Toyota nu se va retrage din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.09.2009
Toyota nu intentioneaza sa paraseasca Formula 1 la sfarsitul acestui sezon, insa echipa va beneficia in 2010 de un buget cu peste 30% mai mic decat in acest an, potrivit unor surse citate de publicatia Autosport.

Constructorul Toyota a amanat pana pe 15 noiembrie o decizie privind bugetul echipei de Formula 1 pentru sezonul urmator.

Decizia a ridicat numeroase suspiciuni potrivit carora japonezii intentioneaza sa se retraga din Formula 1, in ciuda faptul ca echipa a semnat Acordul Concorde prin care se obliga sa ramana in Marele Circ pana in 2012.

Cu toate acestea, o sursa de incredere din cadrul companiei Toyota a confirmat pentru publicatia britanica Autosport ca japonezii sunt decisi sa continue participarea in Formula 1, admitand insa ca vor reduce drastic bugetul echipei. Se vehiculeaza ca bugetul echipei va fi redus cu aproximativ 40%, motiv pentru care Toyota nu este capabila in acest moment sa ia o decizie clara in privinta liniei de piloti pentru sezonul urmator.

Reducerea dramatica a bugetului ar putea avea efecte si asupra personalului, Toyota analizand posibilitatea ca o parte din angajati sa fie transferati catre un proiect pentru participarea in celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans.

De asemenea, Toyota F1 se afla sub presiunea de a obtine prima victorie din istoria participarilor sale in competitie, insa presedintele John Howett sustine in prezent ca principala preocupare a constructorului este sa continue in Formula 1 cu speranta ca sportul va fi lipsit de incertitudini legate de finantare sau regulament.

Via | Autosport

Taguri: Howett, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru