Update: Massa a fost operat pentru deteriorarea cutiei craniene

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 25.07.2009
Felipe Masa a fost operat cu succes dupa ce analizele medicale au reliefat deteriorari grave ale cutiei craniene precum si o contuzie pe creier in urma accidentului suferit la Hungaroring.

Felipe Massa a fost transportat de urgenta la spitalul din Budapesta in urma gravului accident suferit in timpul calificarilor pentru Marele Premiu al Ungariei.

Analizele efectuat de medici au demonstrat ca pilotul Scuderiei Ferrari are nevoie de operatie, intrucat cutia sa craniana a fost grav afectata de accident. De asemenea, pilotul a suferit si o contuzie pe creier. Ferrari a confirmat ca Massa va ramane sub observatie medicala pentru o perioada nedeterminata de timp.

"Dupa accidentul suferit in sesiunea de calificari a Marelui Premiu al Ungariei, Felipe Massa a fost transportat la spitalul AEK pe calea aerului. Felipe a fost constient la sosirea la spital, iar starea sa generala ramane stabila. Dupa o examinare completa, s-a determinat ca Massa a suferit o taietura la frunte, o deterioare a cutiei craniene si o contuzie la creier. In aceste conditii, el trebuie operat, dupa care va ramane sub observatie pentru o ingrijire intensiva", se arata intr-un comunicat de presa al Scuderiei Ferrari.

Ferrari a confirmat ulterior ca operatia suferita de Felipe Massa a decurs bine, iar pilotul Scuderiei este in afara oricarui pericol.

Cu toate acestea, brazilianul va ramane in continuare sub o stricta observatie medicala pe termen nedeterminat.

Mai multe informatii privind starea de sanatate a brazilianul vor fi facute publice in cursul dupa-amiezii de duminica. In urma accidentului, Felipe Massa nu va concura duminica in Marele Premiu al Ungariei.

Informatii detaliate, o galerie foto completa precum si imagini video cu accidentul suferit de Massa sunt disponibile aici.

Via | Ferrari

Comentarii (9)

  • no comment!
    Insanatosire grabnica, ce mai putem spune. Sa te faci bine si sa te vedem cat mai repede pe circuit.
    0 0
  • nu se poate
    incredimbil doamne cat ghinion poate avea acest baiat extraordinar.....ar trebui descalificate ambele masini brawn pt maine
    0 0
  • FAN MC LAREN
    sunt de parerea ta, numi place massa, dar nu trebuia sa aiba un asemenea accident. IMI PARE RAU.
    0 0
  • ......
    nici mie nu imi place massa dar asta nu inseamna ca nu ii doresc o insanatosire grabnica e om si el.si cobra eu nu stiu de ce ar trebui descalificate masinile brawn asta e daca era ceva intentionat mai vorbeam si noi dar asa????
    0 0
  • pai nu prea conteaza
    ca e intentionat.....normal ca nu e.....dar nu e normal sa se intample asa ceva cu o masina de f1
    0 0
  • Brawn-Massa
    In f1 au fost si vor mai fi accidente,aceste masini sunt supuse unor solicitari iesite din comun,pentru performanta sunt fortate niste limite,accidente se pot intampla oricand,sa nu fim absurzi.Cei care le piloteaza isi asuma niste riscuri,tocmai de aceea sunt atat de speciali.Sper ca Massa sa se intoarca cat de curand pe circuit.
    0 0
  • @Massa
    cand am vazut reluarea am observat din prima ca ceva la lovit pe Massa . Prima data ma gandeam la o pasare ... ma trecut un feeling ca la accidentul lui Surtees. A avut noroc pt. ca daca piesa il lovea cu cativa cm. mai jos probabil am fi vorbit la trecut despre Massa . Insanatosire grabnica !
    0 0
  • felipe
    sper sa nu fie nevoie de un inlocuitor la urmatoarea cursa.get well soon felipe...you are a fighter

    0 0
  • NeoGalaxy
    @Felipe
    Sa fie bucuros ca a scapat cu viata, pentru ca a avut foarte mult noroc aici. Insanatosire grabnica si mai ales recuperare si mai rapida si cat mai usoara. Iar de masinile Brawn... nu cred ca au vrut asa ceva. Pur si simplu s-a intamplat si nu cred ca aveau cum sa evite acest accident. Se mai intampla dar casca i-a salvat viata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru