Thailanda va găzdui o cursă de Formula 1 pe timp de noapte din 2015

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a dezvăluit miercuri că Thailanda va pătrunde în calendarul Formulei 1 în 2015 şi va găzdui o cursă pe timp de noapte sprijinită financiar inclusiv de Red Bull.

Formula 1 va avea două curse pe timp de noapte începând din sezonul 2015, după ce Bernie Ecclestone a confirmat verbal includerea Thailandei în calendarul competiţional.

Chiar dacă statul asiatic speră să intre în calendar în 2014, amânarea de un an a fost decisă unilateral de Bernie Ecclestone, reprezentatul deţinătorului drepturilor comerciale din Formula 1. "Ei spun 2014, iar eu spun 2015. Este ceva serios şi ceva bun", a declarat britanicul în vârstă de 82 de ani citat de publicaţia Wall Street Journal.

Thailanda a anunţat pentru prima oară că vrea să găzduiască curse de Formula 1 în 2010, iar zvonurile s-au amplicat în toamna acestui an după ce organizatorii au stabilit şi locul în care va fi construit circuitul.

Urmareste Automarket
Potrivit sursei citate, Thailanda va plăti 27 de milioane de dolari pentru găzduirea cursei, fondurile fiind asigurate de statul thailandez şi de producătorul de băuturi energizante Red Bull, companie care a fost fondată chiar în Thailanda.
În plus, o parte din finanţare va fi asigurată şi de producătorul local de bere Singha, unul dintre sponsorii tradiţionali ai echipei Red Bull Racing.

Via Wall Street Journal

Comentarii (3)

  • Alta cursa in Asia ?
    Muta Bernie totul in Asia si nu va ramane mai nimic in Europa.
    In sezonul 2012 din 20 de curse doar 8 au fost in Europa. Daca continua tot asa nu va ramane nimic pe batrinul continent.
    Nu-mi place ce se intimpla. Raman in afara din diverse motive circuite cu traditie in F1 insa introducem tot felul de tari exotice din Asia.
    Prea mul conteaza banii si mai putin restul !
    5 1
  • andrey_1293
    Pana in 2015 o sa se duca drq Bernie. Oricum chiar si daca nu e asa, mai multa vorba de el. Zicea de Korea ca e circuit superb bla bla, si intentioneaza sa-l scoata din calendar. De New Jersey zicea la fel: ca o sa fie cel mai tare circuit, ca vrea sa il aiba in calendar 100 de ani, si nici acum nu se stie de soarta lui. Mai era vorba de Africa de Sud, de Franta, de Rusia la fel, dar momentat nimeni nu stie nimic. Sper sa se renunte la planurile astea. Magny Cours, Imola, Hockeinheim, Nurburgring - astea trebuie sa fie baza. Din pacate, fosila asta nu gandeste la fel. Acelasi lucru si cu monoposturile: limitari peste limitari, in curand si un kart o sa bata bazaitorile astea care se invart pe circuit. Urat, urat cum a ajuns F1.
    1 0
  • mai degraba o cursa in hawaii
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru