Toyota se confrunta cu costuri masive dupa retragerea din F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.11.2009
Toyota va fi nevoita sa concedieze sute de angajati de la fabrica din Germania si sa plateasca compensatii financiare forului mondial dupa retragerea din Formula 1.

Toyota a anuntat miercuri ca se retrage din Formula 1 cu efect imediat din cauza conditiilor economice nefavorabile si a strategiei adoptate la nivel global pe termen mediu, insa constructorul japonez nu va fi scutit de probleme in urma acestei decizii.

Sediul central al echipei de Formula 1 este in localitatea germana Koln, acolo unde niponii detin o fabrica la standarde inalte de functionare, iar Toyota va fi nevoita sa concedieze cele cateva sute de angajati care lucrau in aceasta facilitate.

Aceasta abordare va atrage de la sine plata unor salarii compensatorii, in functie de legislatia din Germania, iar vestea este cu atat mai proasta pentru angajati cu cat multi dintre ei s-au mutat din Japonia in Germania tocmai pentru a lucra in Formula 1. O parte dintre acestia si-ar putea totusi gasi de lucru la noile echipe care vor debuta in Formula 1 in 2010, acestea fiind in plin proces de recrutare.

Pe de alta parte, Toyota se retrage din Formula 1 in contextul in care a semnat Acordul Concorde alaturi de toate celelalte echipe, prin care japonezii au garantat prezenta in Formula 1 pana la finalul sezonului 2012.

Japonezii vor fi astfel nevoiti sa plateasca compensatii financiare forului mondial si lui Bernie Ecclestone, suma exacta urmand sa fie stabilita in urma negocierilor dintre cele doua parti.

Potrivit unor informatii neoficiale, Toyota a luat in considerarea vanzarea echipei de Formula 1 catre un grup de manageri sau catre o alta companie, insa japonezii au ajuns la concluzia ca este mai ieftin sa inchida pur si simplu fabrica de la Koln si sa concedieze angajatii.

Taguri: Toyota, retragere

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    @Compensatii
    Suma era de 50 milioane parca, mai bine mai stateau inca 2 ani si plateau mai putin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru