Toyota mizeaza pe un podium in Australia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.03.2009
John Howett spune ca Toyota isi propune sa termine pe podium Marele Premiu al Australiei din acest an, iar Timo Glock si Jarno Trulli sunt increzatori ca monopostul TF109 este capabil de o asemenea performanta.

Toyota si-a propus sa obtina cel putin o victorie in sezonul 2009, pentru a putea justifica sefilor din Japonia prezenta in cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor.

Bazandu-se pe aceeasi formula de echipa, sperantele Toyota se leaga de noul monopost TF109, iar Jarno Trulli crede ca japonezii pot obtine performante majore in 2009.

"TF109 este cel mai bun monopost Toyota pe care l-am pilotat in testele premergatoare noului sezon. Este stabil si ii ofera pilotului incredere, dar cel mai important este ca pare destul de rapid, chiar daca este destul de dificil sa judeci doar dupa teste. Am facut un mare pas inainte anul trecut, dovedind ca putem lupta pentru podiumuri si pentru a termina constant in primii 6, iar anul acesta ma astept la un nou progres", a declarat italianul in cadrul unui preview al echipei sale.

Coechipierul sau, Timo Glock, este la randul sau increzator ca Toyota poate profita la maxim de noul regulament tehnic, desi admite ca este prea de vreme pentru a face predictii.

"Este foarte incitant sa mergem la prima cursa pentru ca schimbarile din regulamentul tehnic pentru 2009 ofera o buna oportunitate echipei Toyota sa lupte in frunte. Este foarte greu sa faci predictii pentru ca nu stii ce fac celelalte echipe in teste, dar stiu programul nostru si rezultatele sunt foarte incurajatoare. testele au decurs foarte bine si noua masina este buna", a explicat germanul.

John Howett, presedintele Toyota, a fost mult mai concis cand a venit voprba despre performante, britanicul afirmand ca Toyota isi propune o clasare pe podium in Marele Premiu al Australiei din acest an. "Este un sezon mare pentru echipa noastra si ne-am stabilit teluri foarte inalte. Existam pentru a castiga si spre asta tintim in acest sezon. Avem toate motivele sa fim optimisti dupa rezultatele pozitive din teste. 2009 este o mare oportunitate pentru echipa noastra, astfel ca suntem motivati sa scoatem tot ce e mai bun. Am fost pe podium in Australia in trecut si as vrea sa vad din nou echipa acolo in acest weekend".

Via | F1 Complete

Comentarii (3)

  • (ADY)
    Reviste cu F1 se gasesc in romania?
    0 0
  • @adrian2089
    cam nu.din 2006 de cand nu mai apare F1 Racing,nu cred ca mai e vreuna :-j prea ne importanta F1 cand exista fotbal.... :-" X(
    0 0
  • NeoGalaxy
    Reviste F1
    Urmeaza un mic pamflet: Intrebare la radio Erevan. Exista reviste despre/si cu Formula 1 in Romania? Radio Erevan raspunde: Nu, nu exista astfel de reviste. Oracul Miki Alexandrescu, care a luat masa cu toti pilotii, a servit supa si diferite fripturi cu ei, stie si va poate povesti orice in legatura cu F1. Este adevarat ca nu recunoaste pilotii de la departare, ca se uita pe orice alt ecran decat cel pe care il vedem toti ceilalti sau ca... nu stie nici numele pilotilor si la echipe concureaza. Dar... a luat masa cu Lewis si cu Hekki... are poza sa dovedeasca asa ceva :) Evident ca lui un pilot i se pare talentat in functie de cum bate vantul si chiar daca acestuia i se defecteaza masina... deh masina este de vina. Iar daca acel pilot greseste si nu are curaj sa accepte adevarul... tot masina este de vina... Pilotul un poate si nu are cum sa greseasca, mai ales daca este: in 2007 Fernando Alonso si in 2008 Lewis Hamilon. Toti sunt talentati dar pilotul pe care il vede el in acea zi este cel mai talentat :))))) Ma rog... depinde si de cum bate vantul :)))"

    Sfarsitul pamfletului :)

    P.S. In caz ca nu stiati... Miki Alexandrescu stie toti pilotii dar... din cauza dioptriilor... ii mai incurca... deh... la varsta lui... Lecitina se gaseste mai greu :)))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru