Valencia, antrenamente 1: Barrichello, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.08.2009
Rubens Barrichello a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente libere de la Valencia, devansandu-i pe cei doi piloti ai echipei McLaren, Heikki Kovalainen si Lewis Hamilton.

Brawn GP a dat vineri primele semne ca a rezolvat problemele legate de incalzirea pneurilor, dupa ce pilotii echipei britanice au avut evolutii convingatoare in prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Europei.

Rubens Barrichello a obtinut in ultimele minute ale sesiunii prima pozitie in clasament dupa ce a fost cronometrat cu 1:42.460, in timp ce coechipierul sau Jenson Button s-a pozitionat pe locul 4.

Intre cei doi s-au intercalat pilotii echipei McLaren, Heikki Kovalainen si Lewis Hamilton confirmand astfel inca o data ca echipa condusa de Martin Whitmarsh a revenit in lupta pentru primele locuri.

Proaspat semnatar al unui nou contract cu Red Bull Racing, Sebastian Vettel a ocupat locul 6, in fata unui surprinzator Adrian Sutil care a fost urmat de Kazuki Nakajima si Mark Webber.

In schimb, rivalii de la Ferrari au avut mai degraba un inceput nefericit de weekend, dupa ce Kimi Raikkonen nu a obtinut decat locul 10, plasandu-se in spatele lui Fernando Alonso.

Luca Badoer, noul sau coechipier, a revenit in Formula 1 dupa o pauza de 11 ani, iar italianul s-a concentrat pe acomodarea cu monopostul F60. Acest lucru s-a vazut in timpul realizat pe parcursul sesiunii, Badoer ocupand la final ultima pozitie in clasament, fiind cu peste 3.3 secunde mai lent decat liderul Barrichello.

De un debut mult mai bun a avut parte Romain Grosjean, noul pilot al echipei Renault ocupand locul 17 la capatul primei sale sesiuni de antrenamente din cariera. Francezul a fost cu numai 1.896 secunde mai lent decat Barrichellosi a tinut pasul cu coechipierul sau Fernando Alonso. Aflat la numai al doilea Grand Prix din cariera, Jaime Alguersuari si-a imbunatatit vizibil performantele, reusind sa finalizeze sesiunea pe locul 13, la doua locuri in spatele lui Sebastien Buemi.

Pe langa Ferrari, o alta mare dezamagire a fost Toyota, intrucat Jarno Trulli si Timo Glock au ocupat locurile 18 si, respectiv, 19 in clasament. Sesiunea a fost lipsita de evenimente majore, in ciuda faptului ca unii dintre piloti au iesit sporadic in decor.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

A doua sesiune de antrenamete libere de la Valencia va incepe la ora 15:00, ora Romaniei.

Comentarii (19)

  • link
    plizz, un link unde se poate de privit AL???
    0 0
  • ...
    badoer...cea mai neinspirata alegere de catre ferrari
    0 0
  • @aur
    asta as vrea sa stiu si eu
    0 0
  • NeoGalaxy
    @scuderia
    Este, dar macar se revanseaza fata de el. Nu este ca si cum se bateau pentru titlu si chiar conta cine ii lua locul lui Felipe dar macar Luca are o sansa sa conduca monopostul, o chestie pe care eu o vad ca o revansa pentru ca in 1999 l-au ales pe Mika Salo in locul lui Schumi.
    0 0
  • buna
    eu am vazut antrenamentele pe freedocast,in poloneza:)
    0 0
  • Super Badoer :))
    Hai NeoGalaxy nu mai fa pe lupul moralist cu sansa pe care o merita Badoer cand colo tie iti vine cred sa spargi monitorul cand vezi o masina Ferrari pe ultimul la cateva secunde bune =)). Is convins ca preferai orice pilot strain care sa se bata acolo alaturi de Raikkonen pentru primele pozitii... Acuma incerci sa iti arati latura umana si sa vorbesti de fair-play cand stim bine ca nu te prea caracterizeaza acest lucru... De Badoer nu mai poti tu cand is in joc punctele si locul 3 pentru Ferrari plus umilinta adiacenta la care va va supune Badoer :)) Pe topogan in jos cu voi...
    0 0
  • link
    as vrea si eu, dar nu stiu daca vreo televiziune a preluat drepturile de transmisie, alti bani alta distractie, mai mult e vorba de audienta si la ce ore sunt AL nu cred ca este vreun interes in acest sens, si eu caut de la inceputul campionatului dar inca fara izbanda, DACA STIE CINEVA VA RUGAM FFFFFFF FRUMOS SA NE DATI SI NOUA UN LINK -USOR, NUMAI BINE
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Mclaren_Mircea_1984
    Imi pare rau sa te dezamagesc dar nu ma oftic deloc. Nu eu sunt manager la Ferrari si nu eu l-am pus pe Luca in cockpit. Dar asta nu inseamna ca imi pare rau sau altceva. Sunt alaturi de echipa si le tin pumnii, sa faca tot ce pot ca sa castige puncte. Nu stii tu nimic despre mine si nici nu o sa stii, asa ca putem ignora subiectul ala. Sunt mai fair play decat o sa fii tu vreodata si poate incetezi cu aceste instigari la violenta verbala pentru ca chiar nu-si au locul. Daca tot nu ai inteles ca prefer sa fie postez interesant si placut decat sa jignesc pe altii, este problema ta. Iar de umilinta, esti pe langa subiect.
    0 0
  • @neo
    ai dreptate...la faza din 99..oricum...sa speram k isi va revenii felipe si dupaia va fii totul ok
    0 0
  • salutare
    terminati mai sa va certati ca doi co[ii de 3 ani,pe aceeasi jucarie!e clar unul e fan McLaren si unul Ferrari!si eu sunt fan McLaren,dar nu pun sare pe rana nimanui,doar pentru ca echipa mea a inceput sa mearga bine!da-ti dovada de fairplay,chiar daca celalalt a jignit/afrondat primul.intrati pe rojadorecta.com si acolo sunt mai multe linkuri in diferite limbi.normal ca in romaneste nu este.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Televiziune
    Uitati-va aici, nu stiu cat ajuta dar este ceva de viitor si deci de urmarit. Plus ca au si posturi High Def, iar Formula 1 in HD trebuie sa fie bestiala ;)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Erata :)
    http://www.inesiptv.ro/programe/TV/ :P
    0 0
  • Gata hai nu mai ne certam atata NeoGalaxy
    Io imi cer scuze pentru ca am cam sarit calul si am fost prea exuberant de rezultatele lui Lewis. Promit ca pe viitor voi mai echilibrat si mai cumpatat in ce postez si nu vreau cearta cu nimeni.
    0 0
  • Neo
    din pacate au preturi ffff mari cei de la ines tv. 100euro/luna e cam mult
    0 0
  • pentru toti cei care vor sa vada free
    http://www.justin.tv/tomracing5. Limba e poloneza din pacate, insa transmisia e super. Enjoy !
    0 0
  • michelle_b
    10000000x TX
    0 0
  • Uitati aici...
    http://www.footballclubonline.com/ch1.html
    0 0
  • DRAKo
    deci merge link-ul catre Cartoon Nerwork, huh ? Cu placere ;)
    0 0
  • probleme la cutia de viteze
    cred pentru Lewis cand a facut acel derapaj....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru