Toyota, determinati sa revina in forta la Istanbul

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.06.2009
Jarno Trulli, Timo Glock si John Howett sunt convinsi ca Toyota va lupta pentru primele pozitii in Marele Premiu al Turciei din acest weekend, dupa rezultatele modeste din cursa de la Monaco.

Toyota a inregistrat la Monaco cel mai slab rezultat din acest sezon, echipa calificandu-se pe ultimele doua pozitii ale grilei de start.

Totusi, performantele din primele patru curse ale sezonului au permis echipei japoneze sa ramana pe pozitia a treia in clasamentul constructorilor, iar Jarno Trulli este convins ca Toyota va reusi sa isi revina in Turcia, gazda cursei din acest weekend.

"Merg in Turcia cu o determinare uriasa pentru ca Monaco nu a fost genul de weekend pe care il asteptam si cu totii intentionam sa revenim acolo unde ne este locul", a declarat italianul in cadrul unui preview al echipei sale. "Evident, vrem sa revenim in puncte in acest weekend, dar obiectivele noastre sunt mai mari decat atat si in cele din urma vrem sa luptam pentru podium. In acest moment lupta este foarte stransa, asa ca este dificil de anticipat ce se va intampla, dar cu siguranta ne asteptam la o imbunatatire majora si abia astept sa ma lupt pana la final in Turcia".

La randul sau, Timo Glock anticipeaza un rezultat bun la Istanbul si isi justifica increderea pe parcursul bun al japonezilor din primele curse ale anului.

"Sper la un rezultat bun in acest weekend. Suntem pe locul 3 in clasamentul constructorilor, ceea ce demonstreaza ca in general suntem intr-o forma buna in acest an si este important sa revenim la nivelul de performanta pe care l-am avut in primele patru curse", a declarat germanul.

John Howett, presedintele Toyota, justifica rezultatele slabe din ultima doua curse prin prisma ineficacitatii monopostului TF109 pe sectoarele lente ale circuitelor. Totusi, britanicul admite ca Toyota trebuie sa treaca peste perioada dificila si este incurajat de testele aerodinamice efectuate recent in linie dreapta pentru a corecta aceste neajunsuri.

"Cu siguranta vrem si ne asteptam sa obtinem o performanta semnificativ mai buna in Turcia comparativ cu Monaco, care a fost inacceptabila pentru noi. Am vazut in Spania si Monaco ca nu suntem suficient de buni pe sectoarele lente si am muncit pentru a intelege motivele. Este o influenta a tractiunii, care a fost amplificata de natura circuitului de la Monaco.

Am efectuat un test aerodinamic in linie dreapta care ne va oferi solutiile pentru a corecta aceasta deficienta. Turcia este un circuit foarte diferit de Monaco si sunt foarte optimist ca vom fi puternici", a precizat Howett.

Via | Toyota

Comentarii (3)

  • ridicol
    voi publicati stirea dupa 1 h de la aparitie
    0 0
  • rayn380
    F1 Champ
    Pai tu cum crezi ca fac unii punctaje mari in F1 Champ, evident ca urmaresc non stop ca disperatii, de dimineata pana seara, toate stirile pe site-urile de profil, unde se publica intai si intai, iar apoi baga mega modificari in F1 Champ, stiind ca aici se vor publica mai tarziu si uite asa ajung la mega punctaje, de te miri cum de ajung unii cu punctaje duble sau triple decat ceilalti, asta e, nu zic nimic, bravo lor, isi dau interesul foarte mult, dar ar trebui ca stirile de aici sa fie postate instant cu cele luate de la surse sau facut cumva, sa nu se acorde puncte dupa ce a aparut stirea la sursa. Stiu ca e greu, dar am inceput sa-mi dau seama, ca nu este un concurs corect, cel putin asa mi-am facut impresia, desi joc de foarte putin timp, asadar m-am lasat pagubas...Numai bine
    0 0
  • daca ai timp liber
    daca ai timp sa urmaresti net-ul poti face punctaje. eu unul intru cateodata doar o data pe saptamana si echipa nu se modifica. mai corect ar fi sa ai o echipa pe toata etapa si sa vezi ce castigi si daca ai fost inspirat, nu modificari zilnice dupa cum apar stirile
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru