Dezvoltarea gamei EQ: Mercedes va investi 100 de milioane de euro în producția de baterii pentru mașini electrice în Thailanda

de Petre Barac
Joi, 15.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat investiții de 100 de milioane de euro în producția de baterii pentru mașini electrice în Bangkok, capitala Thailandei. Investiția va fi derulată alături de partenerul său local Thonburi Automotive Assembly Plant (TAAP).

Mercedes vrea să își extindă prezența în regiunea Asiei și pregătește o nouă linie de producție a componentelor pentru modelele electrice din gama EQ.

Astfel, nemții vor să investească 100 de milioane de euro pentru a produce baterii pentru mașinile sale electrice în cadrul unei fabrici din capitala Thailandei, Bangkok. Proiectul va fi derulat în parteneriat cu compania locală Thonburi Automotive Assembly Plant (TAAP).

“Ne pregătim de viitorul electromobilității în Thailanda alături de partenerii noștri de la TAAP. Prin producția de baterii pentru mașini electrice în Thailanda, vom ajunge la o producție globală ce se desfășoară în 6 fabrici de pe 3 continente,” a declarat Markus Schäfer, membru în board-ul Mercedes.

Până în 2022, grupul Daimler vrea ca portofoliul Mercedes să fie în totalitate “electrificat”. Asta înseamnă că fiecare model din gama Mercedes va avea cel puțin o versiune electrică, rezultând un total de peste 50 de variante electrice.

Daimler are în plan investiții de un miliard de euro în mai multe facilități de producție din Germania, Statele Unite și China.

Producția de baterii pentru mașini electrice din Thailanda este programată pentru 2019.

Via Daimler

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru