Todt vrea sa limiteze rolul presedintelui FIA in F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 06.08.2009
Jean Todt a anuntat ca doreste sa limiteze influenta presedintelui FIA in deciziile legate de Formula 1 si intentioneaza sa creeze un nou organism care sa decide sanctiunile sportive in locul Consiliului Mondial.

Todt si-a anuntat in mod oficial candidatura la functia de presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), iar francezul a dezvaluit miercuri seara planul sau pentru mandatul de patru ani pe care l-ar putea castiga.

Todt sustine ca doreste sa reformeze din temelii structura de conducere a FIA, primul pas fiind crearea unor comisii separate care sa se ocupe de fiecare competitie condusa de forul mondial, inclusiv Formula 1.

"Comisarul va reprezenta FIA in toate problemele legate de competitia respectiva, raportand Consiliului Mondial si comisiilor relevante din cadrul FIA. Un sistem de comisari va reduce nevoia unui presedinte al FIA de a se implica direct in orice campionat particular si va oferi conducerii mai mult timp pentru a se concentra pe management", a precizat el.

O alta masura radicala propusa de Todt este crearea unui grup de comisari de cursa care sa judece incalcarea regulamentului sportiv in locul Consiliului Mondial al FIA.

"In mod traditional, Consiliul Mondial a avut un rol direct in investigarea si deciderea sanctiunilor disciplinare referitoare la Codul Sportiv International.

Aceste cazuri pot fi consumatoare de timp si controversate. Avand in vedere ca Consiliul Mondial este principalul brat executiv al sistemului de guvernare al FIA, propunem constituirea unui Panou Disciplinar care sa se ocupe de investigatii, sa sustina audieri si sa recomanda eventuale penalizari Consiliului Mondial. Acest lucru va asigura o separare mai mare intre procesele disciplinare si Consiliul Mondial", a mai precizat Todt.

Planurile complete ale lui Jean Todt pentru reformarea FIA sunt disponibile ion format PDF aici.

Jean Todt va candida la alegerile pentru functia de presedinte al FIA in luna octombrie, contracandidatul sau fiind Ari Vatanen, fostul campion mondial din WRC din anul 1981.

Via | Jean Todt and Team

Taguri: FIA, Todt, alegeri

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru