamilton, si eu refuz sa cred ca Mercedes ar umbla la motorul lui, dar totusi... E cam singurul motor Mercedes de anul asta care crapa regulat, cred ca e normal sa-si puna intrebari. Oricum, chiar si in conditiile astea cred ca Hamilton are in continuare prima sansa la titlu daca nu va mai avea probleme cu masina.
    6 1
  • @valy-dintre cei intervievati doar Kvyat(asculta integral rock), Vettel partial, ceilalti sunt amestecati. Alonso si Button n-au fost intrebatii.Cat despre cat de culti sunt fanii manelelor...ca sa nu vorbesc urat pe-aici o sa ma abtin. Au cantat si la BBC si asta nu-i situeaza la nivelul celor de la Rolling Stones.
    5 0
  • magiun
    si kimi este sabotat de FERRARI...la votca...nu mai are voie decit un pahar pe zi :)))
    5 2
  • ACDC- ai terminat degeaba liceul de muzica daca tu compari maneaua cu Hip - Hop-ul..sieu prefer rock-ul..Da rock-ul ala clasic reprezentat de Led zeppelin ,Black Sabath, Deep Purple, Steppenwolf si lista poate continua..Oricum cand mananc o friptura si beau un pahar de vin negru prefer sa-l ascult pe ionel Tudorache , care este drept nu canta manele :)))
    1 6
  • Angusyoung- in primul rand sunt un baietas de de vreo 44 de ani plecat pe 45.In al doilea rand comentariul s-a vrut a fi o ironie la adresa celor care fac pe snobii cu muzica pe care o asculta Hamilton sau oricare alt pilot.. In ultimul rand eu ascult de la Azur ,Generic ,lautareasca si chiar unele mnanele mai vechi pana la rock ,pop ,italo disco ssau Pavarotti..ma deranjeaza insa ca unii de pe aici care poatte n-au realizat mai nimic in viata indraznesc sa critice un triplu campion mondial datorita faptului ca-i place uher sau justin Timberlake
    5 6
  • Cand terminati cu topul Bilboard putem discuta despre Formula 1?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru