Un producator de barci cu reactie vrea sa concureze in F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.04.2010
Un producator de barci cu motoare cu reactie din Noua Zeelanda analizeaza posibilitatea de a concura in Formula 1 incepand din sezonul 2011.

FIA a redeschis recent procesul de selectie pentru o noua echipa in Formula 1 incepand din sezonul 2011, dupa ce USF1 Team a esuat in tentativa de a participa in Marele Circ in acest an.

Una dintre cele mai inedite echipe care se vor afla pe lista de inscrieri este cea fondata de Shotover Jet, o companie de barci cu reactie din Noua Zeelanda.

Vecinii australienilor se gandesc la un astfel de plan de peste doi ani si sustin ca au testat deja un design pentru potentialul monopost de Formula 1. Desi aparent industria barcilor cu motoare de reactie nu are nicio legatura cu Formula 1, Shotover Jet sustine ca exista numeroase puncte comune in ceea ce priveste tehnologia si aerodinamica.

"Ati putea crede ca industria barcilor cu motoare cu reactie si Formujla 1 sunt doua lucruri complet diferite, dar exista multe sinergii. De exemplu, dinamica fluidelor este similara cu aerodinamica, asa ca este un progres natural de la operatiunea noastra curenta. Formula 1 este cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor.

Stim ca va fi o provocare foarte mare, dar cu siguranta suntem pregatiti pentru acest lucru", a declarat Clark Scott, managerul general al companiei Shotover Jet.

Singura echipa care a confirmat deja ca s-a inscris pentru sezonul 2011 al Formulei 1 este Durango, in conditiile in care perioada de inscrieri expira in 15 aprilie.

Via | AutoMoto365

Taguri: FIA, Noua Zeelanda

Comentarii (1)

  • Ivanoff
    Pt Daniel Popescu
    Daniel: dc m-ai putea ajuta sa dezleg ënigma" jantelor pe 13 ti-as ramane super recunoscator! :)
    Cu toate ca urmaresc F1 de cand ma stiu,am luat dimensiunea jantelor "de buna" considerand ca e c m buna solutie dat fiind faptul ca rotile sunt expuse"(monoposturile neavand aripi) si este nevoie de cauciucuri "groase in carne",insa citind aceste noutati ma intreb,oare a fost doar o chestie de regulament sau intradevar era singura solutie tehnica.
    Merci si astept un raspuns "profi" ;)
    Raporteaza abuz 2 vote 0 vote
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru