Update: Ferrari l-a concediat pe seful sectiei de aerodinamica

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 22.07.2009
Publicatia italiana Gazzetta dello Sport sustine ca Ferrari l-a concediat pe John Iley, seful departamentului de aerodinamica, din cauza rezultatelor modeste din sezonul 2009.

UPDATE: Publicatia Autosport sustine ca Iley va parasi Ferrari doar la finalul acestui an (vezi finalul articolului).

Debutul dezastruos pe care l-a avut Ferrari in acest sezon competitional si lipsa capacitatii de a lupta pentru victorii a determinat echipa sa ia decizii majore in privinta posturilor cheie din cadrul Scuderiei.

Potrivit informatiilor furnizate de publicatia italiana Gazzetta dello Sport, Ferrari l-a concediat pe John Iley, seful departamentului de aerodinamica, conscaiderand ca acesta este unul dintre vinovati pentru slaba competitivitate a monopostului F60.

De altfel, Kimi Raikkonen si Felipe Massa s-au plans in mai multe randuri ca F60 este deficitar la capitolul forta de apasare aerodinamica, sugerand ca acesta este principalul motiv al regresului Scuderiei din acest an.

Ca parte a contractului pe care l-a avut cu Scuderia Ferrari, Ilye nu va avea dreptul sa se angajeze la o alta echipa din Formula 1 pe o perioada de 6 luni, astfel ca britanicul nu va putea contribui la dezvoltarea unui monopost pentru anul viitor.

In cazul in care se va confirma, decizia Scuderiei Ferrari vine la numai cateva luni dupa ce Luca Baldisserri a fost inlaturat de la conducerea operatiunilor de cursa, in urma greselilor flagrante de strategie si de la boxele echipei in timpul Marilor Premii.

In prezent, numele inlocuitorului lui Iley nu este cunoscut, insa Nicolas Tombazis ar putea prelua temporar aceasta functie.

Sursa citata mentioneaza ca decizia Scuderiei Ferrari a venit in contextul incare prima versiune a monopostului pentru 2010 este aproape pregatita pentru a fi testata in premiera in tunelul de vant. Ferrari ar incerca astfel sa treaca peste probleme din acest an utilizand o noua echipa tehnica pentru anul viitor.

In plus, concedierea lui Ilye poate fi considerata drept un semnal pentru renuntarea la dezvoltarea actualului monopost, in contextul in care Ferrari nu mai are nicio sansa sa cucereasca unul dintre cele doua titluri mondiale puse in joc.

In varsta de 41 de ani, Ilye s-a alaturat Scuderiei Ferrari in anul 2004, atunci cand a fost recrutat de la Renault.

Ferrari nu a confirmat in mod oficial indepartarea britanicului din cadrul echipei.

UPDATE: Publicatia Autosport sustine ca John Iley nu a fost concediat de la Ferrari. In schimb, sursa citata mentioneaza ca britanicul nu isi va prelungi contractul scadent la finalul acestui an, urmand sa paraseasca Scuderia Ferrari dupa incheierea sezonului.

Din acest motiv, Nicolas Tombazis va prelua inca de pe acum o mare parte din atributiile britanicului in ceea ce priveste dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2010.

Via | Gazetta dello Sport

Comentarii (1)

  • s-au mancat niste litere
    " F60 este deficitar la capatul forta de apasare" "capatul" ar putea fi "capitolul"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru