USF1 devine USGPE

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.03.2009
USF1 a fost nevoita sa isi schimbe numele in USGPE in urma solicitarii lui Bernie Ecclestone de a nu utiliza particula "F1".

USF1, echipa de Formula 1 care si-a propus sa debuteze in Formula 1 in sezonul 2010, a fost nevoita sa isi schimbe numele la numai cateva zile dupa lansarea oficiala.

Motivul este legat de faptul ca Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, nu este de acord cu includerea in titlu a abrevierii F1. In urma acestei solicitari, oficialii US1 au decis sa schimbe numele echipei in USGPE (United States Grand Prix Engineering).

Interesant este insa faptul ca in prezent exista mai multe echipe al caror nume oficial include abrevierea F1, cum ar Renault F1 Team, insa se vehiculeaza ca Ecclestone permite acest lucru pentru ca F1 este urmat de cuvantul Team.

Pe de alta parte, Force India a fost nevoita sa isi schimbe logo-ul din aceeasi cauza, intrucat logoul echipei, FI, era foarte asemanator cu F1. Noul logo pentru sezonul 2009 include un punct deasupra literei I, pentru a face o distinctie clara intre FI si F1.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru