Trulli si Hamilton explica incidentul din finalul cursei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.03.2009
Jarno Trulli si Lewis Hamilton si-au expus punctele de vedere in privinta incidentului din timpului Marelui Premiu al Australiei care a condus la penalizarea pilotului Toyota cu 25 de secunde.

In urma incidentului de cursa dintre Robert Kubica si Sebastian Vettel soldat cu abandonul celor doi piloti, safety car-ul a intrat pe circuit in ultimele trei tururi ale cursei.

In acel moment, Trulli concura pe locul 3, insa a iesit in decor in virajul 15. Pentru a nu se opri pe circuit, Hamilton, care concura pe locul 4, a fost obligat sa il depaseasca pe italian, insa ulterior a incetinit pentru a-i permite lui Trulli sa isi recapete pozitia.

Pilotul italian a explicat la finalul cursei cum s-au desfasurat evenimentele din punctul sau de vedere. "Cand safety car-ul a iesit pe pista, Hamilton m-a depasit, dar apoi a incetinit brusc si a mers pe cealalta parte a pistei. M-am gandit ca are o problema si l-am depasit, pentru ca nu aveam ce altceva sa fac", a declarat Trulli.

La randul sau, Hamilton a dezvaluit ca echipa i-a transmis de la boxe sa il lase pe Trulli sa isi recapete pozitia. "Trulli a iesit in decor pe iarba in ultimul viraj, cred ca pneurile lui erau reci. Iar eu am fost fortat sa trec.

Am incetinit cat am putut de mult. Mi s-a spus sa il las sa treaca, dar nu stiu daca asta scrie in regulament. Pentru ca daca nu scrie, atunci chiar merit sa fiu pe locul 3", a declarat englezul pentru postul de televiziune SpeedTV.

In urma acestui incident, FIA l-a penalizat pe Trulli cu 25 de secnde, iar pilotul echipei Toyota a coborat in clasament pana pe locul 12, promovandu-l indirect pe Hamilton pe locul 3. Toyota a incercat sa faca apel la aceasta decizie, insa comisarii de cursa considera ca acest lucru nu este posibil. Cazul aminteste de incidentul in care Hamilton a taiat o sicana in Marele Premiu al Belgiei de anul trecut, iar McLaren nu a putut face apel la decizia respectiva pentru ca acesta nu era admisibil.

Cu toate acestea, Toyota a decis sa inainteze un apel in aceasta privinta, avand la dispozitie doua zile pentru a-si exprima punctul de vedere oficial pe aceasta tema.

Via | Toyota | ManipeF1 | Autosport

Comentarii (17)

  • OK
    Lewis s-a vazut nevoit sa-l depaseasca pe Trulli cand acesta a iesit in decor.
    Aflandu-se sub SC, Hamilton a crezut ca depasirea lui nu era permisa si a franat lasandu-l pe Trulli sa treaca.
    Eu cred ca aici sunt de vina cei de la Toyota care nu i-au transmis lui Trulli ca trebuia sa ramana in spatele lui Hamilton.
    Acum e usor de judecat,dar in real-time,in timpul cursei, evenimentele au fost putin confuze.....
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Hakkinen
    Daca, totul este greu de judecat mai ales ca in timpul cursei evenimentele au fost cam putin confuze. Cam tot ce tine de Lewis este confuz. El este confuz in declaratii, manevrele lui sunt confuze, fanii lui sunt confuzi... ce mai... O lume confuza :)
    0 0
  • stupid
    In cazul asta cei de la McLaren au gresit flagrant,nu cei de la Toyota!Regulamentul este clar.Daca Trulli iese in decor,e o treaba,Ham a trecut,e ok.A doua depasire insa...apelul nu va rezolva nimic.Ciudat,pilotii,n-ar trebui sa cunoasca niste regulamente?E retorica.
    0 0
  • ctlnmihai
    @neo
    Noroc mai sunt unii cu mintea clara care trebuie sa-i lamureasca pe fanii confuzii ai tuturor echipelor..E bine k Lewis a recunoscut k echipa i-ar fi spus sa-l lase pe
    Trulli sa treaca.Massa dupa victoria oferita pe tava la spa - intrebat daca considera acea victorie meritata a spus k da.nu stiu care dintre cei 2 este mai cinic
    0 0
  • ctlnmihai
    @neo
    * confuzi
    0 0
  • ctlnmihai
    @neo
    Noroc ca *
    0 0
  • Trulli si Hamilton
    Acum sunt convins ca manevra executata de Hamilton in detrimentul lui Trulli a fost intentionata, se castiga un loc, nu-i asa si nu sti niciodata cand ai nevoie de un punct. Bineanteles ca ambii piloti cunosc regulamentul, de aceea explicatia lui Trulli mi se pare valabila pe cand cea a lui Hamilton este intentionat confuza. Se plange ca cei care nu accepta comportamentul sau, sunt rasisti, dar caracterul nu are nimic de-a face cu pigmentul pielii. Sunt dezamagit ca astfel de oameni pot avea o statuie de ceara in celebrul muzeu englez (si daca stai sa te gandesti, pana la urma ce mare lucru a facut? A castigat, asa cum a castigat UN campionat mondial de F1).
    0 0
  • ctlnmihai
    @mobius
    McLaren n-a protestat la depasirea facuta de Trulli.Pur si simplu comisarii de cursa au dat verdictul..Asta inseamna k stewarzii nu cunosc regulamentul si ei sunt care au gresit...Te consideri obiectiv dar de cand ai inceput sa tot postezi comment-uri majoritatea au fost impotriva lui Hamilton..Nu poti sa-ti pastrezi obiectivitatea fata de acest pilot abtine-te nene de la a mai face comentarii impotriva lui. Cat depre de dezamagiri , pastreaza-te ptr. real life
    0 0
  • hamilton
    tiganu tot tigan ramine.Auzi merita el sa treaca pe locul 3.Ce caraghioslic de mare premiu.Ce a ajuns Formula 1.Ce magarie sa dai puncte cui nu le merita.
    0 0
  • ctlnmihai
    Trulli si Hamilton explica incidentul din finalul cursei
    Cred k singurul care explica cel mai bine incidentul este hakkinen
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis
    Adevarul este ca Lewis nu stie regulamentul. El nu trebuia sa-l depaseasca si astfel nu ar fi existat nici o problema. Doar disperat dupa puncte, ca orice alt pilot, a uitat sa mai gandeasca, ca orice alt pilot, probabil :) De fapt la ce declartii da, m-ar mira sa aflu ca gandeste. Curios este ca si al doilea pilot Toyota a iesit in decor, exact in aceasi cursa, 1 minut maxim mai tarziu... dar nici un alt pilot nu l-a depasit... in ciuda faptului ca a iesit destul de mult in decor, ceilalti piloti pur si simplu au incetinit. Probabil, Lewis, se gandea ca Trulli s-a dar din fata majestatii lui si evident "merita" locul 3. Probabil!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis nici nu stie regulamentul
    "Am incetinit cat am putut de mult. Mi s-a spus sa il las sa treaca, dar nu stiu daca asta scrie in regulament. Pentru ca daca nu scrie, atunci chiar merit sa fiu pe locul 3"

    Daca ne luam dupa declaratia de mai sus, mot a mot, ne dam seama ca baiatul asta care a devenit campion mondial (inca ma intreb cum), de fapt nici nu stie regulamentul. El stie doar ca toti gresesc, dar el nu face greseli... nu ca le-ar recunoaste oricum.

    Oricum la ce fani are, pacat ca nu declara mai mult ca nu are nevoie de bani si ca isi adora fanii de 2-3 ani, care il iubesc.
    0 0
  • ctlnmihai
    @Neo
    Eu cred k iti dai seama k Ferrari nu prea o sa aiba rezultate anul acesta si ai gasit subiecte de comentat..suferi mult Neo....
    0 0
  • ctlnmihai
    @Neo
    cine vb de faptul k nu-si recunoaste greselile.Tu de cate ori ai recunoscut k n-ai dreptate ? daca stau bine sa ma gandesc pana la un anumit p[unct chiar semeni cu Lewis ..dar pana la un anumit pct
    0 0
  • ctlnmihai
    @diesel09
    Ambii piloti au gresit.hamilton k a fost nehotarat si trulli k n-a apreciat bine situatia.La cat de des se schimba regulamentele cred k nici mai marii Fia nu le mai cunosc.
    0 0
  • @Neo
    "baiatul asta care a devenit campion mondial (inca ma intreb cum)".....
    Neo-boy , pentru tine F1 ramane unul din misterele neelucidate ale universului....apuca-te de alt sport !
    Fanii McLaren sunt confuzi......ai uitat anul trecut ca felipe grimassa a avut parte de o situatie mult mai confuza in incidentul cu Burdais ?
    Hamilton la cate penalizari a luat anul trecut,acum sufla si-n iaurt....asta-i motivul pentru care l-a lasat pe Trulli sa treaca.
    De ce spun ca cei de la Toyota sunt vinovati? Ei trebuiau sa realizeze caTrulli nu avea voie sa depaseasca,sa-i cedeze inapoi pozitia si sa atace dupa ce iese SC.
    Nu cred ca e nimic aici confuz, doar pentru cei cu IQ insuficient......
    0 0
  • si o adaugare
    Nu ma incanta deloc pozitia pe care a castigat-o Lewis in acest mod.....
    Dar fanii ferrari sunt atat de revoltati cand FIA ia o decizie care nu-i avantajeaza pe ei...iar penalizarile in favoarea lor sunt INTOTDEUNA corecte......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru