Toyota: "Pretentiile lui Raikkonen sunt exagerate"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.10.2009
Toyota sustine ca salariul cerut de Kimi Raikkonen pentru sezonul 2010 este prea mare, motiv pentru care asteapta ca finlandezul sa isi reduca pretentiile.

Toyota Racing a confirmat la inceputul acestei saptamani ca i-a facut o propunere concreta lui Kimi Raikkonen in perspectiva sezonului 2010.

La vremea respectiva, echipa a admis ca oferta salariala este una de "criza", iar raspunsul campionului mondial din sezonul 2007 nu a intarziat sa apara: Raikkonen solicita un salariu mult mai mare decat cel propus de echipa japoneza. "Raikkonen ne-a propus o suma care este mult prea mare. Spune ca are doua optiuni, asa ca vom astepta", a declarat John Howett, presedintele Toyota, pentru publicatia elvetiana Motorsport Aktuell.

Presa internationala speculeaza intens ca celalalta optiune la care se refera Raikkonen este McLaren, echipa care ar putea renunta la serviciile lui Heikki Kovalainen la finalul acestui an. Un alt loc liber este disponibil la Renault F1 Team, insa echipa franceza pare sa isi indrepte atentia spre piloti precum Bruno Senna, Franck Montagny sau Timo Glock.

Se speculeaza ca Raikkonen solicita celor de la McLaren si Toyota un salariu de 25 milioane de euro pentru sezonul 2010.

Via | F1-Live

Comentarii (18)

  • Rai
    banu' vorbeste!
    0 0
  • :))
    ei cred ca un pilot valoros se tine cu maxim 10 mil de euro:)))
    0 0
  • Gresesti
    ai vrut sa spui cu minimum...10 milioane
    0 0
  • pretentii
    25 mil e mult pentru perioada asta.Majoritatea pilotilor au fost de acord cu un salariu ajustat,in jos,nu vad de ce n-ar face si Kimi acelasi lucru.
    0 0
  • diesel08
    ca de exemplu, favoritul tau care a urcat la 20+ milioane. Sau Button, care vrea mai mult ? Sau Rubens care urca de la 2,2 la 8 ? Esti amabil sa ne dai si noua niste exemple la care te referi ? Fiind vorba de majoritate, nu cred ca iti va fi dificil ...
    0 0
  • michelle_b-cu mare placere:)
    favoritul meu nu s-a "agatat" de cele 25 mil-echivalente,nu-i asa?are 2 titluri mondiale,deci putea sa "ceara" cat a avut kimi..deci,unde e problema?chiar,cine crezi ca-i da lui kimi 25 de mil,McLaren??
    0 0
  • michelle_b
    iar Button-tocmai "uns" campion mondial cu siguranta nu va cere 25:)-e recesiune,ce naiba:))acuma,e drept,s-a scumpit crasma,asta o stiu eu cel mai bine:))
    0 0
  • diesel08
    repet intrebarea: ne dai exemple a ceea ce afirmi: "Majoritatea pilotilor au fost de acord cu un salariu ajustat,in jos" ? Exemple, atit :)
    0 0
  • michelle_b
    stiu ce vrei:)...Kimi este printre insa nu poate cere salariu de Ferrari la Toyota,care,vrea sa reduca costuri.Asta era sensul pe care tu nu vrei sa-l "prinzi";)
    0 0
  • diesel08
    lol. Nu stii ce vreau. Ai facut o afirmatie. Voiam doar sa o sustii [ceea ce, evident nu poti], sa nu dovedesti ca arunci doar vorbe in vint, declaratii calpe. Atit voiam. Sa "prinzi" ideea ca daca afirmi ceva, e bine sa fie si sustinuta afirmatia. Sau conforma cu realitatea. Sau documentata. Raionul "Fabule", cel cu "Povesti" si cel "Science Fiction" sunt la biblioteca :P Case closed ...
    0 0
  • michelle_b
    esti offtopic;)
    0 0
  • KIMI
    O FI EL CAMPION MONDIAL SI UNUL DIN CEI MAI BUNI PILOTI IN VIATA, DAR DACA VREA MULT , SA BAGE MANA IN BUZUNAR, POATE STA SI PE TUSA PE 0$(ADICA IOC), FIECARE CE POATE SAU DACA ARE,
    PS. IMI PLACE KIMI DAR ACELA FARA FITZE SI FIGURI
    0 0
  • ctlnmihai
    Pretentiile lui Raikkonen sunt exagerate
    Cam mult cere Raikkonen si nu cred ca vreo echipa o sa-i dea salariu de 25 milioane ..
    0 0
  • lacomie?
    Unul cate unu piloti pe care ii apreciam si ca oameni, incep sa ma dezamageasca. Mai intai Massa iar acum Raikkonen cu pretentii salariale mult prea mari. Nu va gasi echipa care sa-i dea aceasta suma, avand toate sansele sa faca tusa. Anul viitor are de la Ferrari suma aferenta rezilierii contractului si ar fi putut sa ceara mai putin, dovedind pe parcursul sezonului ce urmeaza ca merita mai mult. Sa fie lacomie, sau isi cauta un motiv de a parasi F1?.
    0 0
  • E vorba de o speculatie...
    Kimi va alege echipa care are potentialul de-ai oferi o masina mai buna la anul...
    La cum a tras anul acesta de o masina ff greu de condus nu pare sa se fi plictisit si cred ca vrea in continuare sa lupte la titlu.
    Nu a facut miscari gresite pana acum.. ii dau credit.
    0 0
  • @All
    si daca Howett da vina pe pretentiile salariale ale lui Kimi din motiv ca acesta a refuzat cordial Toyota? Citisem zilele trecute pe un forum,un articol dintr-un ziar finlandez cu renume.titlul era "Raikkonen and McLaren a done deal!" si ca e chestiune de timp si de formalitati pana la oficializarea contractului :) Sincer,nu cred ca Raikko vrea Toyota.a spus ca isi doreste un loc intr-o "winning team" ,iar Toyota nu se prea incadreaza in categoria asta :)
    0 0
  • ...Kimi
    Aveti putintica rabdare copii ,ca mai e.Una e sa ceri si alta sa primesti.Omu stie ce valoare are ,asa ca mai asteapta ,ca doar isi pune viata in joc ptr bani ,nu ptr o Finlandia cum credeti voi.N-o sa primeasca el atit, dar daca cerea 5 euro atit i se dadea.Si apoi doar n-o sa aiba salariu mai mare ca Hami ca moare ala si plinge la Ron Denis ce naiba.Vreti sa moara copilu rasfatat ?Vreti sa plinga Mirciulica ?
    0 0
  • kimi
    kimi primeste vreo 25 de milioane de la ferrari la anu pt contractu care tocmai i'a fost reziliat.poate sa aiba si 1mil salariul ca tot ii ajunge.dar oricum,la valoarea lui nu are cum sa nu primeasca mai putin de 24-25 mil
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru