Un roman este noul director de operatiuni la Force India!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.10.2009
Otmar Szafnauer este noul director de operatiuni al echipei Force India, americanul nascut in Romania inlocuindu-l astfel pe Simon Roberts.

Cu numai doua curse inainte de finalul sezonului, Force India a decis sa restructureze departamentul de conducere al echipei, conform prevederilor parteneriatului incheiat anul trecut cu McLaren Mercedes.

In acest sens, Otmar Szafnauer a fost numit director de operatiuni al echipei indiene si il va inlocui incepand din 2 noiembrie pe Simon Roberts. Otmar Szafnauer are experienta in Formula 1, lucrand pentru British American Racing intre 1998-2001 inainte de a deveni directorul de strategie al echipei Honda Racing intre 2006-2008. Misiunea sa va fi de a coordona activitatea de la fabrica de la Silverstone cu cea de pe circuite, devenind totodata omul de legatura intre McLaren Mercedes si Force India.

Este insa putin cunoscut faptul ca Otmar Szafnauer s-a nascut in Romania in 1964, avand o mama de origine romana si un tata american cu puternice origini germane. Familia sa a emigrat in Statele Unite ale Americii pe vremea cand Szafnauer avea numai 7 ani, pentru a scapa de regimul comunist instalat in Romania.

In prezent, Szafnauer detine numai cetatenie americana.

De cealalalta parte, Simon Roberts va reveni la McLaren in cadrul companiei McLaren Applied Technologies, unde va ocupa o functie de conducere si va gestiona relatia cu Force India. Vijay Mallya, patronul Force India, a precizat ca schimbarea conducerii este legata strict de conditiile contractuale cu McLaren Mercedes, potrivit carora Roberts urma sa gestioneze parteneriatul tehnic pentru un singur sezon.

Szafnauer si Roberts vor colabora la Marele Premiu al Brziliei si Marele Premiu din Abu Dhabi pentru a asigura o tranzitie usoara in perspectiva sezonului 2010.

Via | Force India

Comentarii (3)

  • mda
    Inca un roman ca Herta Muller. :)
    0 0
  • un exemplu
    mai apropiat ar fi Brad Brunner. Interesant, desi nu stiu ce si-ar mai putea aduce aminte de Romania de atunci ...nu ca acum ar fi mai bine..Nu ii putem ura decat succes, stiindu-l unul "de-al nostru" angrenat in Marele Circ :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Stire
    Personal as sterge stirea asta si asta numai si numai dintr-un singur motiv. Domnul asta a fugit din Romania (ceea ce chiar nu ma intereseaza) dar a renuntat (poate de rusine, de frica sau din alte 100 de motive) la ceea ce se numeste in termeni geopolitici "cetatenie romana". Din respect pentru natia numita "Romania", va rog sa stergeti aceasta prostie numita postul de mai sus. Multumesc anticipat. Daca lui i-a fost rusine ca este roman, noi nu avem de ce sa ne mandrim cu el sau realizarile dumnealui.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru