Valencia, antrenamente 2: Alonso surclaseaza Brawn GP

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.08.2009
Fernando Alonso a stabilit cel mai bun timp in a doua sesiune de antrenamente libere de la Valencia, fiind cu peste 7 zecimi de secunda mai rapid decat pilotii Brawn GP.

Fernando Alonso a produs o mare bucurie fanilor prezenti in tribunele circuitului de la Valencia, dupa ce a stabilit cel mai bun timp in a doua sesiune de antrenamente.

Cronometrat cu 1:39.404, pilotul echipei Renault a fost cu peste 7 zecimi de secunda mai rapid decat rivalii de la Brawn GP, reprezentati prin Jenson Button si Rubens Barrichello.

Cei doi echipieri au fost urmati de Nico Rosberg si Kazuki Nakajima, in timp ce Adrian Sutil a continuat prestatiile bune din aceasta dimineata si a terminat pe locul 6. Red Bull a reprezentat supriza negativa a sesiunii, Sebatian Vettel si Mark Webber multumindu-se doar cu locurile 9 si, respectiv, 14.

Ferrari nu si-a imbunatatit semnificativ performanta, Kimi Raikkonen si Luca Badoer terminand pe locurile 11 si 18, in timp ce Romain Grosjean continua sa faca progrese in prima sa zi in Formula 1. Noul pilot al echipei Renault a stabilit al 13-lea timp, fiind cu 1.3 secunde mai lent decat coechipierul sau.

Campionul mondial Lewis Hamilton a efectuat doar trei tururi cronometrate pe parcursul acestei sesiuni, dupa ce si-a avariat grav aripa fata in debutul dupa-amiezii.

Monopostul sau a ramas in garajul McLaren pe tot parcursul sesiunii, britanicul ocupand astfel ultimul loc in clasamentul general.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

Ultima sesiune de antrenamente libere de la Valencia va avea loc sambata cu incepere de la ora 12:00, ora Romaniei.

Comentarii (17)

  • Alonso renault
    parca aveau interdictie ptr aceasta cursa
    0 0
  • Alonso&Renault
    au facut apel impotriva deciziei care le interzicea sa participe la Valencia si au cistigat: http://formula1.automarket.ro/stiri/f1champ/23651/renault-a-castigat-apelul-si-va-concura-la-valencia.html si http://formula1.automarket.ro/stiri/f1champ/23702/fia-explica-anularea-suspendarii-in-cazul-renault.html
    0 0
  • Ole' Alo
    B alonso:) tre spectacol si multe echipe care sa se bata pt pole si victorie ..
    0 0
  • :((
    Da ce o avut la masina de no mai iesit din garaj deloc? :( Din cate s-a vazut lucrau mecanicii la partea din spate a masinii, sa nu foe vorba de cutia de viteze ma tem ca atunci primeste Lewis penalizare 5 pozitii. Pe 2 situri in limba engleza specifica ca la partea din fata a masinii a fost avariat ceva si nici vorba de cutia de viteze, dar ma ingrjijoreaza ca pe video s-a vazut ca tocmai la partea din spate lucrau e mecanici. Domnule Daniel Popescu, daca dumneavoastra aveti informatii din alte surse referitor la ce anume e problema la masina lui Lewis dupa acel derapaj, va rog mult de tot sa postati pe site ce anume este problema cu Lewis, pentru ca mi-e foarte teama de cutia de viteze si implicit de 5 locuri pe grila... Va rog mult sa-mi raspundeti pentru ca stau ca pe ace, ca pe ghimpi pana aflu ca nu-i vorba de cutia de viteze. Va multumesc anticipat.
    0 0
  • Am gasit cred...
    Cica la motor a fost problema :( deci 10 locuri pe grila penalizare :(( S-a dus pe apa sambetei tot weekend-ul pentru Mclaren pt ca Kova ii varza
    0 0
  • ctlnmihai
    @Mclaren_Mircea_1984
    Pana acum nimik despre o problema cu motorul..
    0 0
  • @Mclaren_mircea_1984
    si daca ar avea o problema cu motorul ma gandesc ca tot mai are cateva motoare de rezerva...din cele 8 si nu va fii penalizat
    0 0
  • ctlnmihai
    @ scuderia
    good point scuderia:D
    0 0
  • Hamilton&monopostul lui
    Nu e motorul, nu e nimic grav: "I touched the wall, but didn’t even really feel the impact," Lewis later admitted. "I only grazed the front wing – but, unfortunately, it couldn’t be repaired as we didn’t have a spare one. Hopefully, we can get a new one for tomorrow, or else we’ll have to make some changes – we don’t have lots of these wings available.
    0 0
  • Mersi michelle_b
    E bine ca nu e motorul sau cutia. Dar oare daca nu reusesc sa aduca o noua aripa fata acele schimbari vor afecta in rau comportamentul masinii... sa speram ca va fi bine. mersi inca odata
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    sa te mai necajesc sau..te las:),data viitoare e bine s-o gandesti putin;)
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Martin Whitmarsh a dat asigurari ca echipa va primi mai multe aripi fata in cursul noptii, pentru a evita astfel de situatii. Asa ca poti sta linistit, Hamilton va fi pe circuit sambata.
    0 0
  • Multumesc domnule Daniel Popescu
    M-am linistit acuma, ca Lewis va putea fi pe circuit maine. Am gasit si eu pana la urma la Mclaren pe site declaratia lui Martin.
    0 0
  • diesel08...
    Lasa nu mai ma necaji ca m-am necajit eu vazut cum se scurg minutele si nu mai iesea din garaj... Ma gandam la tot felul de scenarii negre, ba cu motorul ba cu cutia de viteze :) Sper sa ajunga la timp o noua aripa fata pentru P3 de maine si implicit pentru calificari ;)
    0 0
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    da,da ...esti un om necajit :D
    0 0
  • mclaren
    pai nu ziceati voi ca ati cistigat deja cursa ?S-au nu ne mai amintim.
    0 0
  • alonso
    pot sa spun ca sunt fericit:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru