Update: Iata noul monopost McLaren pentru 2009!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.01.2009
McLaren Mercedes a prezentat vineri monopostrul MP4-24 cu care va incerca sa-si pastreze titlul mondial al pilotilor cucerit in 2008.

McLaren este a treia echipa din Formula 1 care isi prezinta arma cu care va ataca sezonul 2009.

Noul MP4-24 a fost dezvelit vineri in cadrul unei conferinte de presa organizata la McLaren Technology Centre din Woking, Marea Britanie.

Prezent la lansarea oficiala, campionul mondial Lewis Hamilton a marturisit ca acum a vazut pentru prima oara noua infatisare a monopostului. "Este pentru prima oara cand am vazut-o complet si arata superb. Echipa a muncit intotdeauna pentru a realiza o masina impresionanta si este grozav sa vad deznodamantul acestei munci", a declarat britanicul.

Coechipierul sau, Heikki Kovalainen, este de asemenea incantat de noul monopost. "Impartasesc gandurile lui Lewis. Arata grozav. Indiferent de schimbarea regulamentelor echipa a reusit sa faca o masina frumoasa", a precizat finlandezul.

Primul pilot care va testa efectiv pe circuit noul MP4-24 nu va fi Hamilton, ci pilotul de teste Pedro de la Rosa. "Prima zi intr-o noua masina este foarte interesanta pentru noi toti si va fi o zi foarte incitanta.

Asa cum am spus si la lansarea de anul trecut, sunt onorat ca echipa mi-a dat sansa si responsabilitatea pentru o astfel de munca. Trebuie sa facem primele tururi si sa incepem munca de acolo. Este munca obisnuita pentru un shakedown - va fi un test foarte palpitant inainte de Melbourne si sper ca experienta mea sa ajute echipa. Este al noualea pachet pe care il pot pilota si pot sa spun ca am experienta. Sper ca aceasta experienta sa merite din plin", a precizat spaniolul.

Ron Dennis, seful echipei McLaren, a marturisit ca echipa a muncit din greu pentru a construi un monopost in conformitate cu regulamentul tehnic din 2009.

"Bineinteles ca este la fel pentru toate echipele, asa ca nu putem spune ca provocarile sunt mai putin solicitante pentru ceilalti competitori. Schimbarea regulilor cere foarte multa munca, acestea au fost cele mai mari schimbari din ultimii 15 ani", a declarat Dennis.

"Asta necesita sa avem oameni tehnologici in organizatia noastra; ei nu sunt numai ingineri si si oameni de stiinta cu calificari foarte inalte, capabili sa revina la o foaie alba de hartie pentru noile reguli fundamentale.

Ceea ce vedeti in MP4-24 este o masina corecta din punct de vedere conceptual. In acelasi timp incercam sa realizam o masina care sa arate bine, a carei valoare este inalta, este o masina complet operationala care maine va fi pe circuit. Dar aceasta este a doua masina, prima este deja in Portugalia, asa ca simtim ca suntem intr-o pozitie buna pentru a ataca primul Grand Prix. Va fi un moment critic pentru ca va seta o baza de plecare pentru restul sezonului".

Primul test pe circuit cu noul monopost MP4-24 este programat sambata, 17 ianuarie 2009.

Ramaneti alaturi de Automarket.ro pentru mai multe imagini si declaratii oficiale legate de noul MP4-24!

Comentarii (3)

  • MP4-24
    http://f1.gpupdate.net/en/photolarge.php?photoID=117040&catID=3792 aici mai sunt cateva poze cu detalii a diferitelor componente aerodinamice. Nice pics...inclusiv sedinta lor foto cu telefoanele de la Vodafone, la fel ca si anul trecut
    0 0
  • ally_great
    Pozele la care te referi sunt fotografiile de studio publicate pe site-ul oficial McLaren. Din pacate, momentan site-ul merge extrem de greu. Pozele de studio vor aparea insa si pe Automarket.ro imediat ce le vom putea descarca la rezolutie mare.
    0 0
  • POZE MULTE SI ..
    SA O VEDEM LA LUPTA PE CIRCUIT SAU MAI DEGRABA TRASA PE DREAPTA, MAI VEDEM NOI, ORICUM TELEFOANELE LE TREBUIE SA-SI ANUNTE ECHIPA CA APARE GLOGGGGGK
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru