Turcia ar putea ramane fara cursa de F1 in 2012

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 05.06.2009
Marele Premiu al Turciei este in pericol de a fi eliminat din calendarul F1 la expirarea actualului contract in 2011.

Contractul dintre Turcia si FIA expira la finalul sezonului 2011, iar Federatia Turca de Motorsport se teme ca tarile care construiesc in prezent noi circuite de Formula 1 vor reprezenta o concurenta acerba pentru cursa de la Istanbul Park in viitorul apropiat.

In acest context, Mumtaz Tahincioglu, presedintele Federatiei Turce de Motorsport, admite ca Turcia ar putea ramane fara cursa de la Istanbul in 2012.

"Nu va fi usor sa ajungem la o intelegere. Exista o concurenta acerba, la fel ca atunci cand am inceput", a declarat el pentru publicatia Today's Zaman. "Am primit o notificare ca actualul contract se va termina pe 12 ianuarie 2012. Contractul prevede curse pana in sezonul 2011. Asta inseamna ca daca vrem sa continuam trebuie sa ajungem la o intelegere cu Bernie Ecclestone inainte de expirare, dar bineinteles ca are candidati seriosi, iar unii dintre ei au apelat la constructii foarte scumpe".

Tahincioglu a dezvaluit ca Turcia nu sustine integral aceasta cursa de Formula 1, insa crede ca o posibila solutie este desfasurarea Marelui Premiu in sezoane alternative.

"Am muncit foarte mult pentru a aduce Formula 1 aici si sunt foarte fericit ca am reusit asta, dar acest lucru nu a fost foarte apreciat. Chiar si premierul ar dori sa mentinem F1 aici. Este una dintre cele mai bune metode de a promova Turcia si Istanbulul. As fi preferat circumstante mai bune, dar cei mai multi oameni alearga mai degraba dupa propriul lor interes decat dupa interesul tarii. Am putea gazdui cursa in ani alternativi, asa cum am recomandat pentru WRC. Toata lumea s-a opus initial, dar in cele din urma propunerea a fost adoptata", a incheiat Tahincioglu.

Intr-o situatie similara este si Marele Premiu al Ungariei, care ar putea fi exclus din calendar in 2012 ca urmare a retragerii sprijinului guvernamental pentru cursa.

In schimb, Coreea de Sud, India si Rusia se numara printre tarile care vizeaza intrarea in calendar, alaturi de un potential Mare Premiu al Romei.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru