Toyota confirma oferta pentru Raikkonen

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.10.2009
Toyota a confirmat ca i-a facut o oferta lui Kimi Raikkonen pentru sezonul 2010, insa asteapta in continuare un raspuns din partea pilotului finlandez.

Ramas fara contract dupa ce a fost inlocuit de Fernando Alonso la Ferrari, Kimi Raikkonen are numeroase alternative pentru sezonul 2010. In mijlocul speculatiilor tot mai insistente ca finlandezul se indreapta spre McLaren, Toyota a confirmat ca i-a facut o oferta concreta campionului mondial din sezonul 2007.

"Nu jucam prea multe jocuri. Am pus pe masa ce putem oferi si cred ca este o oferta serioasa in conditiile actuale ale pietei", a declarat John Howett, presedintele Toyota, sugerand ca oferta nu este foarte generoasa din cauza crizei economice.

"Cred  ca putem colabora bine cu el si ii putem oferi un monopost in care sa fie rapid. Am avut o relatie foarte buna cu pilotii scandinavi cand concuram in raliuri, asa ca putem gestiona acest lucru ca echipa".

Anterior, Toyota nu si-a ascuns interesul pentru Robert Kubica, insa polonezul a ales in cele din urma sa semneze cu Renault F1 Team. In ceea ce priveste al doilea pilot al echipei, Howett nu a exclus posibilitatea ca Jarno Trulli sau Timo Glock sa ramana la Toyota inca un sezon.

"Suntem in discutii cu ambii piloti.

Am pus pe masa o oferta pentru Trulli si cred ca nu este nesatisfacut de ea, dar exista anumite clauze in contract care nu sunt negociabile din punctul nostru de vedere. Ar putea foarte bine sa ramana la noi anul viitor, dar nimic nu este sigur", a adaugat britanicul.

Pe de alta parte, Toyota a fost impresionata de evolutia lui Kamui Kobayashi in Marele Premiu al Braziliei, cand i-a tinut piept lui Jenson Button si a reusit sa il depaseasca pe Giancarlo Fisichella. "Cred ca s-a aparat bine in fata lui Button. Nu i-a fost teama si a facut o treaba buna depasindu-l pe Fisichella. A fost putin iesit din forma, dar a fost impresionant. Trebuie sa il luam in considerare, dar din punct de vedere al formei a fost putin cam lent", a mai spus el.

In schimb, japonezul a fost criticat de Button pentru modul in care a pilotat la Interlagos. "Va spun, tipul acela este nebun. Cred ca este vorba doar despre lipsa de experienta, dar se misca foarte mult inzonele de franare si de aceea este foarte dificil", a precizat britanicul.

Via | Reuters

Comentarii (2)

  • @Dani
    Ce lovitura ar fi asta : Kimi la Toyota (nu ca nu m-as fi asteptat). Desi nici la Renault n-ar fi rau. Un tandem Raikkonen - Kubica nu suna chiar asa de rau :)
    0 0
  • Mai bine Toyota decat Renault
    Toyota este mult mai competiva decat Renault, doar pilotii sunt problema - Glock n-a mai progresat deloc, desi erau asteptari mai mari de la el. Kimi ar face sigur diferenta - cu o masina care nu mai este dezvoltata de ceva timp inca lupta pt puncte bune. Pe cand Alonso la Renault nu prea face mare treaba
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru