Turcia, antrenamente 1: Hamilton "zboară" la Istanbul

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.05.2010
Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente libere din Turcia, fiind cu aproape o secundă mai rapid decât coechipierul sau Jenson Button.

McLaren Mercedes a început în forţă Marele Premiu al Turciei şi a dominat categoric prima sesiune de antrenamente libere de la Istanbul.

Lewis Hamilton a fost de departe cel mai rapid de pe pistă, timpul său de 1:28.653 fiind cu aproape o secundă mai bun decât a tuturor celorlalţi rivali. În plus, britanicul a fost urmat în clasament de coechipierul sau Jenson Button, astfel ca McLaren tinde să devină unul dintre principalii rivali ai celor de la Red Bull.

Mercedes GP a ocupat următoarele două poziţii, Michael Schumacher reuşind să-l devanseze pe Nico Rosberg cu numai 0.1 secunde. Primul pilot al echipei Red Bull apare abia pe locul 5 în persoana lui Sebastian Vettel, care a fost urmat de Robert Kubica şi Vitaly Petrov (ambii Renault), Mark Webber (Red Bull), Fernando Alonso (Ferrari) şi Adrian Sutil (Force India).

Ultimul a fost şi protagonistul unicului accident petrecut în timpul sesiunii, germanul avariindu-şi grav monopostul după ce a pierdut controlul volanului în virajul 8 şi a lovit glisierele de protecţie cu numai două minute înainte de final.

Sesiunea a consemnat şi revenirea în Formula 1 a lui Sakon Yamamoto, japonezul preluand comanda monopostului Hispania Racing în locul lui Bruno Senna.

Ca de fiecare dată, Lotus a fost cea mai bună dintre noile echipe, Heikki Kovalainen şi Jarno Trulli poziţionându-se în fata piloţilor de la Hispania şi Virgin.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

A doua sesiune de antrenamente libere de la Istanbul va avea loc vineri cu începere de la ora 14:00, ora României.

Comentarii (14)

  • nu e corect
    nu a stiut nimeni ca senna va fi inlocuit de yamamoto...si astfel am obtinut 0 puncte . E ok daniel ?
    8 3
  • Hamilton
    Sigur a baut cel putin un RedBull azi.
    10 1
  • @cobra
    Nu a stiut nimeni de Yamamoto pentru ca Hispania Racing nu a anuntat nimic pe aceasta tema. Pur si simplu l-au pus pe Yamamoto in monopost la inceputul sesiunii si nu am mai avut timp sa anuntam schimbarea, intrucat era deja trecut de ora 10:00.
    4 8
  • Atunci
    corect ar fi ca punctele sa fie transferate de la unul la celalalt. Asa cred ca s-ar rezolva cel mai corect situatiile de acest gen. Nu e corect sa luam 0 puncte doar pentru ca nu am avut informatia. Ce zici Daniel?
    7 3
  • salutare
    ce e cu diferenta asta mare ptr mclaren?
    5 4
  • Diferenta de timpi
    Diferenta asta mare intre o face doar cauciucul de pe pista, ea si asa nefiind utitlizata decat foarte putin in timpul anului. Hamilton a iesit mai tarziu pe circuit a avut aderenta mai buna si uite diferenta. Button a stabilit timpul mai devreme. Pe langa asta toata lumea nu a fortat azi dimineata; in prima jumatate de ora nimeni nu parcursese nici macar un tur complet. Diferentele astea o sa cada in a 2 a sesiune si mai ales maine. ;)
    2 2
  • @crismar59
    Nu ar fi corect sa aplicam o anumita regula atunci cand aceste modificari sunt anuntate din timp si sa aplicam o alta regula cand nimeni nu stie de o anumita inlocuire. Astfel de situatii nu pot fi evitate.
    4 1
  • hmmm
    cu alea 35 puncte intram in primii 10 pe etapa, nu cred ca e corect pt cei care l-ai avut pe senna sa porneasca cu un dezavantaj
    3 3
  • rayn380
    antr.
    Is curios daca intr-adevar McLaren au rezolvat din probleme si s-au apropiat de cei de la RBR. Daca si in A2, sunt in fata, atunci e bine, sunt pe drumul cel bun. Si Hamilton n-a iesit in ultimul tur, cand era multa guma pe circuit. A mai avut iesiri, intrucat spre finalul sesiunii a tot facut schimb de loc(pos 1) cu Jenson, pana cand aproape de final, intr-un ultim tur foarte rapid Lewis a scos timpul asta. Abia astept A2, intrucat cam de acolo ne vom putea face o parere oarecum clara despre ce va fi in calificari si cursa. Sper sa fie weekendul lui Lewis si sa sparga gheata cu un pole si un loc 1 in cursa. Bafta multa!
    6 3
  • Antrenamente
    Vedem dupa antrenamente...
    3 2
  • ....
    @fanii mclaren. stati linistiti. asa a fost si ferrari la monaco. forza ferrari
    4 4
  • @bogdan_197
    Poate dupa calificari :P
    3 1
  • rayn380
    @scuderia
    In A2, se pare ca Mclaren confirma din nou forma buna, chiar daca de aceasta data Jenson a scos cel mai bun timp. Poate daca nu bloca Weber pista pentru ultimele 6 min din cursa, sunt sigur ca Lewis i-ar fi luat iar fata dar deh...Sunt mari premise sa vedem incepand cu aceasta cursa, altii in pole, decat cei cu care ne-am "obisnuit" pana acum. Forza McLaren....Sper s-o tineti tot asa....
    5 1
  • Mama Matura
    Useri frustrati si impotenti
    Sunt premize sa fie si altii in pole-position, doar daca daca erau cei de la Ferrari era un alt comentariu gen: "Red Bull ii lasa pe fraieri sa se chinuie in antrenamente ca ei sa castige in calificari si cursa". Numai ca acest comentariu apare doar cand premizele sunt de partea celor de la Ferrari.
    "Premise" nu exista in romana... asa ca fapt divers.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru