Trulli confirma posibila plecare de la Toyota

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 23.08.2009
Jarno Trulli a admis ca este posibil sa paraseasca echipa Toyota la finalul acestui sezon, confirmand astfel declaratiile anterioare ale presedintelui John Howett.

Sezonul 2010 tinde sa fie marcat de numeroase modificari in componenta echipelor comparativ cu acest an, cauzate in primul rand de potentiala sosire a lui Fernando Alonso la Ferrari si de retragerea constructorului BMW din Formula 1.

Una dintre echipele aflate in situatia de a decide linia de piloti pentru anul viitor este si Toyota, iar presedintele John Howett a confirmat sambata intentia de a renunta la veteranul Jarno Trulli. Oficialul britanic a accentuat acest lucru si la finalul calificarilor de la valencia, afirmand ca numerosi piloti competitivi vor deveni liberi in urmatoarele luni.

"Suntem in negocieri cu Trulli dar nu am ajuns la nicio intelegere. In prezent diferenta de opinii este foarte mare. Trebuie sa spun ca este o probababilitate foarte mare sa nu reinnoim contractul", a declarat Howett pentru agentia de presa Reuters. "Sincer sa fiu, se pare ca piata transferurilor se va deschide larg. Trei sau patru echipe au spus ca asteapta sa vada daca zvonurile despre plecarea lui Alonso la Ferrari sunt adevarate si care va fi pozitia pilotilor BMW.

Toata lumea asteapta si vom vedea foarte multe mutari".

Trulli a confirmat ca prelungirea contractului cu Toyota a intrat in impas, insa sustine ca negocierile nu sunt ingreunate in niciun fel de pretentiile sale financiare.

"Banii nu au fost niciodata o problema. Inteleg pozitia echipei pentru ca trebuie reduse costurile. Cred ca pilotul trebuie sa joace un rol in asta. Totul depinde de ce vrea sa faca Toyota. Nu am nicio idee, poate nu sunt multumiti de mine. Dar nu vorbim despre bani", a explicat italianul.

Spre deosebire de seful sau, Trulli a negat influenta pe care Alonso o are asupra pietei transferurilor la finalul acestui sezon. "Nu cred ca Alonso este cheia. Cred ca echipele se uita la problema economica. Toate vor sa inteleaga ce pot face anul viitor, care sunt bugetele si daca pot face o miscare. Este dificil in acest moment", a mai precizat el. In prezent, situatia contruactuala reprezinta o problema pentru toate marile echipe, singura exceptie fiind Red Bull Racing, care va continua si n 2010 cu Sebastian Vettel si Mark Webber.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru