Thailanda a aprobat configuraţia circuitului de Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 26.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile locale au aprobat configuraţia circuitului din Thailanda, care va găzdui curse de Formula 1 începând din sezonul 2015.

Esential 2015 este sezonul in care Thailanda va debuta in calendarul Formulei 1
Thailanda este din ce în ce mai aproape să pătrundă în calendarul Formulei 1 începând din sezonul 2015, după ce autorităţile locale din capitala Bangkok au aprobat configuraţia circuitului stradal.

Acesta va avea o lungime totală de 5.995 km şi, prin prisma structurii reţelei de străzi din Bangkok, va avea numeroase linii drepte de scurtă lungime acompaniate de viraje de 90 de grade, astfel că cel mai probabil va fi unul dintre cele mai lente circuite din calendar.

Thailanda vrea să copieze modelul de succes implementat începând din 2008 de Singapore şi să găzduiască cursa pe timp de noapte. Unul dintre principalii aliaţi este chiar campioana mondială Red Bull, mai ales că producătorul omonim de băuturi energizante a fost înfiinţat în această ţară.

Următorul pas este aprobarea finală a proiectului de către guvernul thailandez, iar acest lucru se va petrece în lunile următoare.

Iată cum va arăta circuitul din Thailanda trasat pe o hartă Google Maps:

Comentarii (4)

  • JugaruGabi
    Aproape 7 viraje cu unghi de 90 de grade si o serie de linii drepte... cate zone DRS vor sa faca aici?!
    Nu mi se pare un circuit care sa atraga.
    9 3
  • Numa bun pt Ferrari.
    5 3
  • de cesaris
    de unde stiti ca nu se alarga in sens invers acelor de ceasornic?!
    0 0
  • Va fi cel mai anost circuit din calendarul F1,nu cred ca pilotii vor fi prea entuziasmati de configurarea circuitului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru