Toyota critica alegerea pneurilor pentru Melbourne

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.03.2009
Jarno Trulli si Timo Glock considera ca cele doua tipuri de pneuri aduse de Bridgestone la Melbourne se degradeaza foarte repede pentru ca nu sunt optime pentru acest circuit.

Bridgestone a decis sa mareasca gradul de diferentiere a pneurilor in acest an pentru a crea curse mai spectaculoase, insa Trulli crede ca niciuna dintre componentele utilizate in Australia nu sunt optime pentru circuitul de la Albert Park.

"Este foarte dificil. In principiu, niciunul dintre pneuri nu este potrivit, pentru ca cele moi sunt prea moi, iar cele tari prea tari, asa ca niciodata nu este in fereastra potrivita de functionare", a declarat italianul.

"Iti ia ceva timp pana cand faci pneurile hard sa functioneze, iar cele soft se degradeaza dupa numai trei tururi. Degradarea pneurilor este incredibila. Este foarte dificil sa lucrezi cu acetse pneuri. Schimbi unele cu altele si nu stii exact ce se va intampla, iar stabilitatea monopostului se modifica complet. Este foarte dificil sa pilotezi in astfel de conditii".

La randul sau, Timo Glock s-a declarat nemultumit de comportamentul cauciucurilor in antrenamentele de vineri. "Optiunea principala este periculoasa, cu pneurile fata te chinui foarte mult.

Cu celelalte este mult mai usor, dar sunt dificil de gestionat pe termen lung. Prima optiune de pneuri este mai buna pe stinturi lungi, dar incelzirea lor este dificila", a explicat germanul.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru