Toyota acuza Ferrari de incalcarea regulamentului

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.01.2009
Toyota Racing s-a alaturat echipelor McLaren si BMW-Sauber si acuza Scuderia Ferrari ca sistemul de evacuare a noului monopost F60 incalca regulamentul tehnic.

Dezvaluirile facute luni de publicatia Auto Moto Motor und Sport referitoare la sistemul de evacuare a monopostului F60 continua sa faca valuri in Formula 1.

Dupa ce miercuri McLaren Mercedes si BMW-Sauber si-au exprimat oficial pozitia ca evacuarea lui F60 incalca regulamentul, a venit si randul celor de la Toyota sa faca acest lucru. Directorul departamentului de sasiuri al echipei Toyota, Pascal Vasselon, crede chiar ca noul Ferrari este ilegal din mai multe puncte de vedere.

"Monopostul Ferrari are cateva elemente in ilegalitate, cum ar fi sistemul de evacuare. Anticipam o modificare, pentru ca actualul sistem este in afara regulamentului", a declarat Vasselon pentru postul britanic de televiziune BBC.

Conform regulamentului tehnic aprobat de FIA pentru 2009, toate "apendicele" aerodinamice de pe monopost au fost interzise, iar sistemul de evacuare trebuie sa faca parte integrata din monopost.

Comentarii (6)

  • NeoGalaxy
    @Prostii
    Monopostul F60 a fost trimis deja la testele FIA, pe care din cate observ eu le-a trecut cam cu brio. Nu de alta... dar... nu vad nici o modificare a acestui monopost. Plus ca... daca FIA nu a spus nimic ar fi si pacat ca Ferrari sa modifice ceva la bestiutza asta de masina rosie :))))))))))))))
    0 0
  • LOL
    Toyota mai bine si-ar vedea de aripioarele laterale (apendicii) "infipte" la ei pe monopost. Care contravin regulamentului ... E atit de amuzant sa vezi hotii cum striga hotul :P
    0 0
  • hi???
    ferrari deja au scurtat teava de esapament vezi pozele in care testeaza Kimi.
    0 0
  • ...
    S-au suparat tifosi, iar vad ce vor cand vor.
    0 0
  • ??
    ferrari deja au scurtat teava de esapament vezi pozele in care testeaza Kimi - http://www.f1today.nl/foto/5344/
    0 0
  • ...
    Nu ma refeream la tine. Oricum citisem pe undeva ca masina Ferrari de la prezentare nu va fi 100% in conformitate cu regulamentul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru