Toro Rosso ar putea fi vândută unui investitor arab

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 04.01.2011
Presa internaţională susţine că Red Bull vrea să vândă Scuderia Toro Rosso unui investitor arab pentru 30 de milioane de dolari, însă Franz Tost a negat speculaţiile.

Începutul anului 2011 este marcat de o nouă serie de speculaţii privind viitorul Scuderiei Toro Rosso, presa internaţională afirmând că echipa va fi vândută până la startul noului sezon.

Aflată în prezent în proprietatea companiei Red Bull, Toro Rosso are deja un potenţial cumpărător în persoana unui investitor arab, iar preţul tranzacţiei este estimat la aproximativ 30 de milioane de dolari, însă cumpărătorul va fi nevoit să suporte şi datoriile acumulate de echipa de la Faenza în ultimii ani.

Totuşi, aceste informaţiile au fost negate de Franz Tost, şeful Scuderiei Toro Rosso, care susţine că speculaţiile sunt departe de a fi reale. "Nu există niciun adevăr în această poveste", a declarat italianul pentru publicaţia motorsport-magazin.com.

Cu toate acestea, informaţiile privind vânzarea Scuderiei Toro Rosso sunt credibile şi amplificate de dorinţa concernului Red Bull de a se concentra exclusiv pe echipa Red Bull Racing, care a cucerit anul trecut ambele titluri mondiale în Formula 1. În plus, Toro Rosso nu mai are posibilitatea de a utiliza sasiul monopostului Red Bull Racing, ceea ce se traduce prin costuri suplimentare pentru echipa de la Faenza.

De altfel, se speculează că acesta este motivul pentru care Toro Rosso nu a confirmat încă forului mondial linia de piloţi pentru anul viitor, chiar dacă echipa a anunţat presa că va continua cu Jaime Alguersuari şi Sebastien Buemi în 2011.

Via | ManipeF1 | Motorsport Magazin

Comentarii (1)

  • Daca vin arabii la Toro Rosso, echipa o sa fie un fel de Manchester City al Formulei Unu:)) Investitii ametitoare si negandite, iar performante zero :)) Pentru ca arabii, raman arabi.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru