Turcia, antrenamente 2: McLaren rămâne în frunte prin Button

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.05.2010
Jenson Button a stabilit cel mai bun timp în a doua sesiune de antrenamente din Turcia, în timp ce Red Bull a ocupat următoarele două poziţii.

McLaren continuă să domine Marele Premiu al Turciei, britanicii reuşind să termine în top şi cea de-a doua sesiune de antrenamente libere de vineri. De data aceasta a fost rândul lui Jenson Button să stabilească cel mai bun timp, englezul fiind cronometrat cu 1:28.280.

Cu toate acestea, dominaţia britanicilor nu a mai fost atât de evidentă, întrucât Red Bull s-a poziţionat pe locurile 2 şi 3 prin Mark Webber şi Sebastian Vettel la mai puţin de o zecime de secundă de Button.

Pe de altă parte, cei doi lideri ai clasamentului general au întâmpinat defecţiuni tehnice spre finalul sesiunii, prilej pentru fani să-şi reamintească de problemele de fiabilitate din debutul sezonului. Webber a oprit pe circuit cu numai 5 minute înainte de finalul sesiunii, iar din spatele monopostului a ieşit fum. Între timp, Vettel a raportat prin radio probleme cu presiunea apei, însă a încheiat sesiunea fără incidente.

Lewis Hamilton (McLaren) şi Fernando Alonso (Ferrari) au completat topul primilor 5 piloţi, în timp ce Mercedes GP a ocupat locurile 6 şi 7 prin Nico Rosberg şi Michael Schumacher.

Top 10 a fost completat de Robert Kubica şi Vitaly Petrov (ambii Renault) şi Felipe Massa. Sesiunea nu a consemnat niciun incident major pe circuit, însă Vitantonio Liuzzi şi Felipe Massa au pierdut controlul volanului în virajul 8, reuşind să continue fără să părăsească pista de concurs.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

Ultima sesiune de antrenamente libere de la Istanbul va avea loc sâmbătă cu începere de la ora 11:00.

Comentarii (12)

  • @Automarket
    afisati va rugam si timpii pilotilor.
    2 0
  • @sary
    Timpii au fost afisati in cadrul clasamentelor generale.
    3 0
  • f1
    intra pe www.f1.com
    0 0
  • xiorel123
    timpi
    1.28.280; 1.28.378; 1.28.590; 1.28.672; 1.28.725; 1.28.914; 1.28.974; 1.29.225; 1.29.501; 1.29.620.
    In ordinea timpilor:
    Button,Webber,Vettel,Hamilton,Alonso,Rosberg,Schumacher,Kubica,Petrov,Massa
    0 0
  • @Automarket: poate suportati carcoteala asta!
    "...Vettel a raportat prin radio probleme cu presiunea apei..."orice se afla in monopost cu rol de racire, insa apa nu face parte parte din peisaj :)
    2 0
  • ...
    Mai multi piloti au pierdut controlul in virajul 8,printre care si Kobayashi si Chandok.In rest...pierdere de vreme si de bani antrenamentele astea de vineri.
    2 4
  • istet...
    super tare octav71, te stii...
    0 0
  • Se cauta Sultan
    Da virajul 8 a pus probleme mai ales celor de la F India ,Petrov,B Senna ,si etc e de fapt o inlantuire de 3 viraje care solicita mult masina ,Asteptam ca Vettel sau Webber sa castige ,chiar sii Button are sanse
    0 4
  • Btw...
    are cineva idee ce le comunica Webber alora de pe margine la finalul sesiunii?
    1 1
  • comica faza
    Pana la urma i-au pus stingatorul la roata, ca blocaj, mai aveau putin si dadeau drumul la spuma:)).
    2 0
  • alecstm
    @91Schumi06
    le explica sa propteasca stingatoru de roata. monopostul era in panta si nu-l putea opri, schimbatorul era in neutru. Pana nu era monopostul oprit nu putea sa coboare din el.
    2 0
  • :D
    Ma uitam si nu intelegeam ce spune,iar comentariul nu-l intelegeam,ca era-n portugheza.Iar el se tot agita acolo,dadea din maini parca vroia sa fie impins...da' probabil respectivii nu intelegeau engleza.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru