Toyota nu vrea să revină în Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.05.2010
Toyota a confirmat că nu intenţionează să revină în Formula 1, preferând să se concentreze pe competiţiile mai apropiate de fani.

Toyota s-a retras din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2009 din cauza crizei economice, călcând astfel pe urmele rivalilor de la Honda şi BMW.

Deşi se vehicula că japonezii ar putea reveni în competiţie în următorii ani, directorul departamentului de motorsport al companiei a dezvăluit ca Toyota şi-a schimbat complet strategia, urmând să mizeze pe sporturile care sunt mai apropiate de fani. Iniţiativa a aparţinut noului CEO Akio Toyoda, iar criză financiară nu a făcut altceva decât să grăbească retragerea celor de la Toyota din Formula 1.

"Poate că retragerea nu ar fi fost atât de abruptă, dar s-ar fi întâmplat. Atitudinea preşedintelui Toyoda în privinţa sporturilor cu motor se concentrează mai mult pe consumator. Este o diferenţă foarte mare între Formula 1 şi utilizatorii maşinilor Toyota", a declarat Tadashi Yamashina.

Acesta a dat ca exemplu faptul că fanii Formulei 1 nu au ocazia să se apropie şi să atingă  monoposturile de Formula 1 în paddock, lucru care nu se întâmpla, de exemplu, la cursele maşinilor sport de la Nurburgring.

De asemenea, costul biletelor la cursele de Formula 1 este semnificativ mai mare decât cel al altor evenimente sportive similare, fapt ce are un impact negativ asupra fanilor.

"Pentru cei care îşi permit să facă asta este foarte bine. Dar cred că cele mai bune curse sunt cele în care oamenii se pot apropia mai mult de curse", a adăugat Yamashina.

În acest sens, Toyota îşi va concentra eforturile pe competiţii precum NASCAR (Campionatul de Turisme al Statelor Unite ale Americii), dar şi pe celebrele curse de 24 de ore de la Nurburgring.

Via | Automotive News

Taguri: Nascar, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru