Toyota renunta la organizarea cursei de la Fuji

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.07.2009
Toyota a anuntat oficial ca nu va mai gazdui Marele Premiu al Japoniei de pe circuitul de la Fuji incepand din sezonul 2010 din cauza climatului economic nefavorabil.

Japonia risca sa ramana fara nicio cursa in calendarul sezonului urmator al Formulei 1, dupa ce Toyota a confirmat in mod oficial ca problemele financiare o impiedica sa continue organizarea cursei de la Fuji.

Circuitul de la Fuji, detinut in totalitate de compania nipona, urma sa gazduiasca Marele Premiu al Japoniei in sezonul 2010.

"Am decis ca ar fi extrem de dificil sa continuam sa gazduim Marele Premiu al Japoniei in lumina deteriorarii conditiilor financiare si a putinelor semnale de revigorare rapida a economiei", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de proprietarii circuitului de la Fuji.

Circuitul de la Fuji a revenit in calendarul oficial al Formulei 1 in sezonul 2007, dupa o absenta de 30 de ani. Fuji a gazduit si cursa din sezonul trecut, iar ulterior a ajuns la un acord cu circuitul de la Suzuka, aflat in proprietatea rivalului Honda, pentru a gazdui alternativ Marele Premiu al Japoniei incepand din sezonul 2009.

Astfel, circuitul de la Suzuka va gazdui Marele Premiu al Japoniei in luna octombrie a acestui an, insa in prezent este dificil de anticipat daca Honda va fi de acord sa sustina si organizarea cursei de anul viitor, mai ales ca niponii s-au retras din Formula 1 la finalul anului 2008.

In acest context, Japonia risca sa ramana fara nicio cursa in calendarul F1 pentru sezonul 2010.

Via | JapanToday

Taguri: Fuji, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru