Update: Piquet: "FIA stie din 2008 despre accidentul deliberat"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.09.2009
Nelson Piquet Senior a informat FIA despre accidentul deliberat produs de fiul sau la cursa din Singapore inca din luna noiembrie a anului trecut, insa forul mondial a refuzat sa ia masuri la vremea respectiva.

Publicatia britanica The Mirror a intrat in posesia unor informatii inedite legate de accidentul lui Nelson Piquet Jr. din Marele Premiu al statului Singapore din sezonul precedent.

Sursa citata sustine ca Nelson Piquet Senior i-a dezvaluit lui Charlie Whititing, directorul de curse al FIA, intregul plan realizat de Renault inca de la Marele Premiu al Braziliei din noiembrie 2008.

La vremea respectiva, FIA a refuzat sa ia vreo masura in acest caz si nu a initiat nicio acheta pentru a afla daca declaratiile triplului campion mondial sunt conforme cu realitatea.

"Cand s-au intamplat aceste lucruri in Singapore nu mi-a venit sa cred. Oricum, am vorbit cu Charlie Whiting in Brazilia. M-am dus la el si l-am intrebat "ce poate pati Nelson daca spun tot. M-am temut sa nu ii ruinez cariera lui Nelson", a declarat Piquet Senior in cadrul unui interviu acordat comisarilor de cursa pe 17 august.

Pana in prezent, presa internationala a considerat ca scandalul a izbucnit la finalul lunii iulie, cand Piquet Senior l-a informat direct pe presedintele Max Mosley despre evenimentele petrecute in Singapore.

De asemenea, Piquet Senior si-a revizuit declaratiile facute la adresa lui Fernando Alonso.

Initial, brazilianul l-a acuzat in mod direct pe Alonso ca stie tot ce s-a intamplat in Singapore, insa acum sustine ca acest lucru ar fi logic doar prin prisma strategiei inedite pe care a avut-o in cursa.

"Tot ce am spus a fost ca un pilot inteligent precum Alonso ar pune intrebari daca echipa i-ar cere sa vina la boxe in turul 12, desi plecase in cursa de pe locul 15. Ca pilot eu as fi suspectat ceva, asa ca imi pot imagina numai cu dificultate ca Fernando nu a stiut nimic", a precizat el.

Piquet Senior este pregatit la randul sau sa il dea in judecata pe Flavio Briatore, dupa ce italianul a acuzat familia Piquet de santaj.

CRASHGATE: Citeste aici toate articolele legate de scandalul in care este implicata echipa Renault dupa accidentul lui Nelson Piquet Jr. din Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Via | Reuters | Daily Telegraph

Comentarii (6)

  • NeoGalaxy
    @FIA
    Ce tare :)))) Deci toata chestia asta este doar razbunarea lui Max! Nu are nici o treaba cu regulamentul, corectitudine, fair play sau sportivitate.
    0 0
  • NeoGalaxy
    o reactie mult prea intarziata ca sa fie "in regula"...Mosley a "tintit" precis la finalul mandatului sau,beneficiarul indirect s-ar putea sa fie Todt.
    0 0
  • ce va mirati ?!
    La ce manareli facea Max va mirati? Symonds era prea apropiat de Max pentru a-l taxa. Daca nu se agitau cei de la FOTA la inceputul sezonului, totul era lasat in umbra. Chiar credeti ca Nelsinho a avut el o tresarire de orgoliu? Vedeti-va de treaba. A fost impins in fata sa-l termine pe Briatore. Bietul de el este pentru a doua oara cand este folosit in mod murdar. Tata Piquet, a vorbit cu The Miror ca sa mai salveze ceva din cariera copilului.
    0 0
  • @ cariera
    Juniorul mai conduce in cursa daca "tati" ii cumpara echipa.
    0 0
  • FIA
    Ce JEG din partea lui Max si a FIA
    0 0
  • Asta nu mai are cariera...
    Nelson Jr va mai conduce vreun monopost cand si-o cumpara echipa vorba lu bagolj sau cand voi ajunge eu in F1! :)) Si-a dat "delete" din motorsport!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru