Unda verde de la FIA pentru modificarea motoarelor Renault

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 22.03.2010
Motoarele celor de la Red Bull vor putea fi imbunatatite la capitolul fiabilitate si costuri. Nu se va putea umbla insa la performantele acestora.

Federatia Internationala de Automobilism ale va da voie celor de la Renault sa isi modifice motorul pe care Red Bull il utilizeaza in editia 2010 a Formulei 1, desi unul dintre cele mai clare articole ale regulamentului arata ca dezvoltarea propulsoarelor nu este permisa timp de cinci ani. Decizia FIA vine in urma protestelor repetate ale celor de la Red Bull, care considera ca nu este corect ca "inghetarea" dezvoltarii motoarelor sa insemne "inghetarea" nivelului la care se afla o echipa in raport cu alta.

"Cred ca problema e ca daca nu exista posibilitatea de a dezvolta un motor, ingheti mai degraba avantajul pe care o echipa si dezavantajul pe care il are alta", sustinea Christian Horner, directorul de echipa al celor de la Red Bull, inaintea deciziei FIA. "Trebuie sa existe o echilibrare a fortelor, deoarece riscam altfel sa vedem cum masinile motorizate de Mercedes vor castiga toate cursele, ceea ce nu e deloc bine pentru Formula 1. Unii producatori ar putea decide sa iasa din Formula 1 in aceste conditii", continua Horner.

Conform Autosport, modificarile nu vor viza insa performantele motorului Renault, ci mai degraba modificarea acestuia in vederea limitarii costurilor si a imbunatatirii fiabilitatii.

via | Autosport

Taguri: Red Bull, Renault

Comentarii (13)

  • ...
    mda. pai la motorul renault fiabilitate ii trebuie. sa nu uitam ca vettel anul trecut a avut o multime de probleme cu motoarele renault. daca nu avea acele probleme ce numar avea vettel anul acesta pe masina?
    9 6
  • NeoGalaxy
    Interesant este Renaul a cerut si cateva modificari pentru scaderea consumului, daca nu ma insel monotul Renaul consuma cel mai putin comparativ cu restul, dar sper sa rezolve problemele la fiebilitate. Nu de alta dar au pierdut titlul de anul trecut din cauza lor.
    4 7
  • Un sut Mercedes si Mclaren - Un pas inainte RedBull
    Cam asa s-ar traduce ultimele evenimente, mai exact ultimele 2 decizii importante ale FIA. Se pare ca anul asta lupta la varf se va da intre Ferrari si RedBull sustinerea fiind oficial si politica.
    8 6
  • Plangaciosi
    Astia de la Red Bull, de la inceputul sezonului, in afara de sa se lamenteze nu au facut nimic altceva. I-a deranjat aripa spate McLaren si au incercat sa-i atraga de partea lor si pe cei de la Ferrari, care au spus elegant "pas". Acum vor sa poata sa-si mai dezvolte "putin" motorul. Dupa ce termina cu copiatul McLaren si Mercedes o sa se apuce sa se lamenteze ca de ce Ferrari au sasiul mai bun, mai stabil, mai performant. Nu ar vrea stimabilii austrieci sa le dea FIA de acum titlul de campioni la constructori? Macar sa nu se mai obosesca sa tot caute nod in papura. E ca si cum s-ar apuca Alonso sau Hamilton sa conteste ca de ce Schumi are 7 titluri? Sa-i ia vreo 4-5 si sa le imparta si la altii! Penibili!
    16 8
  • nu are legatura cu articolul,dar daca stie cineva unde pot sa vad cursele pe internet pentru ca stau in germania si pe RTL se dau foarte multe reclame in timpul cursei.multumesc
    3 3
  • tvr1-joiana
    Joiana ai putea sa vezi cursele de F 1 pe tvr 1 ca in loc de reclame ii auzi draga pe miki si viki de o sa te saturi.S-AR PUTEA LA SFIRSIT CURSA SA FIE CISTIGATA DE SECHE LARIU ,DAR N-ARE IMPORTANTA-TE DISTREZI DE MINUNE.
    5 2
  • NeoGalaxy
    LOOOOOOL Hasu, cel mai tare comentariu :) Sa stii ca mai grav este ca ai dreptate, dar am ras cu lacrimi numai gandindu-ma la ce ai spus tu :)))) Miki si Viki LOOOOOOOL :PPPPP
    3 2
  • TeamClown
    In 2006 motoarele folosite de Renault nu au iesit campioane? In 2010 avem aceleasi motoare ca atunci doar ca sunt putin mai limitate.
    0 4
  • webber
    regulamente, regulamente
    , si uite asa se ajunge ca o masina de GP2 sa fie mai rapida decat una de F1. Din F1 - "Taramul marilor descoperiri si solutii in domeniul auto" devine "Taramul tuturor restrictiilor". Pacat.
    1 1
  • pt. hasu
    am vazut cursele si pe tvr1si stiu cum comenteaza miki si viki,stai linistit.eu am intrebat frumos dar poate cu acel comentariu tu te simti mai barbat si inca nu faci diferenta intre o femeie si o vaca.sau ai probleme cu gramatica,vezi ca ai pus un i in plus.
    2 1
  • joana
    imi cer mii de scuze,dar eu abia astept sa vad pe RTL formula 1,chiar daca nu inteleg limba.Si mai sint altii ca mine.Deci imi cer inca o data scuze ptr. magarie...
    1 2
  • pt hasu
    ok,mi-a trecut supararea,dar nu cred ca ti-ai dori sa vezi o cursa pe RTL unde chiar daca comentatorii nu sunt tampiti,cursa se intrerupe tot la 10 minute pentru reclame interminabile.provoaca la fel de multi nervi crede-ma.
    0 1
  • Nici TVR nic RTL
    http://directos.lasexta.com/formula1 Nu-s nici reclame, nici Miki ci doar Formula 1: Antrenamente pana la cursa, tot, absolut tot in direct! E in spaniola dar nu reprezinta o problema prea mare asta. E chiar placut!

    Vizionare placuta!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru