Tinerii piloti viseaza la un loc in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.12.2009
Andy Soucek si Daniel Ricciardo spera sa obtina un loc de pilot titular in sezonul 2010 al Formulei 1 sau cel putin un rol de pilot de rezerva.

Tinerii piloti prezenti in aceasta saptamana la testele de la Jerez sunt increzatori in sansele de a ajunge in Formula 1 chiar in sezonul urmator.

Dupa ce a impresionat la volanul monopostului Williams in prima zi de teste, Andy Soucek (foto)sustine ca obiectivul sau principal este sa concureze in Formula 1 in 2010.

"Singurul meu scop este sa fiu in Formula 1 anul viitor. Nu am un plan B in acest moment. Sunt foarte optimist pentru ca primesc ajutor din Spania si am multi sponsori. Sunt destul de sigur ca voi fi pe grila de start anul viitor", a declarat campionul editiei inaugurale din Formula 2. Spaniolul a exclus insa posibilitatea de a concura pentru Campos, intrucat echipa solicita prea multi bani pentru un loc de pilot titular.

Un alt pilot care spera sa faca pasul spre Formula 1 este Daniel Ricciardo, care a testat marti pentru Red Bull Racing. Australianul, care a cucerit titlul in Formula 3 Marea Britanie, spera sa devina pilotul de rezerva al echipei Red Bull Racing in sezonul 2010.

"Ar fi grozav sa obtin ceva de genul asta (n.r - pilot de rezerva la Red Bull). Vom vedea cum decurge testul, dar nu am prea atins acest subiect inca. Daca totul decurge bine, atunci aceasta pozitie ar putea fi disponibila", a declarat Ricciardo.

Un alt pilot care vizeaza un loc pe grila de start a sezonului 2010 este Adam Carroll, ultimul castigator al competitiei A1GP. Desi a ajuns deja la varsta de 27 de ani fara a avea experienta in F1, Carroll spera sa devina coechipierul lui Timo Glock la Virgin Racing. "Sper sa castig un loc si sa fac ultimul pas in topul sporturilor cu motor", a explicat el.

Via | Autosport | Autosport | F1-Live

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru