Toyota: "FOTA se gandeste la o competitie paralela"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.06.2009
John Howett a admis ca echipele reunite sub umbrela FOTA se gandesc intens la infiintarea unei competitii paralele in cazul in care FIA nu va modifica regulamentul tehnic.

Conflictul dintre FOTA si FIA este departe de a se fi incheiat, in ciuda semnalelor pozitive ale forului mondial.

In acest context, ipoteza unui campionat paralel al constructorilor prinde tot mai mult contur, iar John Howett, presedintele Toyota si vice-presedintele FOTA, a admis ca discutiile pe aceasta tema exista de mult timp.

Intrebat daca echipele ar avea timp sa organizeze o competitie paralela in 2010, Howett a replicat: "Partial este o intrebare ipotetica, dar nu cred ca este o problema insurmontabila. Vreau sa semnalez ca aceasta nu este unica tinta a FOTA.  Daca suntem fortati sa luam aceasta pozitie cred ca este doar o strategie defensiva, este ceva care face parte din scenariul nostru. Si asa se intampla de ceva timp", a declarat britanicul in cadrul unui interviu acordat puiblicatiei Autosport.

Intrebat in mod specific cat de avansate sunt planurile echipelor de a fonda o competitie paralela si daca exista deja intelegeri in privinta circuitelor, Howett a preferat sa ramana enigmatic.

"Aceasta este o problema interna confidentiala a FOTA".

Howett a precizat totusi ca echipele nu vor avea nicio intalnire cu FIA pe parcursul acestei saptamani, in ciuda faptului ca forul mondial va anunta vineri lista echipelor acceptate in sezonul 2010. "Nu cred ca rezistam (n.r - sa ne intalnim cu FIA). Cred ca Flavio Briatore a discutat aceasta posibilitatea si a primit informatia ca nu ar fi bine sa avem o intalnire inainte de vineri. Asa ca nu stiu. Ramanem deschisi la discutii, dar cred ca pozitia noastra este destul de ferma pe baza criteriile pe care vrem sa le rezolvam", a mai precizat el.

Presedintele Toyota considera ca echipa japoneza a avut parte de o performanta buna in Marele Premiu al Turciei si anticipeaza o prestatie similara si in cursa de la Silverstone de peste doua saptamani.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru