Toyota va decide linia de piloti in noiembrie

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.08.2009
Jarno Trulli a dezvaluit ca Toyota va lua o decizie in privinta liniei de piloti pentru 2010 doar in luna noiembrie, dupa ce constructorul japonez va stabili bugetul echipei.

Situatia echipei Toyota Racing ramane incerta in perspectiva sezonului viitor, dupa ce consiliul de conducere al constructorului japonez a amanat pentru luna noiembrie stabilirea  bugetului pentru 2010.

Presedintele John Howett a declarat la Valencia ca Jarno Trulli nu face parte din planurile de viitor ale echipei, insa afirmatiile sale au fost negate de pilotul italian, care sustine ca Toyota va lua o decizie in privinta bugetului doar dupa ce va cunoste bugetul pentru anul viitor.

"Pana in luna noiembrie, echipa nu are un buget aprobat pentru anul viitor, asa ca Toyota nu este capabila sa ia nicio decizie. Nu stiu ce a spus exact Howett, dar si-a cerut scuze fata de mine pentru ce s-a scris in presa", a declarat italianul in cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Desi situatia echipei sale este in prezent incerta, Trulli sustine ca principala sa prioritate este sa ramana alaturi de Toyota si in sezonul urmator, admitand insa ca a intrat in contact si cu alte team-uri.

"Prioritatea mea este sa raman cu Toyota, asa ca dupa ce bugetul va fi stabilit vom negocia ce se va intampla in sezonul urmator.

Toyota a fost familia mea in ultimii 5 ani, asa ca este evident ca prioritatea mea este sa raman la echipa. Am cateva posibile contacte si cu alte echipe, dar acum este prea devreme sa vorbim despre asta", a adaugat el.

Decizia japonezilor de a stabili bugetul pentru sezonul 2010 doar in luna noiembrie a intarit inevitabil speculatiile despre posibila retragere din Formula 1, iar Trulli a recunoscuit ca este ingrijorat de aceasta perspectiva. "Lucrurile sunt neclare pentru toata echipa, pentru ingineri, mecanici si piloti. Toyota are multi angajati in Formula 1, asa ca principalul scop este mentinerea in viata a echipei. Asa cum am vazut in ultimele saptamani, orice se poate intampla, asa ca trebuie sa fim pregatiti pentru orice fel de oportunitate", a precizat Trulli referindu-se la decizia recenta a constructorului BMW de a se retrage din cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor.

Via | Formula1.com

Taguri: Toyota, Trulli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru