Toyota nu vrea sa vanda echipa de F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.11.2009
Toyota nu intentioneaza sa vanda echipa de Formula 1 si pregateste concedieri masive la fabrica de la Koln.

Toyota a anuntat miercuri ca se retrage din Formula 1 cu efect imediat din cauza conditiilor economice nefavorabile, insa la momentul respectiv nu a mentionat planurile in privinta echipei.

Cu toate acestea, John Howett a dezvaluit ca Toyota a respins deja ideea de a vinde echipa unei alte companii.

"Aceasta optiune a fost deja discutata si respinsa. Poate ca se poate discuta din nou despre aceste lucruri, dar in acest moment nu cred ca este cazul", a declarat presedintele echipei japoneze pentru publicatia The Times.

Decizia adoptata de constructorul japonez este contrara hotarilor luate anterior de Honda si BMW, care au vandut echipele de Formula 1 la cateva luni de la retragerea din competitie. Refuzul de a ceda echipa va atrage in mod cert repercursiuni asupra angajatilor fabricii echipei de la Koln.

Unul dintre acestia a dezvaluit pentru publicatia germana Auto Motor und Sport ca Toyota va disponibiliza 550 de angajati din cei 700 pe care ii are in prezent. Cel mai probabil, fabrica de la Koln va fi utilizata pentru alte competitii din sporturile cu motor, una dintre posibilele destinatii fiind Le Mans.

Via | F1-Live | Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru